S E D M N Á C T Á

414 18 0
                                    


Pohled Daphne

Byla sobota večer. Seděla jsem ve společenské místnosti a zase se učila na NKÚ. Nebyla jsem ale sama. Spolu se mnou se učila i Hermiona. Bylo asi deset. Zvedla jsem se s tím, že mi to pro dnešek už stačilo. Učila jsem se asi od dvanácti. Za pár dnů skládáme NKÚ. Dvojčata mají na ten den připravený zase nějaký žert. Rozhodli se že si na příčné otevřou obchod s žertovními pomůckami. Domluvili jsme se že je o prázdninách příjdu navštívit. 

Rozešla jsem se směrem k pokoji abych odložila učebnice a vytáhla Phoebe ven na pozemky. 

O pár dní později

Seděli jsme ve Velké síni a psali jeden z testů. Byla jsem asi v půlce, když se za dveřmi začli ozývat velmi zvláštní zvuky. Umbridgeová se k těm dveřím rozešla, ale ani k nim nedošla, dveře se rozrazily a dovnitř vlétla dvojčata na košťatech. Umbridgeová po nich křičela, ale oni ji neposlouchali. Začali rozhazovat rachejtle po síni. Jedna letěla za Dracem. Když se zastavil u stěny a otočil se, rachejtle byla přímo před ním. Zatvářil se naprosto zděšeně. Na poslední chvíli uhl, a rachejtle se rozprskla po stěně, přesně ve tvaru Dracova zděšeného obličeje. Od srdce jsem se hlasitě rozesmála. Dvojčata poslala velkého draka na Umbridgeovou. Ta se rozběhla pryč. Když už byla před síní, drak jí chytil do své pusy. Rachejtle se rozprskly po celé chodbě, a schodily pravidla pověšené na stěně. Dvojčata se rozlétla na nádvoří, a my jsme šli za nimi. 

Začali rozhazovat rachejtle, a všichni hlasitě jásali. Nakonec vyhodili rachejtli která ve vzduchu vytvořila dvě dvojité W. Pak se uklonili a odlétli. Ohlédla jsem se na Harryho vedle mě, zrovna ve chvíli když začal padat na zem. ,,Co se děje?" klekla jsem si k němu. ,,Sirius!" řekl. Držel se za jizvu. Zvedl se a společně jsme šli za Hermionou a Ronem.

Ano, vím že je kapitola strašně kraťoulinká, ale opravdu se to snažím natáhnout alespoň na dvacet kapitol. Proto ale vydám dneska ještě asi jednu. Nejpozději zítra!

_Sealin_


Potions TeacherWhere stories live. Discover now