#17 Spln

25 4 0
                                    

   Keď na Mabon Mesiac na nebi dorastie, ale Zem ho zatieni, Zlo a Smrť sa stanú najmocnejšie bytosti v oboch Svetoch. Mesiac s nádychom farby, ktorá pripomína krv, zaleje krajinu týmto smrteľným svetlom.

   Dnes je veľký deň, dnes je dvadsiateho piateho septembra, dnes Wiccania oslavujú Mabon, sviatok poďakovania za úrodu, nielen takú ako obilie, ryža, ale aj za vedomosti, zručnosti a iné. Dnes sa Bohyňa stále nachádza na tomto svete avšak Boh už je v podsvetí. Práve dnes sa však vracia aby ju mohol so sebou na Samhain, tridsiateho prvého októbra, teda na Halloween, vziať do podsvetia.
   Mama a aj otcko sa stále nevrátili, ale mama mi poslala nejaké peniaze na jedlo a iné, taktiež ocko si na mňa spomenul a napísal mi, že sa s mamou vrátia spoločne a že sa na mňa už teší.
   Dnes sa mi strašne nechce ísť do školy, ale asi, bohužiaľ, budem musieť ísť. Po škole si zájdem do MellMartu kúpiť zopár vecí na dnešný rituál.

   Červené sviece, červené a čierne farbivo. Tak to by som mala ešte skočím za dom do lesa po nejakú suchú trávu a môžem sa začať chystať na rituál.
   V poslednom čase sa cítim strašne unavená a chorá, aj keď vlastne chorá niesom, teda aspoň dúfam, že niesom.
Asi deň po tom incidente so Stojacím mužom som sa začala cítiť divne, hlavne, keď som doma. Automaticky ma začína bolieť hlava a cítim sa vyčerpaná. Možno to je tým, že keď prídem domov doľahne na mňa všetka tá realita, že to čo sa deje, nanešťastie, nie je iba zlý sen. Rozhodla som sa teda, že dnes pri rituáli budem prosiť nielen o to, aby sa mi podarilo zatvoriť Bránu, ktorá sa podľa tej panej zatvorí už čoskoro, ale aj o to aby som zvládla tento stres, ktorý z toho, prirodzene, vyplýva a ničí ma z vnútra.
   Stačí už len počkať keď na nebi bude prvá hviezda a môže sa to začať.
  
   Uzatvoriť kruh pomocou soli, vymiesť nedobré energie brezovou metlou, zapáliť čierne, červené a žlté sviece, nakresliť si na oltár pentagram pomocou zmesi, ktorá je zložená zo Splnovej vody, popolu z bylín, ktoré som pri minulých rituáloch pálila v kotlíku, a z červeného farbiva, ktoré som dnes kúpila. Zo suchej trávy som si predpripravila malú bábiku, ktorá má v sebe aj levanduľu či lupene ruží, a tú teraz ponorím do kotlíka, v ktorom je voda nabratá za Novu zmiešaná s čiernym farbivom a urýchľovacom horenia, a nechám ju plávať na hladine, túto bábiku na konci rituálu zapálim a symbolicky vydymím zlé energie, ktoré sa budú po zbytok roka držať odo mňa preč.
Poďakujem Bohyni, Bohovi i Sile prírody a uctím si ich, následne im predložím svoje prosby.
   Keď som však už ukončovala rituál otvorením kruhu, na nebi Mesiac v splne začal tmavnúť a meniť svoju farbu z bielej na krvavo-červenú.
   Keď krajinu zalialo červené svetlo premkol ma pocit, že na záhrade je niečo temné.
   ,, Rád ťa spoznávam Nyx, '' prehovorila bytosť, ktorú som zazrela, keď som sa otočila smerom k môjmu záhonu s kvetmi. Zočila som bytosť podobnú človeku mužského pokolenia, ale šedá pokožka a prázdne oči, mi potvrdili moje podozrenie. Šlo o nejakého boha smrti či zla.
    ,, Ja som Kalfa,  boh noci a začiatku Temnoty, ktorá mimochodom príde už čoskoro.''
   ,, Čo odo mňa chceš?''
   ,, Tvoju dušu, ale na to si pre najvyššie Zlo veľmi cenná aby som ťa zabil, čoskoro zatmenie prejde a ty pocítiš niečo, taká malá ochutnávka toh s čím sa po príchode Zla budeš musieť naučiť žiť. A budeš prosiť o smrť, ktorá ti nebude dopriana.''
   Niečo mi našepkávalo, že by som to nemala robiť no aj tak som to spravila, prudkým pohybom som tohto boha schytila a ani som neuzrela naznak prekvapenia, keď som z neho vysala životnú silu.
  
   Zabila som boha. Smrť je naozaj mocná. Cítila som ale prúdenie zlých energií okolo seba na záhrade a v mojich žilách, tá prázdnota zo mňa vysávala energiu. Zrazu som si potrebovala ľahnúť, tak som si ľahla do stredu môjho mramorového kruhu. Keď som strácala vedomie, okolo mňa sa pomaly sťahovala temnota...

   Ocitla som sa v obrovskej miestnosti z mramoru, ktorá bola zdobená zlatom. Mala nádych antiky, ale aj niečoho božského. Naraz priletela sýkorka a  sadla priamo predo mňa. V tom okamihu sa zmenila a premenila sa na obrovského leva. Zaútočil na ňu a zahryzol sa jej do krku. Pocítila ako jej zuby prešli cez kožu a svalstvo a zasekli sa v krčných stavcoch. Zrazu som sa videla ako ma lev tiahne preč chcela som zachrániť samú seba, ale stála som za akousi neviditeľnou bariérou, ktorá oddeľovala svet, v ktorom som bola zavraždená levom a svet kde som sa stretla tvárou v tvár sebej samej. Bolo to ako by som sa dívala do zrkadla, no zrazu som sa, teda to mohe druhé ja, dalo na útek.
Opäť sme sa ocitli v miestnosti z mramoru, ktorá vyzerala rovnako ako tá, v ktorej som práve zomrela, až na to, že tu na zemi ešte mebola krv.
   Zničoho-nič, moje druhé mňa do mna zabodlo dýku a ja som utiekla preč z miestnosti. Vybrala som si ju a inštinktívne som si ruku podržala na rane aby som zastavila krvácanie, no len myšlienka na uzdravenie mi zacelila bodnú ranu.
   Premkol ma hnev a chcela som sa pomstiť ale nemohla som nájsť cestu späť do miestnosti. Našla som len tú bariéru, za ktorou si ma lev stále niesol v zuboch. Pomyslela som si, že keby sa zo mňa stala kobra, mohla by som mu ujsť a ešte aj zahryznúť sa do neho a vypustiť smrteľný jed. Opäť len predstava  mňa ako kobry a stal sa zo mňa tento smrteľne jedovatý plaz. Ako však prejdem cez túto bariéru?
   Zmenila som sa späť na človeka, ani neviem ako, proste som si to len pomyslela a začala udierať na bariéru. Nepohla sa. Tak som sa o ňu vlen sklamane oprela a rozmýšľala ako sa cez ňu dostanem. Zľahka som sa prstami dotkla bariéry aby som zistila, z akého materiálu môže byť vyhotovená. Zatúžila som sa vrátiť naspäť na druhú stranu a vtom som pocítila zuby v krku. Otvorila som oči a...

   ... ďalšie dva tetovania trojuholníkov na rukách a jedno tetovanie kruhu na hrudnej kosti medzi prsiami. Mama ma zabije. Včera som sa z toho sna, ak to vôbec bol sen, zobudila, ale nie na záhrade, ale vo vani plnej vody. Mám pocit, že schopnosti už mám všetky.
    Dnes sa začal začiatok konca...

______________________________________Ďakujem za to, že ste sa dočítali až sem a za vašu podporu, ❤

Cover by V05245

Daughter Of Death [Dokončené]Where stories live. Discover now