003 » Esteitä ravurilla

284 35 32
                                    

🦄 • 🦄 • 🦄

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

🦄 • 🦄 • 🦄

"Pidätä Ramsessia!" Jungkookin isä huusi kentän laidalta, kun liinakko päätään viskoen juoksi liinassa kuin mikäkin raivotaudin valtaan joutunut elukka. Se kiersi jälleen 80 senttiin nostetun esteen ulkokautta, vaikka Jimin kuinka yritti pitää voimakasta ruunaa reitillään. Heti esteen jäätyä taakse hevonen pysähtyi rauhallisena ja antoi pettymyksestä huokailevan Jiminin kävellä vierelleen rapsuttamaan sitä korvan takaa. Ramses vihasi olla liinassa juoksutettavana, ja nyt se viimeistään valkeni Jungkookin isällekkin.

"Jos sä Jungkook meet laittamaan Boraksen valmiiksi, niin hyppäätte sitten selästä käsin?" Jungkookin isäkin lopulta luovutti kyllästyneenä Ramsessin sekoiluun. Jungkook myöntyi iloisena, suurella ex-ravurilla ratsastaminen oli mukavaa vaihtelua ponikokoiseen Rascaliin. Boras oli tullut heille viime kesänä harjoittelemaan laukkaa, sillä koko elämänsä raviin usutetun hevosen lihakset olivat surkastuneet siinä määrin, ettei se enää ollut jaksanut ylläpitää laukkaa. Taehyungin ja herra Jeonin pitkäjänteisen kuntoutuksen myötä pieniä esteitä käyttäen hevoselle oli lopuksi saatu opetettua laukka ja nyt se oli ihan näillä näppäimillä lähdössä uuteen kotiin, pientä hienosäätöä kaivaten.

Jungkook oli juuri saanut puhdistettua Boraksen kaviot, kun silminnähden ärsyyntynyt Jimin talutti hörisevän Ramsessin karsinaan ja lähti hakemaan varusteita hiostuneelle liinakolle. Rascal nosti päätään karsinassaan ja haisteli kaltereiden läpi vierustoveriaan. Jungkookin oli ollut tarkoitus ratsastaa ponillansa tänään, mutta hän paljon mieluummin hyppäsi Boraksella esteitä. Pitäisi vain muistaa viedä harmaa poni pihalle, ettei Rascal unohtuisi koko päiväksi talliin seisomaan.

"Että Ramses osaakin olla vaikea! Mä en enää ikinä yritä liinata sitä", Jimin uhosi tömistellessään varusteet käsissään hevosen karsinaan. Haflinger koitti hieroa silmäkulmaansa anteeksipyytävästi Jiminin olkapäähän, mutta tuohtunut ruskeahiuksinen väisti liikettä ja nosti satulan ponin selkään. Hän kiristi vyön vihaisena armoa antamatta tiukalle, mistä päätään heittelevä Ramses ei pitänyt laisinkaan.

"No eihän se kokonaan Ramsessin vika ole. Sitä ei oo vain opetettu liinaan", Jungkook toppuutteli asettaen korkeat, mustat suojat ruunikon jalkoihin. Hän satuloitti hevosensa ja mittasi herra Jeonin jäljiltä turhan pitkät jalustimet omaan mittaansa. Hän pujotti nivelkuolaimen kiltisti paikallaan seisovan hevosen suuhun. Jeonin koulutustallilla tärkeä osa-alue oli panostaminen karsinassa käyttäytymiseen.

Jungkook sääti suitsien remmien kanssa sen aikaa, kun Jimin laittoi Ramsesin jalkoihin suojat. He lähtivät kävelyttämään hevosia yhtä aikaa kentälle. Taehyung oli ilmestynyt aidan laidalle juttelemaan herra Jeonin kanssa, odottelemaan omaa vuoroaan päästä harjoittelemaan Narrilla kentälle. Se nosti hieman Jungkookin paineita, sillä Taehyungin haukan katseen alla mikään Boraksen kanssa ei saisi mennä pieleen.

"Tae, voitko sä tulla laskemaan ton esteen neljäänkymmeneen senttiin?" Jimin kysyi noustessaan intoa puhkuvan Ramsessin selkään. Hevonen lähti jalustimien säädön jälkeen käyskentelemään innokkaana kenttää ympäri pitkällä ohjalla. Taehyung tuli pudottamaan puomeja alemmas ensimmäistä estettä varten.

Ride till I can't no more ✔Where stories live. Discover now