D V A N Á C T Á

538 22 3
                                    

Pohled Carterový

Vešly jsme s Abby do Velké síně na večeři. U stolů jsme se rozdělily a každá si sedla ke svému kolejnímu. Draco na večeři nebyl, proto jsem si sedla k Nebelvírskému stolu. Přisedla jsem si ke Grangerové. ,,Našli jste už nějakou místnost pro BA?" zeptala jsem se jí. Překvapeně se na mě otočila. ,,Neslyšela jsem tě přicházet. Jak dlouho tu sedíš?" zeptala se. ,,Teď jsem si přisedla. Odpovíš?" protočila jsem oči. ,,Neville něco našel. Dnes to jdeme omrknout" pronesla a dál jedla. Já jsem si nandala taky. Když jsem to měla asi z poloviny snědené přišel Potter a Weasley. ,,Co ta tu děla?" vykřikl Weasley. ,,Už jsem na odchodu" zvedla jsem se. ,,Dobrou chuť" provokativně jsme na ně mrkla. Ve dveřích jsem se srazila s Abby. ,,Jaká náhoda" zasmála se. ,,Jdu na pozemky. Jdeš taky?" zeptala jsem se. ,,Co blázníš?! Za chvíli je večerka! CO když nás někdo uvidí?" nevěřícně se na mě dívala a rozhazovala přitom rakami. ,,Tak nanejvíš dostaneme trest. No a?" zasmála jsem se. ,,Je to definitivní. Zbláznila si se" rozesmála se. ,,Z čeho usuzuješ?" povytáhla jsem obočí. ,,Hodněkrát jsem tě už viděla. Vždy jsi byla zamračená. na všechny nepříjemná a teď jsi jak zdrogovaná" založila si ruce na prsou. ,,Možná jsem jen neměla bláznivou kamarádku která se mnou bude porušovat řád, ne že by mi to předtím nějak vadilo, a probírala kluky a takové věci. Od prvního ročníku jsem na pokoji sama, a od čtvrtého se říká že jsem prý zabila toho kluka, takže jsem nikdy kamarádku neměla. A ne Draco se nepočítá" pokrčila jsem ramena. ,,To je mi líto" podívala se do země. ,,Nemusí. Zvykla jsem si. A teď se se mnou bavíš ty. Takže už kamarádku mám" mrkla jsem, a rozešla se na pozemky. ,,Ty vážně jdeš na ty pozemky?" křičela když se za mnou rozběhla. Chvíli jí trvalo než se vzpamatovala.

,,Páni. Je tu docela zima" pronesla když jsme chvíli seděli na lavičce. ,,Jo. Asi bychom už mohly jít zpátky. Stejně už je asi hodina po večerce" pokrčila jsem rameny a zvedla se. Abby se hned zvedla taky a šly jsme zpátky do temného hradu. ,,Páni to je dobrodružství" vyjekla šeptem když jsme šly zpátky na kolej, a snažily se aby nás nechytil Filch se smétákem, Norrisovou, nějaký prefekt, nebo učitel. ,,To teda" zasmála jsem se. Najednou Abby vrazila do brnění. ,,Sakra kdo by dával brnění doprostřed chodby" klela. ,,Abby. To brnění je u stěny" poučila jsem jí. ,,Co je to tu za rachot?" přiběhl sem najednou Snape. ,,To jsem si mohl myslet. Slečno Carterová, Slečno Kristenová, je už dávne po večerce! Nemáte být na svých kolejích?" ,,Já-" začala Abby. ,,Nic neříkejte Slečno Kristenová. Zítra v osm máte trest u pana Filche. A vy Slečno Carterová máte zítra v osm trest u mě" rozhodl a pak nás každou doprovodil na kolej. Na koleji jsem se jen převlékla a šla spát.

Vzbudila jsem se asi ve čtyři s křikem. Znovu se mi zdál ten sen. Tentokrát mě ale sešvihal Ohnivým bičem. Když jsem se šla v sedm osprchovat na zádech jsem měla krvavé rány od biče.

,,Měla bys to někomu říct!" zamračila se na mě Abby když jsem jí to řekla. ,,No však. Řekla jsem to tobě" uchechtla jsem se. ,,Já myslím třeba Brumbála. Nebo alespoň nějakého učitele" protočila oči. ,,Asi máš pravdu" pokývala jsem hlavou. ,,Řeknu to alespoň Snapeovi. Třeba mi dá něco na ten spánek" sice se jí to moc nelíbilo, ale byla spokojená alespoň s tím že to někomu vůbec řeknu. ,,Řeknu mu to na tom trestu" řekla jsem a šla no druhou hodinu.

Druhou hodinu jsme měli dějiny. Sedla jsem si za Grangerovou. ,,Co ta místnost co vám včera měl Longbottom ukázat?" špitla jsem směrem k ní. ,,Co? Jo. Nevill našel Komnatu Nejvyšší Potřeby. Je to skvělé místo pro BA. Dneska máme první schůzy. V půl třetí se sejdeme v sedmém patře. My vás tam dovedeme. Pak už tam budete chodit sami" řekla a pak se dál věnovala výkladu Binnse.

Takže! Je tady další kapitola, která už nebude o další dva měsíce později! Protože je předepsaná! Wohoooo! XD

_Sealin_

Potions TeacherWhere stories live. Discover now