#25 Zlo

19 3 0
                                    

   Myslela som si, že som v spomalenom zábere. Nebo, stromy a zem sa zmenili na sivastú hmotu, ktorá zatiaľ držala pôvodný stav a tvar krajiny. Nebo stratilo svoju nádhernú belasú a zacnelo sa mi aj po pieskovitom zlatom prachu. V strede nášho obrovského kruhu, ktorý lemoval hranice lúky sa zo zeme zdvihla hmota a vytvorila bránu. Bol to vysoký rám zdobený vetami a veršami v jazyku, ktorý nepochádza z tohto sveta. Zrazu sa v otvore, kde by obyčajne bol obraz alebo zrkadlo objavila mihotajúca hmota. Hmota nabrala farbu nekonečnej černoty a zavlnila sa.
   ,, Dcéry Zla,” začala Najvyššia, ,, ste svedkami začiatku novej éry. Éry, ktorá zmení svet od základov a my mu budeme vládnuť. My sme Matkami Nového sveta, my sme Bohyne , ktoré budú uctievať a ktoré budú chváliť. My sme tie ... ,” nedopovedala. Vystrašený výraz v jej očiach mi prezradil všetko.
   Bili sme podvedené.
   Z portálu vyšiel muž, teda aspoň vyzeralo, že ide o muža. Vysoký sľachovitý muž s černotou namiesto očí. Vyžarovala z neho temná aura, ktorá zmenila sivastú hmotu na čiernu. Bola som si istá, že zabila všetko v jeho blízkosti.
   ,, Samael, ’’ zašepkala Najvyššia a bolo z nej cítiť nervozitu, ktorou nakazila aj nás ostatné. Nazbierala som v sebe energiu, ktorú by som mohla potrebovať a bokom pozrela na Nyktu, ktorá žiarila. Zažmurkala som a opäť som ju počastovala pohľadom. Naozaj žiarila, tak ako okolo Samaela vyžarovala temná aura, tak vyžarovala temná aura aj z Nykty.
   ,, Anjel Smrti osobne, ” predstavil sa Samael a dal najavo svoj pôvod, prišiel z Edomu, mýtickej dimenzie, ktorú ľudia nazývali Peklom.
   Nykta sa z ničoho nič rozbehla a postavila sa vedľa Samaela, jej tvár zdobil zákerný úsmev.
   ,, A jeho družka, Lilith, ” uškrnula sa a z albinky sa rázom stala čierno-čierna bytosť s rovnakou černotou namiesto očí, tak ako Samael.
   ,, Matka Démonov, ” vyhŕkla Morena,
,, ale veď to nieje možné, ako si sa dostala na náš svet?”
   ,, Jednoducho. Nejaký človek si myslel, že tým že ma uzavrie do pentagramu ma uväzní, nedomyslel však jednu maličkosť. Nečakal, že to ja som pentagram stvorila, a že jeho prvotným účelom bolo stvoriť moje Deti, mojich Démonov.” Zvyšok sme si domysleli, určite zomieral pomaly.
   ,, No ale preto tu nie sme, Nyx a Bohovia tohto sveta sú ešte stále niekde ukrytí. Preto potrebujeme vaše schopnosti, vašu energiu.”
   ,, Nie, ” vyhlásila som rozhodne, ,, chcem počuť podrobnosti a až potom sa zamyslíme!”
   Nato si ma Lilith  zmerala pohľadom a povedala: ,, Zomriete, rýchlo zomriete. A vaša moc bude naša, to bude vaším vykúpením a tvoj syn, ,, povedala a mne stislo srdce, môj jediný adoptovaný syn,
,, môže zomrieť s vami, bude ušetrený.”
   Dobre vedela, že ma bodla dýkou do srdca a ešte ňou skrútila. Môj syn, môj Nick, ešte nezažil lásku, neprežil život a ja som tá, ktorá ho oň oberie. Strach o vlastný život bol potlačený materinskou láskou a bez rozmýšľania som vystrela ruku smerom k Bráne, zakričala z plných pľúc: ,, Môjmu synovi nikto neublíži,” a nahromadenú energiu vystrelila na Bránu.
   Brána sa začala štiepiť a pukať pod náporom mojej sily. Na tvári Samaela a Lilith sa zračil hnev, ktorý v sebe ukrývajú iba tí, ktorí prežili zániky svetov, tí, ktorí okúsili neprávosť, keď boli zavrhnutí v Anjelskej Ríši.
   Samael nadvihol prst a z brány vybehol trojhlavý pes, pes strážiaci duše zavrhnutých. Pes sa s démonským zavytím rozbehol k mojej osobe, no to už ma chránila Najvyššia. Mykla hlavou a pes dopadol skrútený na zem.
   ,, Oklamali ste ma, žijem na tomto svete už tritisíc rokov a iba minulé desaťročie sa mi podarilo nájsť spôsob ako sa z obyčajnej bosorky stať bohyňou, ktorá by neobmedzene vládla ľudstvu. A vy si prídete a nárokujete si to, čo malo byť moje,” zúrivo sa osoplila na padlého anjela a prvú ženu, ktorá bola vyhnaná z raja skôr, ako si Adam vypýtal Evu, skôr ako ju miestni Bohovia prekliali neplodnosťou a vydedili ju do Edemu.
   ,, Tritisíc rokov? Pche... Ja som tu od počiatku vekov. Pre mňa je čas ako gravitácia, síce je súčasťou sveta, no zanedbateľnou. Ja žijem vyše milióna rokov a Lilith minimálne sedemsto tisíc rokov, pre nás už čas nič neznamená. Oproti nám si batoľa, tento svet je len jeden z ďalších, ktoré chceme ovládnuť. Nie prvý, nie posledný.
   Naozaj si myslíš Margaret, že tento svet by mal patriť tebe? Nie. Tento svet bude pod vládou Lilith, ktorá bude mať svoje vytúžené potomstvo.”
   Margaret, riaditeľka školy.
Teraz, keď si zložila kapucňu a odhalila ohnivé vlasy som sa o tom presvedčila.
   ,, Len cez moju mŕtvolu, ” povedala a pohľadom zničila už načatú Bránu, ktorá sa s rachotom zrútila.
   Samael sa lenivo obzrel a Najvyššia ostala bez hlavy ležať na zemi. Krv sa vsakovala  do sivej hmoty a telo taktiež zosivelo.
   Pozrela som na Morenu, Kordéliu a ostatné a videla som poslednú nádej pre tento svet. Otočila som sa a začala som sa bodať nožom. Lilith sa skrútila a začala sa oháňať čím sa snažila zastaviť bodanie, ktoré jej cezo mňa spôsoboval nôž vychádzajúci do mojej hrude.
   Morena a ostatné sa chytili za ruky a náš boj za podvolenie sveta sa zmenil na boj za jeho záchranu.
   Bohužiaľ netrval dlho.

___________________________________________
   Stála som za neviditeľnou bariérou a sledovala ako sa Yemaya a ostatné snažia zachrániť svet. Môj svet.
   Tetovania pálili a ja som horúčkovito premýšľala ako im pomôcť.

   Odpoveď sa ozvala sama a stála priamo za mnou.

___________________________________________
   Ďakujem, že ste sa dočítali až sem a aj za vašu podporu.

Daughter Of Death [Dokončené]Where stories live. Discover now