• 15 •

321 9 0
                                    

,, Asi nic." Řekla jsme ledabyle a pokrčila rameny.

,, Kdyby se nic nedělo, netvářila by ses takhle. Tak co se děje?"

Převyprávěla jsem mu, co se stalo s Connorem a on mě po chvíli objal. V jeho náruči jsem se cítila v bezpečí.

,, Je to hlupák, že tě nechal. Teď mám možnost já." A zářivě se usmál.

,, Tu jsi měl vždycky." Zamumlala jsem.

Cameron chtěl nejspíš něco říct, ale opět se ozval Harryho hlas. ,, Jak tak koukám, všichni jste si už popovídali, takže se můžeme pustit do hry. Bude to spíš strategická hra, ale bude se vám líbit. Jde o to, že jsme pro vás vymyslely rébus, který znázorňuje větu, tvořenou z vymyšlených znaků. Ty znaky jsou na papírech, které jsou připnuty na strom. Na každém papíru je jiný symbol. Vaším úkolem je vybrat si jednoho člena týmu, který od nás dostanete papír a tužku a bude zakreslovat znaky, které mu budete hlásit. Budete od sebe daleko a budete šeptat, takže nikdo neuslyší, jestli ten znak už byl nebo ne. Musíte si vystačit s tím, že se budete dívat, kam vaši kamarádi běží. Na každý průzkum vám dáme patnáct vteřin, během kterých se musíte dostat tam, prohlédnout si symbol a vrátit se. Vždy si musíte zapamatovat jen jeden symbol a musíte se vrátit do limitu, jinak nesmíte říct symbol, který jste viděli. Celá věta se skládá z dvaceti písmen, a tak narazíme na další problém; v každém týmu je sedmnáct. Každý tým má vyhrazenou část vlastní větu. Písmena, která nutně potřebujete mají červenou barvu, zbytek klasicky černou. Červená písmena jsou nejdál. Nyní vám dám pár minut na zvolení taktiky a výběr člena, který bude zapisovat symbol. Ten si pak přijde ke mně, k Aaronovi nebo k Lily. Kdo první uhádne větu, vyhrál. Co, to se dozvíte po hře." Všichni kývli na souhlas a shromáždili se.

,, Takže, je to jasné." Řekl Cameron. ,, Malý budou běhat blízko, aby se stihli vrátit a starší poběží dál hlavně pro červené písmena." Všichni přikývli a začali se bavit, kdo bude ten, co zakresluje symboly. Nakonec se přihlásil Connor a všichni jsme se shodli, že kreslit bude on. Došel si k Lily pro papír a tužku a ta nás poté odvedla do části lesa, kterou máme vyhrazenou my.

,, Doufám že všechno chápete, budu tady s vámi a budu měřit čas. Připraví se první" ke startu došla malá roztomilá holčička s blonďatými vlásky a dolíčky ve tvářích. ,, Připravit - pozor - start!" Vykřikla Lily, malá holčička doběhla k nejbližšímu stromu, prohlédla si symbol a vrátila se zpátky. Harry nelhal, opravdu jsem nevěděla, co to bylo za znak.

Na start nastoupil Camerone a vyběhla až ke stromu, který byl nejdál a vrátil se ještě s několikavteřinovou rezervou. Nadiktoval kód a byla řada na mě.

Běžela jsem rychle, zastavila se před stromem, který byl před tím, kde byl Cameron a prohlédla si symbol. Podobal se okvětnímu lístku. Ještě jednou jsem se na něj podívala a doběhla zpátky přesně na vteřinu. S velkým knedlíkem v krku jsem se vydala ke Connorovi a nadiktovala mu, co jsem viděla.

Zbylí členové týmu na tom byli podobně jako já a troufala jsem si tvrdit, že nikdo se nedíval na stejný symbol dvakrát. Byla řada na rozluštění věty.

___To Be Continued___

Do you still love me?  Where stories live. Discover now