D V A C Á T Á

438 18 0
                                    

Pohled Daphne

Rozběhla jsem se za ní do místnosti s krbami a fontánou. ,,Crucio!" zaječela jsem. Bellatrix překvapeně spadla na zem. ,,Zabij jí" syčel hlas za mnou. ,,Zabila přece Madison. Měla by za to zaplatit" syčel dál. ,,Nedělej to" hlesl Harry. Natažená ruka mi klesla k boku. Nesměla jsem to udělat. Byla bych stejná jako on. Otočila se za sebe. Stanula tváří tvář Voldemortovi. Pevněji jsem uchopila hůlku.

Voldemort ležérně mávl rukou, a hůlka jí, i Harrymu, vyletěla z ruky, a dopadla někde za ní. ,,Tak se setkáváme, dcero" pronesl nostalgicky Voldemort. Harry na ní překvapeně, a zděšeně zároveň pohlédl. Zamračila jsem se. ,,Vidím že jsi se nepolepšil, Harry" Voldemort se ušklíbl a pár kroky přešel k Bellatrix. ,,Pane" ztěžka vydechla. Z posledních sil se posadila. Nečekal jakou mám sílu.

,,Přidej se ke mě, dcero. Nabízím ti to naposledy!"" ohlédl se na mě. ,,Myslíš, že po tom co Bellatrix zabila Madison, se k vám přidám? Nebuď naivní, otče" poslední slovo jsem vyplivla. Hnusilo se mi to oslovení. Nepatří mu! ,,Však ty si to jednou rozmyslíš" zlomyslně pronesl. Pak se ale podíval na Harryho. Byloto nefér. Neměl hůlku. Byl naprosto bezbranný.

Z nedalekého krbu vyšlehli plameny, a z nich vystoupil Brumbál. Vypadal naprosto stejně jako když opustil Bradavice. ,,Bylo pošetilé sem dnes chodit, Tome" přešel k nim. ,,Bystrozorové jsou již na cestě" založil za sebe ruce. ,,Než sem příjdou budete mrtví" vyvvrátil. Mávl rukou a vyslal proti Brumbálovy kouzlo. Ten nás odstrčil. Dal to toho takovou sílu, že jsme spadli na zem. Pak vyslal protikouzlo. Bellatrix využila situace a odletaxovala se pryč. Zatnula jsem ruku v pěst. sledovali jsme jejich boj. Kouzla létala odevšad. Bylo to celkem vyrovnané. Kouzla ničila vše, do čeho narazila. Jedno mě málem zasáhlo, ale Harry mě rychle odtáhl pryč. Z Voldemortovy hůlky vyšlehl plamen. Zformoval se do obrosvského hada. Trachu jako když dvojčata vytvořila toho draka. Ten ale nebyl z ohně.

Had zamířil přímo na Brumbála. Tomu z hůlky vytryskla voda. Namířil ji na hada. Ten se vypařil. Pak hůlku namířil na Voldemorta. Voda ho pohltila a začala se formovat do obrovské koule. Ale podařilo se mu z ní dostat. Švyhl hůlkou a ozval se zvuk tříštění skla. Všechno sklo v okolí se roztříštilo a namířilo na Brumbála. Cestou proťalo obraz ministra. Brumbál vykouzlil štít aby se do něj nezabodly střepy. Když do štítu narazili, stal se z nich písek. Ten popadal všude kolem. Harry se rozběhl pro hůlku. Pak běžel rovnou za Brumbálem aby mu mohl pomoct. Ale najednou se všechen písek rozvířil a letěl k Voldemortovy. Pohltil ho. Když písek spadl, nebylo po něm ani památky. Náhle Harry zalapal po dechu, a spadl na zem. Brumbál k němu přiklekl. Zarazily mě jeho oči. Byly jiné. Jeho obličej se zkroutil do škodolibého ušklebku. Toho který velmi často používal pán zla. ,,Prohrál jsi starče" zasyčel Harry zvláštním hlasem. Nebyl jeho. Pak ale bolestně vykřikl. Několikrát se to opakovalo. Převrátil se a hlasitě oddechoval. ,,Harry, nezáleží jak jste stejní, ale v čem se lišíte" pohlédla jsem na Harryho. Vypadal příšerně.

Do místnosti se nahrnuli i ostatní. Několik metrů od nich se zastavili. Zděšeně zírali na výjev před nima. Hádám že tohle nečekali. ,,To ty jsi slabý" vyhrkl najednou Harry. Bylo to tak potichu že jsem pochybovala že to slyšel někdo jiný než my. Z jeho hrudi vystoupal černý dým v podobě Voldemorta. Vyjeveně jsem na to koukala. ,,Jsi hlupák, Harry Pottere, a proto příjdeš o všechno" pronesl. Než ale stačil něco odpovědět ozvalo se několikrát za sebou zapraskání plamenů. Do místnosti vešli bystrozorové v čele s ministrem a Percym Weasleym. Zastavili se v pohybu a zírali na Pána zla.  Ten zmizel, jako předtím v písku. Místností zavládlo ticho. To prolomil Kornelius Popletal. ,,Vrátil se" zašeptal.

K tomuto můžu napsat jen to, že příští kapitola je epilog

_Sealin_

Potions TeacherWhere stories live. Discover now