Capitolul 13

4K 258 30
                                    


Skye ma trage mai jos , facandu-mi semn sa tac atunci cand un gardian trece pe langa noi. Cand varcolacul s-a indepartat destul de mult , ne ridicam de dupa tufis si continuam sa mergem. Plecam in oras si nu vrem sa ne vada vreun gardian. Oricum nu o sa stam mult si e posibil ca nimeni sa nu observe absenta noastra. Puteam sa plecam cu masina lui Skye in oras , insa asa am atrage atentia si , in plus , orasul nu e atat de departe. Putina miscare nu strica !

- Cand iti fac semn , incepi sa alergi inainte , apoi la stanga , okay ? sopteste Skye.

Aprob. Ne ascundem dupa un copac. Observ un grup de gardieni ce se intalnesc la iesirea de pe teritoriu. Varcolacii se saluta , apoi se despart si isi continua drumul. Skye ma loveste usor in mana , apoi incepe sa alerge. O urmez , in cateva secunde iesind de pe teritoriu. Prietena mea continua sa fuga , asa ca nu ma opresc nici eu. O luam la stanga , iar cand suntem destul de departe de haita , ne oprim.

- Gardienii ne puteau vedea daca ne opream acolo. spune Skye gafaind. Sa mergem. Mai avem putin.

In stanga si in dreapta noastra , copacii inalti isi miscau crengile. Cerul aproape ca nu se vedea la cat de multe crengi aveau copacii. E foarte frumos locul asta. In fosta mea haita totul era banal. Nu erau decoratiuni sau chestii interesante. Doar cateva locuri de joaca pentru copii. Atat. Nu regret ca am venit in haita lui Dawson. In felul asta am cunoscut doua haite foarte frumoase.

Peste cateva minute am auzit sunetul masinilor. Eu si Skye am ajuns in spatele unor blocuri. Pamantul era inca umed din cauza ploii care , din fericire , s-a oprit. Zambesc cand observ o pisica draguta care alerga in jurul unor flori uscate. Imi plac pisicile.

- Vrei sa mergem intr-un parc ? Stiu unul care nu e departe. propune Skye , eu aproband.

Aud pisica mieunand , asa ca imi intorc capul. Pisica mirosea curioasa florile care nu mai erau uscate , ci larg deschise , avand nuante de roz si rosu. Ma incrunt. Sunt sigura ca florile alea erau uscate. Dau din umeri , mergand dupa Skye. Probabil mi s-a parut.

Continuam sa ne plimbam pe strada , oamenii privindu-ne ciudat. Ma abtin din a-mi da ochii peste cap. Stiu ca varcolacii au o aura mai puternica decat oamenii , dar chiar nu se pot abtine din holbat ? Pot macar sa incerce sa fie mai subtili !

- Hei , stii cat e ora ? Mi-am uitat telefonul acasa. spune Skye.

Imi duc mana spre buzunarul pantalonilor , insa acolo nu era nici un telefon. Ma panichez , crezand ca l-am pierdut. Imi aduc aminte brusc ca dupa ce am vorbit cu Skye , am lasat telefonul pe noptiera din camera lui Dawson. Asta va fi o problema...

- Nici eu nu il am. zic eu , inghitind in sec.

Skye se albeste la fata , apoi isi scutura capul.

- Daca se intampla ceva , avem link-ul ca sa vorbim cu sufletele noastre pereche. Da... spune ea.

Arata de parca incearca sa se calmeze. Probabil ca si-a dat seama ca asta nu a fost cea mai buna idee. Ma rog , daca am venit in oras , macar sa facem ceva distractiv , nu sa ne ingrijoram non-stop.

*  *  *

- Chiar ai facut asta ? intreaba Skye razand.

- Da. Daca se mai apropia de mine , il loveam cu cartea. spun eu zambind.

Ii povesteam lui Skye intamplarea mea cu Elan , atunci cand i-am dat o palma pentru ca a vrut sa ma sarute. Afara era deja seara , iar niste nori negri au inceput sa acopere cerul. Cat timp ne-am plimbat prin tot orasul si prin toate magazinele , am pierdut notiunea timpului. Probabil va ploua in curand , asa ca eu si Skye ne intoarcem in haita.

- Oh , nu. Am dat de naiba. spune Skye ingrozita , privind in dreapta ei.

Imi intorc capul confuza , vazand in departare doua masini. Doar una dintre masini imi era cunoscuta. Inghit in sec. E masina lui Dawson , cu insusi Alpha-ul la volan. Chiar si de departe arata foarte enervat. Ma apropii de Skye , pregatindu-ma pentru ce urmeaza.

- Uite ce avem noi aici ! spune Liam sarcastic , iesind din prima masina.

Dawson parcheaza si el masina , apoi se indreapta spre noi. Nici eu , nici Skye nu indrazneam sa privim cei doi Alpha in ochi. Ambii erau enervati si stiu de ce este in stare un Alpha enervat.

- Ce a fost in capul vostru ? maraie Dawson , privindu-ne.

Skye ofteaza , apoi incepe sa le spuna de ce am venit in oras. Eu priveam pamantul. Nu aveam destul curaj ca sa vorbesc. Poate par vorbareata sau indrazneata in unele momente , dar nu am fost niciodata curajoasa. Ma sperii usor si nu am foarte multa incredere in mine.

- Daca erati atacate ? intreaba Dawson. Ayame e deja ranita , iar tu , Skye , nu cred ca poti face fata unui grup mare de rogue.

- A fost o greseala... murmura Skye.

Imi venea sa plang. Stiu ca Dawson incearca sa se abtina pentru ca suntem in public si ne poate auzi oricine. Mi-e frica de ce se va intampla cand o sa fim in haita... O picatura de apa mi-a cazut pe frunte , facandu-ma sa tresar. Il simteam pe Dawson privindu-mi fiecare miscare.

- E timpul sa plecam. spune Liam atunci cand mai multi stropi de apa cad pe pamant.

El o ia pe Skye de brat , plecand in masina. Il urmez pe Dawson care s-a intors pe calcaie , mergand spre masina. Ma asez pe bancheta din spate , in spatele lui Dawson. Ma joc cu degetele , muscandu-mi obrazul. Alpha-ul nu spunea nimic. Privesc pe geam cum picaturile de ploaie se lovesc de pamant.

- Nu am mai lucrat si am pierdut un client important din cauza ingrijorarii , pe cand tu te distrai fara griji in oras. Realizezi ce ai facut ? intreaba Dawson , strangand volanul cu putere.

- D-Da... Imi pare rau. soptesc eu.

Clipesc des ca sa alung lacrimile , insa degeaba. Imi musc buza , sperand sa nu ma auda Dawson. Pe cine pacalesc aici ? El stia foarte bine ca plang , doar suntem suflete pereche.

- Nici macar nu te-ai obosit sa imi raspunzi cand voiam sa vorbesc cu tine prin link-ul nostru. pufneste el.

- Iarta-ma. zic eu incet.

- Scuzele tale nu rezolva nimic. maraie Dawson.

Niciunul nu a mai spus nimic. Doar sunetul ploii se mai auzea. Ma durea raceala lui Dawson , dar o meritam. E vina mea. Trebuia sa ii spun ca plec in oras , insa e prea tarziu acum.

Peste cateva minute , am intrat in haita. Toate luminile din case erau stinse , semn ca e deja tarziu si toti dorm. Nu am idee ce ora e. Dawson parcheaza masina in fata vilei. Deschid usa , alergand prin ploaie pana in casa. Il vad pe Axel pe hol. Beta-ul ma priveste trist. Trec pe langa el , urcand scarile in graba. Intru in camera noastra , luandu-mi pijamaua. Plec in baie si inchid usa , apoi oftez zgomotos. Ma privesc in oglinda , dandu-mi seama de ce ma privea Axel in felul ala. Sunt palida , am ochii rosii si urme de lacrimi pe obraji. Inspir si expir adanc , apoi ma dezbrac si intru in dus. Nici macar gelul de dus cu aroma de cocos nu ma inveseleste. Imi sterg corpul cu un prosop , apoi imbrac pijamaua. Imi spal dintii , apoi ies incet din baie. Din fericire , Dawson nu e in camera. Ma asez pe pat , tragand patura peste mine. Aud pasi pe hol , asa ca imi pun o mana peste fata , prefacandu-ma ca dorm. Dawson a intrat in camera , apoi a plecat in baie. Peste cateva minute , Alpha-ul a iesit din baie si s-a asezat pe pat. In scurt timp a adormit.

Oricat de mult incercam eu sa dorm , nu puteam. Gandurile nu imi dadeau pace si scenariile imaginare cu Dawson lasandu-ma imi alungau somnul. Pufnesc si ma ridic in sezut , dandu-mi dupa ureche o suvita de par. Il privesc pe Dawson ce dormea cu spatele la mine. Nu spunea el ca are mult de lucru ? Poate ca daca lucrez in locul lui , nu va mai fi atat de suparat... Ma ridic in picioare , mergand incet pana la usa. Ies pe hol , plecand spre biroul care era la doar cativa metri departare. Intru in incaperea mica , aprinzand lumina. Ma asez pe scaunul negru , vazand un teanc de foi langa laptop. L-am vazut de multe ori pe tata lucrand si stiu cat de cat ce face. Iau un pix si prima foaie , citindu-i continutul. Cu cat lucram mai mult , mi se facea mai somn. Imi asez capul pe mana , adormind in cateva secunde.

O AlphaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum