38. rész

1.3K 77 10
                                    

Január 11. (Péntek)

A mai nap leginkább a holnapi szalagavatóról szólt, na és ugye én megírtam azt a bizonyos matek dogát. Osztályfőnökin is a holnapi esemény volt a fő téma.
- Holnap mindenki ünneplőben jöjjön délután négykor!
- Meddig fog tartani? - kérdezte Dani.
- Talán hatig vagy fél hétig. Nem tudom pontosan, Dani - válaszolt a kérdésre, majd csengetéskor hazaengedett minket.
- Tegnap ki vitt haza? - kérdezte hirtelen Levi mellőlem.
- Apa jött értem, mert először eszébe jutottam - sóhajtottam fáradtan.
- Értem - bólintott. Csendben sétáltunk a hideg januári időben. A kapunkban elköszöntünk egymástól és én bementem a házba. Felmentem a szobámba leckét írni utána lementem a pincébe táncolni egy kicsit.

Január 12. (Szombat)

Reggel olyan kilenckor keltem fel. Ráértem készülődni, mert csak négyre kellett bemenjünk. Addig filmet néztem. Fél háromkor kezdtem el készülődni. Felvettem az ünneplőmet, a hajamat begöndörítettem, kisminkeltem magam és lementem a lépcsőn. - Nem fogsz fázni szoknyában, Leila? - kérdezte aggódva Rozi néni.
- Nem hiszem. Vastag harisnya vb rajtam. Majd jövök - vettem fel a kabátomat és elindultam a suliba. Pontban négykor értem be a tesi terembe. Megkerestem az osztályomat és leültem Kami mellé.
- Szia - köszönt vidáman a lány.
- Szia - mosolyogtam rá. Ekkor vonultak be a végzősök a szalagtűzéshez. Mind olyan szépek voltak, de a gyomrom azonnal görcsbe rándult, mikor megláttam Adriánt. Igyekeztem nem rá nézni, de mindig rajta állapodott meg a tekintetem. Miután mindenkinek feltűzték a szalagot, átöltöztek a keringőhöz. Türelmetlenül figyeltem a párokat, hogy vajon melyik lehet Adrián, de... nem volt köztük. Ezt nem értem. Értetlenül figyeltem a táncolókat, mire rezgett egyet a telefonom.

Adrián: Gyere az öltözőhöz. Kérlek!

Összeráncolt szemöldökkel meredtem a kijelzőre. Felálltam a helyemről és kimentem. Faragó még utánam szólt.
- Hova mész?
- Csak a mosdóba - mentem tovább. Kint átvágtam az udvaron, hogy az öltözőhöz jussak. Adrián ott várt.
- Azt hittem nem fogsz idejönni.
- Megfordult a fejemben, hidd el - forgattam meg a szemeimet. - Miért nem keringőzöl a többiekkel? - kérdeztem, mert ez igazán bökte a csőröm. Lassan közelebb lépett hozzám és a kezét a derekamra tette.
- Mert ha veled nem táncolhatok, akkor senkivel se akarok - nézett mélyen a szemembe.
- Ne mondd ezt - ráztam meg a fejem.
- Pedig ez az igazság. Még mindig szeretlek Havasi Leila! - hajolt lassan közelebb hozzám, hogy megcsókoljon. Már majdnem összeértek az ajkaink, amikor hátrébb léptem. Adrián csalódottan nézett rám.
- Értsd meg, hogy végeztem veled. Sajnálom - néztem rá, majd elrohantam. Kimentem a suliból, közben dobtam egy sms-t Kaminak, hogy rosszul lettem, ezért hazamentem. Válaszul egy szomorú szmájli és egy jobbulás üzenetet küldött. Patakzó könnyekkel futottam hazáig. Otthon azonnal a szobámba mentem és sírva dőltem be az ágyba. Hogy tud egy srác ennyiszer sírva fakasztani engem?

-----------------------------------------------------------

Sziasztok, remélem tetszett ez a rövidebb rész! Adrián ismét bepróbálkozott, de Leila ismét otthagyta őt.

By: M.

A Szent Márk Gimi✔Where stories live. Discover now