dün

1K 76 18
                                    

Gryffindor'un ikinci sınıf erkek yatakhanesinde dört öğrenci yılın ilk kahvaltısına oldukça geç kalmışlardı. Bunun sebebi Sirius Black'in o yaz aklına gelen çılgınca fikri arkadaşlarına anlatmasıydı. Genç büyücü, Hogwarts'a ki ilk senesinin sonunda dostunun sırrını keşfetmesi üzerine bütün tatilini bunun hakkında düşünerek geçirmişti. Şimdi ise ona göre dahice olan fikri arkadaşları paylaşmaya hazırdı.

Peter kahvaltıyı kaçırdıkları için sabırsızlanarak Sirius'a "Söyleyecek misin artık?" dedi.

Sirius sırıttı ve gri gözlerini arkadaşlarında gezdirdikten sonra Remus'un üzerinde sabitledi. "Tüylü sorununa bir çözüm bulmuş olabilirim, dostum."

Remus kaşlarını kaldırarak sorgularcasına Sirius'a baktı. "Pardon?"

Sirius gözlerini kapıya çevirerek kimsenin gelmediğinden emin oldu ve "Kurt adam olmanı diyorum. Bir fikrim var." dedi.

Remus umutsuz bir sesle "İlgilendiğin için sağ ol Sirius ama bunun bir tedavisi yok." dedi.

Sirius gözlerini abartılı bir biçimde devirerek "Biliyorum tedavisi olmadığını." diye yanıtladı. Gözlüklerini camlarını temizlemeye çalışan James "Senin müthiş fikrin ne peki?" diye sordu en yakın arkadaşına.

Genç büyücü cevap barizmiş gibi "Dolunaylarda Remus'un yanında olmak tabi ki." dedi.

Sirius'un her türlü çılgın fikrini onaylayan ve katılan James Potter dahil olmak üzere üç çocuk, arkadaşlarına şaşkınca baktılar. Remus derin bir nefes alarak "Sirius bu intihar olur sizin için." diye açıkladı.

Sirius "Yanlış!" dedi neşeyle. "İnsan olan bizler için intihar olur." diye düzeltti Remus'u.

James gözlüğünü geri takarak Sirius'a "Ne demek istiyorsun?" diye sordu.

Peter "Biz insanız Sirius." diye hatırlattı.

"Aynı zamanda büyücüyüz. Ve büyücüler şekil değiştirebilirler." dedi Sirius sırıtarak. Arkadaşının neyi kastettiğini anlayan James'in yüzü aydınlandı ve neşeli bir şaşırma ile Sirius'a "Merlin! Haklısın." dedi.

Peter kafası karışmış bir biçimde "Şekil değiştirmek için çok özlü iksir gerekir ve onu kullansak bile yine insan oluruz." dedi.

Sirius ve James gülerek kafalarını sallarken Remus "Animagus olmaktan bahsediyorlar Peter." diye açıkladı. Yüzündeki onaylamaz ifadenin altında umutla karışık bir şaşkınlık yatıyordu.

Düşünüyormuş gibi duran Peter "Bunun için Bakanlık'a başvurmak gerekmiyor mu?" diye sordu.

Sirius elini Peter'ın omzuna koyarak "İşte fikrimin diğer boyutu bu. Bakanlık'ın haberi olmayacak. Çünkü aksi takdirde reşit olmayı beklememiz gerek." dedi.

"Sen ne zaman yapalım diyorsun peki?"

Sirius kendine güvenen bir biçimde gülümsedi. "Bence bu yıl çalışmaya başlayabiliriz."

Remus sonunda sessizliğini bozarak "Bu saçmalık Sirius." dedi.

James "Bence oldukça mantıklı. Kurt adamlar hayvanlara karşı saldırgan değiller sonuçta." dedi.

"Hayır, James. Tamamıyla vahşiler." dedi Remus keskin bir sesle. Bu fikir, kulağa harika geliyordu. Remus bunu inkar edemezdi fakat arkadaşlarından böyle bir şey isteyemezdi. Bu kadar genç yaşta animagus olmak neredeyse imkansızlık derecesinde zordu. Yakalanırlarsa ciddi cezalar alabilirlerdi ve dahası Remus onların canını yakabilirdi. Kurt adamken kendisini kontrol edemezdi. Sirius sanki dostunun zihninde geçenleri okuyormuş gibi "Remus bize zarar vermezsin."dedi. "Bak bu yaz cidden çok fazla araştırma yaptım. İşe yarayabilir. Evet yine kurt adam olacaksın, bunu engelleyemeyiz. Ama aklın biz oradayken insan kalabilir."

BLACK POISON //Sirius Black// AUWhere stories live. Discover now