29. dear diary

1.9K 140 49
                                    


tino rekivaara, päiväkirja

14.8

Pojat ei kirjota päiväkirjaa, eikö niin? Niin iskä sanoi mulle, kun kysyin saanko alkaa pistämään mielessäni olevia asioita ylös.

En kuulemma olisi saanut, mutta mua ei häävillä voitettu. Mä kävin viikkorahoillani ostamassa eilen S-marketista tän vihon, johon mä voisin alkaa purkamaan mun omia ajatuksia, joita mä sitten aikuisena voisin myötähävetä oikein kunnolla.

Mä olen siis Tino. Kamut kutsuu mua Timpaksi. Mä pelaan salibandyä JP:ssä. Mulla on äiti, iskä ja neljä sisarusta: Oili, Atte, Reko ja Ilmi. Mä olen keskimmäinen lapsi, eli Aten ja Rekon välissä. Mä olen 12 vuotta. Oikeastaan täytin joskus kuukausi sitten. Oili on 17, Atte 14, Reko 9 ja Pikku-Ilmi 7.

Nyt on siis elokuun 14 päivä, ja meillä alkoi koulut. Ilmikin pääsi vihdoin kouluun, se on odottanut sitä aivan innoissaan. Kumpa se vaan tietäisi, että koulu ei oikeastaan ole yhtään kivaa. Varsinkaan kun iskä ja äiti tahtoo musta niiden firman jatkajan. Ne puhuu mulle jo nyt, että mun täytyy lukiossa kirjoittaa Pitkä fysiikka, pitkä kemia ja pitkä matikka. En mä edes tiedä mikä fysiikka on. Tai edes miten kemiaa lasketaan. Ja mikä on FyKe, ja miks se on niin hankalaa.

Älä kerro iskälle, mutta meillä oli vitosella matikan koe, jossa kysyttiin, että jos Oivalla on neljä leipää ja kaksi juustoa, niin miten juustot saadaan jaettua tasan kaikille leiville? Mä vastasin että Oivan pitää syödä kaksi leipää ja laittaa lopuille leiville juustot päälle. Ja mä en saannut siitä pisteitä, ihan kakkaa.

Toinen juttu, mä ja Mikke löydettiin hauska paikka tänään. Se oli vähän niinku autoiotalo, ja me annettiin sille nimikin, lafa. Me päädyttiin lafalle oikeastaan vahingossa.
Me oltiin S-marketissa, ja Miken teki mieli irttareita, joten se nappas luukusta kaks aakkosta ja me lähdettiin juoksemaan täysiä pois kaupasta, ja sitten me vain löydettiin lafa.

Me tehtiin matikanläksyt, ja meille tuli kaks vihkotehtävää läksyksi, ja mä vihaan vihkotehviä! On paljon kivempaa tuhertaa kirjaan, ku johonki typerään vihkoon.

Sit tehtiin kans yltin läksyt ja sit vaan nautittiin auringosta. Elokuun lämpönen aurinko lämmitti mukavasti ihoa. Meillä oli samanlaiset Star Wars -paidat ja näytettiin ihan kaksosilta. Ja se oli huvittavaa, kun meidän ope ei tunnistanut edes meitä.

Me siin puhuttiin Miken kaa ja sit Mikke kysy et sovittaisko yks juttu.  "Sovittaisko että tuodaan tänne jonakin päivänä tärkein ihminen meidän elämästä?" Mikke kysyi ja mä naurahdin.

"Sä oot jo mun elämän tärkein ihminen"  mä naurahdin. Mikke oli oikeasti.

"Ei nyt vaan sit ku ollaan yhtä vanhoi ku Oili" Mikke sanoi viitaten mun isosiskoon, Oiliin, joka oli 17.

"Hyiii, emmä tahdo olla niin  vanha ikinä" Mä sanoin jo menin makuu asentoon.

"Luvataanks?" Mikke sanoi ja mä hymyilin leveästo, että mun piilossa olevat hymykuopat tuli esille. Se oli kuulemma söpöö.

Ja niin me sovittiin, mutta musta tuntuu ettei mun elämäs tulis ikin olee ketään yhtä tärkeet henkilöö, mitä Mikke on mulle.

Me oltiin lafalla kuuteen asti, ja sitten äiti soitti mun ihka uuteen iPhone 4, et mun pitäis tulla kotiin leikkimään Ilmin ja Rekon kaa.

Ja niin mä tulin kotiin, ja mä leikin äskettäin sisarusteni kanssa autoilla ja legoilla. Niillä oli musta sika kiva leikkii, varsinki Ilmin ja Rekon kaa koska mä olin paras rakentaja.

16.8

Sori tää on jäänyt vähän. Oltiin eilen niin myöhään Miken kaa lafalla, etten mä illalla jaksanut kirjoittaa, toivottavasti ei haittaa.

Mä näin eilen jotain tosi kummallista kun kävelin kotiin lafalta. Mikke oli käntynyt jo sen omaan kotiin, ja mä jatkoin vielä.

S-marketin pihassa mä näin kaks miestä, jotka pitivät käsistä kiinni ja niitten naamat oli vastakkain ihan kun ne pussais. Mä en edes tiennyt että se on mahdollista.

Ja arvatkaa mitä unta mä näin viime yönnä. Mä näin unta, että mä olin se toinen mies ja joku poika oli mun ympärillä ja mekin pussattiin. Iskä varmaan ottais mun puhelimen arestiin, jos se tietäis, mutta sitä se ikinä saa tulla tekemään! Oon saamassa just ennätystä Subway Surferssissa!!

Mut siitä unesta vielä, me oltiin LAFALLA. Musta vähän  tuntuu, että se oli muistus siitä et mun tulis viedä se tärkee ihminen joskus lafalla, mutta että se olis poika, niin se pisti mut miettimään.

Mä en uskalla kysyy iskältä tai äidiltä mitään siitä, mitä tapahtuu jos poika ja poika pussaa, joten mä kysyin Oililta. Ja olisit nähnyt sen ilmeen! Se katto mua niinku mä olisin ollut se joka oli laittanut kaks irttarii suuhun ja juossut karkuun! Se oli kamalal nöryyttävää.

Sen jälkeen Oili vaan sanoi, että ei mun tulis ajatella mitää sellasta ja sit mä tulin mun omaan huoneeseen ja aloin kirjoittamaan. Mä toivoisin et joku vois kertoo mulle mitä siinä tapahtu, ja onks se laillista!

🥰

siinä pääsitte vähän 12-vuotiaan Tinon elämään. Mitäs piditte? Zemppiä kaikille koeviikkoon joilla se alkaapi perjantaina. Koitan itsekin saada kirjoitettua jotain koeviikon keskellä, mutta en lupaa mitään <3

🌟&💬

diktaattoriWhere stories live. Discover now