1# Začiatok konca

205 15 3
                                    

Cesta autom ma vždy ubíja. Aj keď vlastne celý čas sedím, tak mám chuť si ľahnúť do hebkej teplej deky v mojej izbe... teda, teraz vlastne nemám izbu.
Sťahujeme sa, nenávidím to. Ja čo si nemohla nájsť kamarátov ani v rodnom meste, už vôbec nie ,lásku, tak JA sa mám začleniť do nového školského kolektívu? To sa nestane. Prečo? Tak na to mám zopár nie veľmi lákavých vlastností.

Som viac-menej z bohatej rodiny, čo sa v tomto zapadákove, kde ideme bývať (chce sa mi plakať ), ľuďom veľmi nebude páčiť. Ľudia si radi namýšľajú, že nikomu nič nezávidia, že sú skromní, takpovediac dokonalí ale pravda je taká, že závidia. Aj ja závidím. Sme ľudia tak to proste je.

Podruhé mám menšiu fóbiu z ľudí, avšak rada nosím vyzývavé či veľmi fancy oblečenie. Nevadí mi byť stredom pozornosti ale nehrniem sa na pódium spievať či nebodaj prednášať príhovor.
Prvý deň v škole v tomto meste, zvanom Tenebris, bude naozaj hrozný

A to čo ich určite odradí je, že vyznávam Wiccu. Rodičia to vedia a rešpektujú to, mám predsa 15 rokov, ale v tomto kresťanmi nabitom meste to bude zaujímavé. Ja proti kresťanom, židom, ateistom a iným nič nemám, avšak Wicca je predsa čarodejníctvo. Citujem bežných povedzme dokonalých občanov a veriacich: ,, Mali by ťa upáliť na hranici, bosorka.'' Áno SOM čarodejnica, avšak neuznávam krvavé obety Satanovi, niesom blázon.

Wicca je úplne neškodná, na prírodnej harmónii založená viera.
Väčšinou len ďakujem božstvu za zdravie, harmóniu a iné veci. Ale toto bohužiaľ nikto nevidí. Rodičia sú ateisti, súrodencov nemám.

,,Dorazili ste do cieľa.'' oznámil otravný elektronický hlas navigácie.
Dorazili sme na menšiu vilu pri lese.
,,Zlatko, vítaj doma. Pekné nie? '' opýtala sa ma mama. Pozrela som sa na ten architektonický skvost na nekonečnej záhrade.
,, Vyzerá to ako dom z čias keď vládla kráľovná Viktória. Ale musím uznať, že ten dom má svoje čaro. Páči sa mi, že záhrada je ohraničená týmto múrom, aspoň nikto neuvidí na moje rituály a keď sme pri tom nechala si mi tu urobiť ten kruhovú mramorovú plochu, kde si môžem rozložiť svoj oltár?'' ,, Áno, Nyx, nachádza sa v zadnej časti záhrady až pri lese, veď ty stále opakuješ aké je dôležité byť v harmónii s prírodou. Tečie tam aj potôčik, ale neviem či sa z neho dá piť.'' ,,Kedy príde ocko??'' opýtala som sa mamy aj napriek tomu, že viem, že ocko je na služobnej ceste a tak budeme mať s mamou dámsku jazdu.
,,Ocko príde až za týždeň. Medzitým by sme mohli ísť nakúpiť nejaké kvety, stromčeky a iné dekorácie na skrášlenie nášho nového domova.'' odpovedala mi mama počas toho ako sme vystupovali z auta.

Prvý krát prekračujem prah tohto domu. Je to tu trošku cítiť, taký ten typický zápach starých domov. Ako prvé je tu dlhá chodba s rôznymi obrazmi, väčšina z nich je ručná práca. Su tu také ktoré sa mi páčia viac a iné menej, ale určite by som ich tu nechala, vytvárajú jedinečnú atmosféru 18. - 19. storočia. Po pravej ruke mám obrovskú jedáleň s nádherným krištáľovým lustrom a dlhým stolom z bukového dreva, aspoň ja si to myslím. Z tejto jedálne sa dá prejsť do salóniku, ktorý slúži ako knižnica. Milujem knihy, tie nekonečné riadky, ktoré vytvárajú nový svet. Sú tu obrovské okná a to sa mne osobne veľmi páči, pretože ja milujem prírodné svetlo. Ďalej po ľavej ruke mám pohodlne vyzerajúcu obývačku, kde sú taktiež veľké okná.
Ďalej na konci chodby po pravej strane bola zmodernizovaná kuchyňa s veľkou chladničkou, najdôležitejšia vec môjho života. A na konci chodby oproti vchodu sa nachadzala kúpeľňa.
Táto kúpeľňa bude moja veľmi obľúbená miestnosť. Smaltovaná vaňa v strede miestnosti s kvetovanými tapetami a obrovským oknom a oddelenou toaletou, tomu ja hovorím raj.

Schody sú oproti kuchyni a sú úzke. Na druhom poschodí je ďalšia kúpeľňa, avšak táto je menšia. Spálňa rodičov je hneď oproti. A teraz to čoho sa najviac obávam. Ako vyzerá moja izba?

Otvorila som masívne drevené dvere a vstupila do svojho nového malého, ešte surového a neprispôsobeného vesmíru.
Veľké okno oproti dverám, priamo nad písacím stolom, ma uchvátilo tým čo som videla za ním. Videla som priamo na svoju mramorovú plochu pre rituály, ktorá je obklopená mramorovými stĺpmi porastenými čiastočne viničom. Moja mama vie ako mi pozdvihnúť náladu. Posteľ stála napravo od stola a nad ňou bol pentagram s lebkou kozoroha, ktorá bola ozdobená kvetmi, priamo v strede. Jednoducho nádhera. Oproti bol vchod do môjho šatníka.

Musím sa vybaliť a nachytať na zajtra. Zajtra bude ťažký deň, prvý školský deň. Potom ako sa nachystám môžem poprosiť Bohyňu Matku o Silu.

______________________________________
Ďakujem, že ste sa dočítali až sem. Verím, že sa Vám táto kniha zatiaľ páči. Ospravedlňujem sa za gramatické chyby, ak ste nejaké našli oznámte mi to.

- S pozdravom S.B

Daughter Of Death [Dokončené]Where stories live. Discover now