κεφάλαιο 14ο

231 34 30
                                    

Ο ιεροεξεταστής Λίαμ πήγε στα μπουντρούμια και εκεί βρήκε αλυσοδεμένο τον πατέρα Κέβιν ο οποίος είχε βασανιστεί και βρισκόταν να κρέμεται από ένα σκοινί.

"Γιατί ταλαιπωρείς τον εαυτό σου έτσι; Πες μας ποιος είναι ο συνεργάτης σου και ίσως να έχεις έναν πιο ανώδυνο θάνατο από το να καείς ζωντανός" του είπε.

"Γιατί το κάνεις αυτό; Ειλικρινά με το χέρι στην καρδιά Λίαμ πιστεύεις ότι οι πράξεις σου δικαιολογούνται; Είναι εγκλήματα εναντίον του Χριστιανισμού. Σύνελθε όχι για μένα, αλλά για τον εαυτό σου. Δες τι κάνεις. Όλο αυτό είναι παραλογισμός. Η Ιερά Εξέταση είναι μια τρέλα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κακό στον διπλανό του. Πόσο μάλλον να αιτιολογεί τις πράξεις του χρησιμοποιώντας το όνομα του Θεού. Αυτή είναι η αληθινή βλασφημία" του είπε ο ιερέας με όση δύναμη του είχε απομείνει.

Ο άλλος κοίταξε γύρω του και αφού διαπίστωσε ότι ήταν μόνοι τους τον πλησίασε.

"Να σου πω ένα μυστικό; Αναγνωρίζω ότι όσα είπες είναι αλήθεια" του είπε.

"Τότε γιατί συνεχίζεις να κάνεις ότι κάνεις; Πώς μπορείς να σκοτώνεις ανθρώπους βασισμένος σε προλήψεις;"

"Γιατί η αμάθεια και οι προλήψεις μου δίνουν δύναμη"

Ο πατέρας Κέβιν τον κοίταζε δίχως να μπορεί να πιστέψει όσα άκουγε.

"Μου λες ότι καταλαβαίνεις πως όλα αυτό το κυνήγι αιρετικών δεν έχει βάση και παρόλα αυτά είσαι μέρος του γιατί έχεις εξουσία στα χέρια σου;"

"Ακριβώς! Δεν νομίζεις αλήθεια ότι πιστεύω σε δεισιδαιμονίες και μάγια; Όλα αυτά μειώνουν την νοημοσύνη μου. Έχω μορφωθεί, ξέρω πως λειτουργεί ο κόσμος"

"Και παρόλα αυτά χρησιμοποιείς την άγνοια των άλλων για να σπέρνεις φόβο; Δεν φοβάσαι για την τιμωρία σου; Ειδικά τώρα που όσα κάνεις τα κάνεις συνειδητά;"

"Ποιον να φοβηθώ ανόητε ιερέα; Τον Θεό; Εγώ είμαι ο Θεός διότι όλοι με τρέμουν"

"Είσαι άθλιος Λίαμ"

"Και εσύ είσαι σχεδόν νεκρός. Λέγε ποιος είναι ο άνθρωπος που σε βοηθούσε να ελευθερώνετε τους κρατούμενους και θα φροντίσω όπως σου είπα να μην καείς στην πυρά"

"Ποτέ δεν θα σου πω"

"Λοιπόν, και να μην μου πεις θα τον βρω μόνος μου. Ίσως μου πάρει λίγο χρόνο, αλλά δεν έχει σημασία. Όμως εσύ θα πεθάνεις. Αύριο το πρωί"

Στα χρόνια του ΜεσαίωναWhere stories live. Discover now