3. évad 2. rész

1.1K 79 24
                                    

Szeptember 1. (Kedd)

Reggel kissé izgulva keltem fel. Kikeltem az ágyból és felvettem az ünneplőmet. Az a fránya blézer évről évre rosszabb, ami a mell bőséget illeti. Na mindegy. Mikor elkészültem lementem a konyhába. Elvettem egy almát a tálból és Levivel elindultunk a suliba. A fiúk kint álltak, majd mikor megláttak minket Ákos füttyentett egyet. - Ki az a jó nő ott a sarkon? - kiabálta nekem. - Anyád! - kiabáltam vissza, mire Ági, Laci, Tilla és Dani elröhögték magukat. - Dik, a Leila szőke ciklon lett - vihogott Ági.
- Kapjátok be, köszi - kacsintottam rájuk. - Most mér? Olyan szépek a... méreteid - vigyorgott Ákos.
- Anyukád, hogy van?
- Köszönöm szépen jól - válaszolta. Erre nem mondtam semmit, csak bementem. Beni tanácstalanul ácsorgott az aulában. Halkan mögé szaladtam és a hátára ugrottam. Mivel váratlanul érte ezért felborultunk.
- Au, Leila! - röhögött Beni.
- Miért van az, hogy minden év elején a földön látlak téged? - hallottam egy ismerős hangot. Felnéztem és megláttam Ádit. Ezen mégjobban röhögni kezdtem. Szerencsétlen fiú nem értette. - Segíts, légyszi! - nyújtottam a kezem, hogy húzzon fel, mikor már végre lenyugodtam. Ádi készségesen felsegített engem, én pedig Benit. - Milyen volt a nyár? - érdeklődtem Áditól.
- Jó volt, habár valami hiányzott belőle - mosolygott sejtelmesen. Nem értettem a célzást. - Micsoda?
- Hát... - gondolkodott, majd kimondta.
- Évi egész nyáron a nagyszüleinél volt és az - válaszolta végül. - Sajnálom. De örülök, hogy így is kibírtátok a nyarat - mosolyogtam rá kedvesen.
- Aha, klassz - mondta. Ekkor Kami és Lia ugrottak rám. Ugyanúgy eldőltünk, mint percekkel ezelőtt Benivel. - Titeket is jó látni, de eltöritek a bordáimat - nevettem, mire Török is megjelent. - Most azonnal álljatok fel és induljatok a termetekbe! - szólt ránk, Török. Felkeltünk és felmentünk a lépcsőn a terembe. Bent leültünk a helyünkre és ott folytattuk a beszélgetést. - Ki ez a srác? - suttogta Kami. - Ő Beni - válaszoltam mosolyogva. - Istenem, de cuki - vigyorgott a barátnőm.
- Valaki szerelmeees - bökte oldalba Lia. - Nem igaz - pirult el. Ekkor Lilla jött oda hozzánk. - Tudtátok?! - nyomta az arcunkba a telefonját. A Tik tok volt megnyitva rajta és a lány kísértetiesen hasonlított Timire.
- Ez Timi profilja?
- Igen! Nem is tudtam, hogy Tik tokozott régen - mondta Lilla.
- Egész ügyes volt.
- Az.
- Ez volt az utolsó videója - mutatott egy másikat. Azon szomorú mosollyal az arcán tátogott egy Halott Pénz számra. - Nézzétek mennyi követője volt - mutatott Kami a nem kis számra. - És sokan is duetteztek akkoriban az utolsóra. 2018-ban is öngyilkos volt egy amerikai lány, vele is sokan duetteztek, meg tavaly nyáron ugye Cameron Boyce halála után sokan csináltak gyászolós videót róla. Szomorú, hogy valami tragikusnak kell történnie, hogy elismerjenek bizonyos személyeket. De néhány ilyen alatt kommenteltek is nem szép dolgokat. Kíváncsiságból megnéztem pár kommentet.
„ Mi történt vele, hogy már nem posztol? ”
„ Nem láttad az anyukája insta posztját februárban? Az apja miatt öngyilkos lett ”
„ Micsoda?! Nyugodjon békében szegény lány😢 ”
„ Nem szégyenlitek magatokat?! Ugyanaz megy, mint anno '18-ban! Meg Cameronnál! Miért kell egy szerencsétlen lányon felkapaszkodni a hírnévért?? ”
És még hasonlók voltak. - Durva - adtam vissza Lillának a telefonját.
- Nem is kicsit - sóhajtotta. Ekkor csengettek be. Pár perccel később Faragó jött be a terembe.
- Sziasztok gyerekek! Most hallgassuk meg az igazgató úr évnyitó beszédét utána kiosztom az órarendeket - mondta, majd bekapcsolta a tv-t. Idén is a szokásos szöveggel kezdte az évet, majd megnyitotta az idei tanévet. Faragó kikapcsolta a tv-t, majd mielőtt kiosztotta volna az órarendeket, felállította a négy új diákot. Ekkor felállt egy rose gold hajú lány, egy sötét barna hajú lány, Beni és egy full cap-es srác. - Mutatkozzatok be szépen - nézett rájuk egy biztató mosollyal Faragó. - Tanár úr, muszály? - kérdezte a barna hajú lány.
- Igen. Kezdje mondjuk a baseball sapkás fiatal ember, aki olyan illedelmes, hogy tudja helyiségen belül nem illik sapkát hordani - nézett a full cap-es srácra, aki azon nyomban lekapta a sapkáját. - Elnézést tanár úr - vigyorgott a srác. - A nevem Sárosi Olivér, de csak Oli. Erdélyből költöztünk ide. Van egy húgom, aki a 11.A-ba jár. Ennyi lenne rólam, ja és lányok! - nézett az osztály lány tagjaira. - Szingli vagyok - vigyorgott, mire Tilla megdobta egy alufólia labdával. - Attila! - szólt rá Faragó.
- Elnézést.
- Köszönjük Olivér. Legyen a következő a rózsaszín hajú lány.
- Uh, Zólyom Jázmin vagyok, és igen Z-vel nem S-sel! Szeretek olvasni és imádom az állatokat.
- Köszönjük Jázmin. A másik fiatal ember?
- Heló, Andó Benjámin András vagyok, de szólítsatok nyugodtan Beninek vagy Bandinak, mindkettőre hallgatok. Van egy macskám, akit Kávénak hívnak és egy BAZ megyei faluból költöztünk ide Budára. Nincsenek testvéreim és asszem ennyi.
- Rendben van. Nos, te maradtál utoljára - nézett az utolsó állva maradt lányra. - De utálom a nevem - dünnyögte, majd bemutatkozott.
- Cserepes Ibolya Virág a nevem... - kezdte, de kb az osztály negyede felröhögött a neve hallatán. Megvárta, hogy kinevessék magukat utána folytatta. - De csak a Virágra hallgatok! Öt éve versenyszerűen röplabdázok, van egy hörcsögöm Mogyi és egy öcsém meg egy húgom. Ők is annyira utálják a nevüket, mint én. Ennyi lenne - ült le a helyére. - Rendben köszönöm és remélem sikerül beilleszkednetek - nézett rájuk, majd körbe járt az órarendekkel.

Hétfő:
1. Kémia
2. Matek
3. Matek
4. Töri
5. Tesi
6. Olasz
7. Olasz kultúra
8. Irodalom

Kedd:
1. Nyelvtan
2. Olasz
3. Ének
4. Angol
5. Fizika
6. Biológia
7. Matek

Szerda:
1. Irodalom
2. Rajz
3. Etika
4. Matek
5. Töri
6. Tesi
7. Olasz

Csütörtök:
1. Tesi
2. Tesi
3. Olasz
4. Matek
5. Nyelvtan
6. Töri
7. Osztályfőnöki

Péntek:
1. Ének
2. Olasz
3. Angol
4. ---
5. Tesi
6. Matek

Értetlenül néztem az órarendre.
- Tanár úr!! Mióta van ének és etika tanár a suliban? - kérdezte Ági.
- Az igazgató úr döntött úgy, hogy ettől a tanévtől kezdve minden osztályban lesz ének óra, etika pedig csak egy éves tantárgy - válaszolta Faragó. Ekkor csengettek. Páran kimentek szünetre, valaki pedig bent maradt. Mi a lányokkal (Kami, Lia és Lilla) a teremben beszélgettünk, egészen addig, míg Beni oda nem jött hozzánk.
- Sziasztok - köszönt mosolyogva.
- Hali, milyen eddig a napod?
- Egész jó, csak... kicsit fura.
- Micsoda? - kérdezte Lilla.
- Hát a régi osztályomban több volt a fiú, összesen volt négy lány, itt meg fele fele arányban vannak.
- Majd hozzászoksz - nevetett Lia.
- Tuti - mosolyogtam rá kedvesen.
- Oké, valaki megmutatja, hogy merre van a büfé? Éhen döglök - nézett ránk, mire én megböktem Kamit.
- Kamilla barátosnénk szívesen lekísér - vigyorodtam el. A lány döbbenten pislogott, de bólogatva állt fel és kiment Benivel. - Ezaz! - pacsiztunk le Liával. - Sziasztok - jött hozzánk Virág. - Hali - néztünk rá. - Engem őszintén érdekelne, hogy mi a neve a tesóidnak? - kérdezte kíváncsian Lia.
- A húgom Cserepes Búzavirág, az öcsém pedig Cserepes Jácint. Sajnálom őket, főleg Búzavirágot. Szegényt, nem merem becézni.
- Mert? Ő lehetne Viri  - szólalt közbe Tilla. - Ez komoly?! Nyolc évig gondolkodtam valamilyen becenéven neki! Erre te seperc alatt mondasz egyet?!
- Ja.
- Ismertelek volna korábban - nézett Tillára. - Jöttél volna korábban - kacsintott a lányra.
- Jól van Rómeó, odébb szedd fel a te Júliádat, mert mindjárt szivárványt hányok - imitált öklendezést Lia.
- Nyugi - röhögött fel Tilla. - Még nem is ismerem, hogy zúghattam volna belé? - röhögött tovább. - Lehetetlen.
- Kaminak mégis sikerült Benibe esnie - mosolyogtam rá.
- Mivan Kamival? - kérdezte Milán.
- Semmi.
- Hát, jó - vont vállat. Ekkor jöttek be a terembe. A nap további részén Faragó elmondta a programokat, szülőiket utána hazaengedett minket. Levivel, Kamival, Liával és Benivel egy irányba mentünk haza. Először Lia fordult le az egyik utcába, utána mi Levivel. Beni és Kami pedig együtt mentek tovább Beniék házáig. Otthon anyunak elmeséltem, hogy milyen napunk volt és felmentünk a szobánkba. Átöltöztem utána leültem sorozatot nézni.

-----------------------------------------------------------

Sziasztok, remélem tetszett ez a rész!

By: M.

A Szent Márk Gimi✔Where stories live. Discover now