23. pakkanen ja kesäaamu

1.8K 152 39
                                    

*sebastian*

Mä jäin katsomaan Tinon loittonevaa selkää, ja olin jo unohtaa Tinon pikkusisarukset.

"Tunneks sä mun isoveljen?" arviolta ehkä 12-13 vuotias, aivan Tinoa muistuttava henkilö kysyi multa tuijjottaen mua samalla hyvin intesviisisesti.

Mä vilkaisin Iiroa joka tutkaili mua mielenkiintoa puhkuen.

"Joo, se on samas lukios mun kaa" mä vastasin heittäen hymyn noille kahdelle, jotka oli mitä toden näköisemmin Tinon pikkusisarukset. Mun mielen valtas kysymys et olikohan Tinolla lisääkin sisaruksii?

Kuitenkin Tinon nimen lausuessa, mun maha veti muutaman kuperkeikan, jostain ihan kummallisesta syystä, johon mä en itekkään osannut antaa vastausta.

"Arvaa mitä, me ollaa Rekon kaa mietitty et Tino varmaan tykkää jostaki ko heti lukion alettua siit tuli ihan hassu" Vaaleat hiukset omaava suloinen alakoulu ikäinen tyttö kertoi. Mulle ei tullut ketään muuta mieleen kuin Juuli. Tino, pahapoika oli sitten ihastunut Juuliin. Niin sen täytyi olla. Niin sen kuului olla. Älä edes ajattele mitään muuta Sebastian.

Pahapoika ja pahapojan suurin ihailija. Täydellinen romanssi. Mä pystyin vaan kuvittelemaan, kuinka Juulin ja Tinon lapset saisivat kuulla kuinka heidän romanssinsa oli lähtenyt käyntiin. Niin sen täytyi olla. Mähän olin nähnyt se suutelemassa kun olin hakenut puhelimeni sohvalta. Niin sen täyti olla. Niin sen kuului olla. Sebastian, niin se oli.

Mutta eikö Juuli ollut ollu Tinon kaa jo aiemmin samalla luokalla? Mutta ehkä niiden tunteet oli herännyt vasta nytten. Niin sen oli pakko olla.

"Jep, ja me Ilmin kaa ollaa tutkittu netistä että pojista ja tytöistä tulee ihan outoja, kun ne ihastuu" Reko jatkoi ja mä naurahdin. Tinon pikkusisarukset oli kyl ihan älyttömän sweet.

Mä ikävöin valtavasti Stellaa. Oliskohan Stellakin ollut yhtä ihana ja sweet kuin Tinon sisarukset.

"Mä en kyl todellakaa taho ihastuu ikinä" Ilmi sanoi ja laittoi kätensä puuskaan ja mä naurahdin tolle. Emmäkään tahtonut ihastuu. En mä halunnut ihastuu Tobiakseen, mut mä en voinut sille mitään.
Enkä mä voinut sillekkään mitään et tunsin vaan vetoo poikiin. Mä oikeasti yritin ihastua Loviisaan, mutta en mä voinut sille mitään, et se ei tuntunut oikeelta.

"Sä varmaa oot jo ku oot jo nyh ihan hassu" nuorenpi Tino sanoi ja näytti kieltä nuoremmalle. Se sai mut vaan automaattisesti hymyilemään. Lapset oli karmeen suloisia.

Mut mä halusin nyt tutustuu ja keskittyy Iiroon ja unohtaa Tinon ja sen sisarukset. Niin sen piti mennä. Tino oli hetero mä en.

"Rekoo, Ilmiii" kuului juuto ja meidän neljän -Rekon, Ilmin, mun ja Iiron katseet harhailivat raskaava olevaan naiseen. Olikohan se Tinon äiti. Niiden äito kyllä näytti tosi nuorelta. Ei se voinut olla Tinon äiti. Nainen näytti aivan Ilmiltä. Vaaleat hiukset sekä vihreät silmät.

Mun maha heitti kuitenkin muutaman voltin kun mä edes ajattelin mun omaa äitiä. Miten jollakin saattoikin olla niin hyväsydäminen äiti ja mulla oli sellanen, joka oli heittänyt mut nyrkit heiluen pois kotoa, kun mä en ollutkaan sellanen paperille kirjoitettu penska.

Nainen saapui meidän luo.

"Me säikähettiin et minen Timtim on teidät jättäny. Kiitti hei ku huolehitte näist kakaroist" Tää tosi nuorekas nainen sanoi mun soidessa hänelle hymyn.

"Oili tää poika tietää Tinon" Reko sanoi hymyillen ja sai Oilin katseen kääntymään muhun.

"Hei ny Rempat ja Impat lähetään, ollaan tehty teille ruokaa" Oili sanoi ja se sai sisarukset lähtemään juoksemaan kilpaa suuntaan josta Oili oli tullut.

"Kiitos viel hei" Oili huikkas ja lähti sitten mini Tinon ja minityttö Tinon perään.

Mä käänsin katseeni Iiroon ja se hymyili. Sen hymy oli kaunis.

"Anteeks et mä oon välillä vähän tökerö, mut mä välitän susta silti" Iiro sanoi ja hymyili niin, että mä näin sen hamaat, jotka kiilsivät auringon kanssa kilpaa.

Se oli toisaalta sellanen kirpee pakkasaamu, mutta toisaalta se lämmin ku kesäpäivä. Ja kuten aina, se sai mut hymyilemään. Ja siinä me vaan hymyiltiin ja katottiin toisiamme. Me
näytettiin varmaan extra tyhmille.

Iiro ojens sen käden ja mä tartuin siihen.

Se tuntu hyvältä. Ainakin niin mä tahdoin uskoa.

***

anteeks lyhyt luku ja hyvää syyslomaa ja pitäkää kivaa koulus joilla se nyt sit jo alkaa🤧

kertokaa mitä te teitte syyslomal tai tuutte tekemään?

🌟&💬

diktaattoriWhere stories live. Discover now