011 » Vaarallinen laukkakilpailu

168 20 10
                                    

🦄 • 🦄 • 🦄

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

🦄 • 🦄 • 🦄

Puoli kahdeksan aikaan tallin kentälle talutettiin neljä hevosta seisomaan vierekkäin. Aurinko pilkisteli ujona pilvien takaa ja viileä viima puhalsi pihan läpi nostattaen hiekkapilven askelten täyttämältä kentältä. Hevosille keli oli mitä mainion ratsastaa, mutta lyhythihaisiin turvautuneille pojille se oli epämiellyttävän kolea.

Silminnähden väsynyt Jungkook veti turvajalustimet alas yleissatulasta ja kiristi lampaanvillalla vuorattua satulavyötä uupunein lihaksin. Yöllä unet olivat jääneet vähäiseksi, kun he olivat Jiminin kanssa tahtoneet ottaa selvää Yoongin historiasta. Elämänkerta oli käyty loppuunsa vasta puoli neljään mennessä, jolloin pojille oli jäänyt nukuttavaksi kaksi tuntia. Aikansa he olivat yrittäneet yhteistuumin esittää pirteälle Taehyungille olevansa elämänsä kunnossa, kunnes vanhin oli lopulta huokaisten kertonut nähneensä yläkerran ikkunasta valojen olleen päällä myöhään aamuyöhön asti. Esittäminen oli siis turhaa.

Taehyung talutti kiiltävän mustan Narrin kentän aidan vierelle ja napsautti hevosen suitsien päälle asetetusta riimusta kiinni aitaan. Sitten hän kävi ratsustusopettajamaisesti tarkistamassa heidän jokaisen satulavyön ja varmisti vielä kertaalleen suitsien soljet, vaikka olikin tehnyt sen jo karsinassa.

Jungkook katseli, kuinka Taehyung auttoi Yoongin Rascalin selkään ja taputti itse hymynkaare suupielessään Nallen sileää karvaa. Friisiläinen oli käyttäytynyt eilen maastossa sen verran hätäisesti, että Yoongi oli pyytänyt hevosten vaihtoa ennen kuin päästiin edes takaisin tallille. Se oli sopinut Jungkookille paremmin kuin hyvin, mustan ison hevosen selässä jokainen askel tuntui seikkailulta, jota Rascal ei enää pystynyt hänelle tarjoamaan.

"Hyppää selkään, niin kiristetään satulavyö sitten", Taehyung käskytti roikkuessaan jalustimessa toisella puolella. Jungkook ponkaisi itsensä vaikeasti suuren friisiläisen satulaan ja varmisti nopeasti jalustimien olevan pitkälle maastovaellukselle oikean mittaiset. Hän oli tähän mennessä aina ratsastanut pitkän matkan mukavalla lännensatulalla, joten matka englantilaisen satulan kyydissä jännitti. Ainakin Jimin aina valitti jo puolessa matkassa perseensä puutumisesta.

Kun Taehyungkin oli noussut Narrin selkään, hän varmisti vielä kerran jokaisella olevan repussaan tarvittavat asiat. Heillä kaikilla oli mukana yksi täysi vesipullo, sillä leiriytymispaikalla heitä odotti sinne eilen viety kymmenen litran vesikanisteri. Lisäksi repusta löytyi uikkarit, pyyhkeet ja eväspussit, sekä jokaisen omavalintaista tavaraa. Reput siis painoivat kiitettävän paljon.

Taehyung käski suurimman Nallen kärkeen ja hänen peräänsä Ramsessin. Itse hän jättäytyi viimeiseksi varmistamaan ryhmän koossa pysymisen ja asetti Rascalin eteensä. Viimeisenä ratsastava vannotti Jungkookille, ettei tämä missään tapauksessa saisi lähteä omia aikojaan raviin tai varsinkaan laukkaan, vaan hän määräisi viimeiseltä sijaltaan askellajin muutokset. Jungkook nyökytteli ymmärtääkseen ja käskytti Nallen liikkeelle. Hevonen lähti askeltamaan kuuliaisesti eteenpäin kohti metsää, eikä yrittänytkään lähteä käsistä tai napsia rouskuteltavaa polun viereltä.

Ride till I can't no more ✔Where stories live. Discover now