30. rész

1.5K 82 8
                                    

December 17. (Hétfő)

És elkezdődött a téli szünet előtti utolsó hét! Csütörtökön lesz az utolsó nap, tehát akkor lesz az osztály karácsony, ahol én Albit húztam. Táncon is lesz ilyen karácsonyi buli ott pedig Jennit húztam.
Reggel kikeltem az ágyból és az ablakhoz mentem. Esett a hó. Mosolyogva mentem a szekrényemhez kivenni egy vastag farmert, vastag pulcsit és egy fekete pólót. Felöltöztem, majd fogtam a táskámat és lementem enni egy kis palacsintát. Reggeli után felvettem a téli bakancsomat, a vastag kabátomat és a sapkámat utána kiléptem a hideg decemberi időbe. Adrián a kapunknak dőlve várt engem. Olyan jól nézett ki havasan.
- Szia! - köszöntött egy csókkal, majd kézen fogva mentünk a buszmegállóhoz. Albi már ott állt.
- Szia - köszöntem neki, de nem köszönt vissza. Inkább hagytam a csudába. Mikor megjött a busz felszálltunk rá és leültünk egy szabad kettes ülésre.
- Hogyhogy eljöttél elém? - kérdeztem a buszon ülve Adriántól.
- Miért, tán tilos? - kérdezte mosolyogva, mire nevetve ráztam meg a fejem. - Nem tilos - pusziltam meg az arcát. Mikor a sulihoz értünk leszálltunk a járműről és bementünk a suliba. Fent a szekrényembe betettem a kabátomat és a sapkámat, majd elköszöntem Adriántól és a terembe mentem. Az első óra töri volt. Ahol a füzetbe jegyzeteltünk. Töri után a szekrényemből kivettem a kabátomat és kimentem az udvarra. Szép nagy pelyhekben hullott a hó.
- Vigyázz Leila! - szólt Adrián, de késő volt, mert valaki megdobott hógolyóval. - Ki volt az? - fordultam körbe, mire Bálint lassan hátrálni kezdett. Leguggoltam, hogy gyúrjak egy golyót, majd mellkason dobtam.
- Auuu! Adrián, a csajod egy terminátor! - fogta a mellkasát.
- Ügyes vagy - puszilta meg a fejem Adrián. Erre az egyik fáról lehullott a felgyülemlett hó és az belepett minket.
- Bocs haver, de megérdemelted - vihogott Imi.
- Ha harc hát legyen harc! - hajolt le ő is, majd elkezdődött a hógolyó csata. A szünet végére teljesen havas lettem.
- Nézd a jó oldalát - szólt hirtelen Jocó.
- Na és mi az?
- Legalább méltó vagy a Havasi névre - röhögött fel, mire én is elnevettem magam. Csengetéskor bementem a termünkbe. Matekon a táblánál dolgoztunk. Olaszon elkezdtük nézni a Rómeó és Júlia olasz változatát. Persze nem tudtuk befejezni. Kémián reakció egyenleteket írtunk a füzetbe. Fizikán csak beszélgettünk. Tesin mindenki kapott egy ötöst, mert a két tesi tanár látta, hogy mennyit mozogtunk a szombati előadáson és ezért ma hagytak minket pihenni. Az utolsó óra föci volt, ahol szintén beszélgettünk. A nap végén Kamival mentünk ki a suliból.
- Eljössz ma velem a plázába? - kérdeztem, mire szerencsémre belement. Plázában én megvettem Jenni és Albi ajándékát, ő pedig Annáét. Miután megvoltunk a vásárlással beültünk egy kávézóba meginni egy forrócsokit és beszélgettünk egy kicsit. Egy órával később kezdett sötétedni így elindultunk haza. Otthon a szobámban megírtam a leckémet utána lementem vacsorázni, letusoltam és lefeküdtem aludni.

-----------------------------------------------------------

Sziasztok, remélem tetszett ez a rövid rész!

By: M.

A Szent Márk Gimi✔Where stories live. Discover now