Capitolul 32

3K 210 31
                                    


O liniste stanjenitoare se asterne peste noi. Clipesc des , privind trupul inert al varcolacului din fosta mea haita. Dominic analizeaza curios bucataria , stand cu spatele la mine. Dawson isi trece degetul mare peste taietura de pe obraz , maraind infundat. Oftez si ma apropii incet de el , observand ca rana a inceput deja sa se vindece.

- Esti bine ? intreb eu ingrijorata.

- M-a luat prin surprindere ! pufneste Alpha-ul.

Ii analizez corpul in cautarea altor rani. Expir usurata cand nu gasesc nimic. Dawson isi pune bratul in jurul umerilor mei , tragandu-ma mai aproape de el si aruncandu-i priviri acide lui Dominic.

- Ai garzi incompetente. Daca un amarat de varcolac a reusit sa treaca neobservat , atunci un vrajitor iti poate distruge haita si tu nici o sa stii. spune vrajitorul zambaret.

- Vrajitorul fiind tu ? intreaba Dawson printre dinti.

- Da , eu sau cineva din familia mea. zice Dominic dand din umeri.

Baiatul priveste scurt mana lui Dawson din jurul meu , insa continua sa zambeasca tamp , chiar daca o anumita stralucire din ochi i s-a stins. Imi musc obrazul ganditoare , gestul lui Dominic trezindu-mi anumite suspiciuni. Vrajitorul trece pe langa noi si se apropie de varcolacul mort , asezandu-se pe vine langa el. Dominic analizeaza pumnalul cu care baiatul a incercat sa il raneasca pe Dawson.

- Plictisitor. mormaie el.

Dominic isi strange mana in jurul pumnalului , el crapandu-se in zeci de bucatele. Imi maresc ochii uimita. Bucatelele ramase din pumnal cad pe podea , insa dispar dupa ce Dominic pocneste din degete. Il privesc geloasa. Vreau si eu sa pot face asta !

- De ce naiba ai omorat varcolacul ? Puteam afla informatii de la el. spune Dawson enervat.

- Daca vrei , il pot readuce la viata. Poate de data asta reuseste sa te omoare. zice Dominic incruntat.

Vrajitorul se ridica in picioare , privindu-l urat pe Dawson. Alpha-ul maraie scurt si paseste in fata amenintator. Imi dau ochii peste cap si ma pun intre ei , oprind o posibila bataie.

- Stiu eu cine e varcolacul. E din fosta mea haita. Era unul dintre prietenii lui Elan. spun eu incet.

- Ce !? striga Dawson.

- Ce noroc pe capul vostru. ranjeste Dominic. Aveti de luptat cu o haita si cu un vrajitor nebun.

- Ramai fara cap daca nu ne ajuti. marai eu.

- Sunt nemuritor. rade el.

Imi ridic o spranceana si ma apropii de el , tinandu-mi pumnii stransi. Dominic se da in spate , tinandu-si mainile sus in semn de predare. O bataie in usa si cativa pasi alergati ne intrerup. Ma intorc confuza spre Dawson. El da din umeri la fel de confuz ca mine. Nu asteptam pe nimeni...

- Dawson ! Liam si Skye au venit ! il aud pe Axel tipand.

Zambesc larg si ies din bucatarie , fugind pe hol. Ii vad pe Skye si Liam langa usa. Alerg spre Skye si ii sar in brate. Ea chicoteste si ma imbratiseaza strans. In ultima vreme nu am vorbit deloc , nici macar o scurta conversatie telefonica. Nu mi-am dat seama cat de dor imi e sa stau cu o fata. Toata ziua sunt inconjurata de Dawson , Axel si ocazional Dominic. Ranjesc fericita si o trag pe Skye de brat , plecand in bucatarie urmate de Liam si Axel. Ne asezam la masa , Dominic stand in fata noastra.

- Deci , am foarte multe de explicat si povestit. spun eu zambind.

- Ascult ! M-am plictisit de moarte zilele astea. Macar viata ta e mai interesanta. zice ea.

Imi deschid gura ca sa vorbesc , insa sunt intrerupta de Dawson.

- Povestiti mai tarziu. Masa e gata. spune Alpha-ul , punandu-si mainile pe umerii mei.

Oftez si ma fac mai comoda pe scaun. Il privesc pe Axel ce se aseaza langa Dominic , aruncandu-i priviri suspicioase vrajitorului. Liam se aseaza in dreapta lui Skye , discutand cu Dawson. Skye isi scoate telefonul din buzunar , incepand sa tasteze ceva. Fata imi da telefonul ei , eu citind curioasa.

"Cine e frumosul din fata noastra ?" scrise ea.

O privesc surprinsa , Skye dand sugestiv din sprancene. Simt cum sangele imi urca in obraji.

"Ai un suflet pereche , femeie." scriu eu , Skye razand.

"Multumeste-i pentru compliment." aud glasul lui Dominic in capul meu.

Ii arunc o privire seaca , vrajitorul ranjind multumit. Pufnesc enervata si ii dau telefonul inapoi lui Skye. Dawson aranjeaza farfuriile cu paste in fata fiecarei persoane , maraind infundat cand ajunge la Dominic. Incep sa cred ca toti il urasc pe Dominic. Ma rog , si-o face cu mana lui.

- Oh , aproape ca am uitat sa ma prezint. spune vrajitorul zambind. Eu sunt Dominic , al doilea suflet pereche al lui Ayame.

Fiecare persoana de la masa a avut o reactie diferita. Eu mi-am dat o palma peste fata , Dawson a marait zgomotos , Skye s-a inecat cu mancarea , Liam ne privea cu gura cascata , iar Axel a continuat sa manance de parca nimic nu s-a intamplat. Dominic ranjeste mandru de fapta sa.

- Glumele de genul o sa te omoare intr-o zi. mormai eu , privindu-l.

- Sunt nemuritor. imi aminteste el.

- Oh, Ayame , ai foarte multe de explicat. spune Skye , privindu-ma bulversata.

*  *  *

Privesc plictisita televizorul , jucandu-ma cu telecomanda. Skye sta in stanga mea , privind un perete , probabil inca procesand toata informatia aflata. I-am povestit totul despre semnul meu , despre Dominic si Kylo si despre Dagomond. Skye clipeste des , facandu-se mai comoda pe canapeaua din living. Baietii sunt in camera lor de jocuri , iar eu si Skye suntem in living. Dupa ce am terminat de mancat pranzul , Dominic s-a teleportat brusc din bucatarie , socandu-i din nou pe Skye si Liam. Nu s-a mai intors de atunci si nu imi vine sa cred ca ma ingrijorez pentru el.

- Deci , daca am inteles corect , sub haita asta se afla un oras abandonat in care traiau candva vrajitori. murmura Skye.

- Da.

- Si ala , Dominic , e conducatorul orasului.

- Voia sa fie conducatorul lui. o corectez eu.

- Viata mea tocmai s-a transformat intr-un film fantastic ! exclama ea.

Zambesc amuzata , insa suntem intrerupte de un zgomot din spatele nostru. Ma intorc confuza , vazandu-l acolo pe Dominic. Vrajitorul are parul ciufulit , iar hainele ii sunt murdare de praf si cateva pete de sange. Ma ridic speriata in picioare , apropiindu-ma de el.

- Ce ti s-a intamplat !? intreb eu.

- Eram in afara haitei , ma plimbam si exploram noul teritoriu. incepe el , clipind des. Vreo trei varcolaci straini mi-au iesit in cale si m-au atacat. Unul dintre ei mi-a spus sa transmit mesajul "Lupta incepe". I-am aranjat bine , dar nu i-am omorat pentru ca spuneau ca te cunosc.

- Cum aratau ? intreb eu , inghitind in sec.

- Cel care mi-a spus mesajul avea parul castaniu si ochi albastri. Era inalt si slab.

- E Elan.

O AlphaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum