13 bölüm

1.2K 44 4
                                    

Miraç

"Ali gErçekten de sevgilin mi?"dedi. Ben ne cevap vermeliyim yalan söylemek istemiyorum ama doğruyu nasıl söyleyeyim?. "Biz Ali ile ayrıldık" dedim evet en doğrusu buydu. "Neden ayrıldınız? Ne zaman ve ayrılık ilişkinize zarar verecek mi?"dedi ard-arda. "Dün ayrıldık, hayır tabikide biz sevgili olmadan önce en iyi dosttuk ve halada öyle olucaz. Kardeş olmak sevgili olmakdan daha iyiydi."dedim ne saçmalıyorum ben böyle.

"Peki ailesi ne dedi ayrıldığında ve bundan sonra nerde kalacaksın?"dedi. Işte benden hoşlanıyorsa düşüncelerini görme zamanı geldi dedim kendi kendime ve gülümsedim. "Ailesi saygı duydu ayrılığımıza ve nasıl olsada onların  ailesinin bir parçası olduğumu söylediler." Dedim. Birdaha sordu "nerde kalacaksın?" "Tabikide Alide kalacağım ora benimde evim Ali ile sadece sevgilim iyi bitirdik ilişkimizi değil" dedim yüzüne baktım anlamak istiyordum ne düşündüğünü, ne hiss ettiğini ama bu o kadar basit olmayacağını da biliyorum tabiki.

"Orda onunla aynı evde kalmaktan çekinmeyecekmisin?" Ah Miraç sen kimi aldatmaya çalışıyorsun o, 27 yaşında ve psikolog . Düşüncelerden sıyrılmak için başımı salladım. "Hayır çekinmeyeceğim çok iyi durumdayık o evden gidersem mutsuz olurum onlar benim 15 yıldan sonra bulduğum ailem" dedim gözlerini yüzümde gezdirdi onun yüzünde yumuşama vardı. "Tamam nasıl istersen ama ne zaman ayrılmak istersen bende yanlız yaşıyorum benimlede kala bilirsin"dedi birden. Ne ne biri beni uyandırsın onda kalmamı mı istiyordu ama olmaz hayır hayır  onunla kalırsam üzülürüm daha bu gün o kadınla randevuya çıkacak yanında olursam kimlerle ne yaşıyor hepsini bilirim ve ben buna dayanamam "teşekkürler ama ben yerimden mutluyu ama ne zaman çıkmak istesem seni ararım" dedim en doğrusu buydu.

________________Yazardan___________________

Atlas ayrıldığı için mutluydu evet artık kendine kabul etmişti. Miraçı başkasıyla görmeye dayanamıyordu bu yüzden ayrıldığı için mutluydu. Ta ki, Miraçın hala onun yanında kalacağını öğrenene kadar, ayrılmıştı neden hala orda kalmak için direniyorduki, kendine kızıyordu onu daha önce Aliden önce bulmadığı için şimdi bile uzak kalmaya çalışdığı için sadece kendisini  suçluyordu. Miraça evinde kalmayı teklif etdi ama Miraç düşünmeden redd etdi buda kırmıştı kalbini.

Miraç baktı  Atlasa nasılda güzel görünüyorlardı bir birlerine saatlar dursa bıkmadan bakardılar ama ağızlarını açımdan hiss ettiklerinden konuşamıyorlardi.  Zaman dolduğunda çalan saatle ikiside gözlerini kaçırdı. Atlas "görüşürüz o zaman hem dışarıda buluşma günümüz" dedi Miraç da kapıya taraf dönüp yürürken "görüşürüz"dedi kısaca.

Miraç sinirle eve girdiğinde kızlarla Ali tv den gözlerini çekip Miraça baktılar.
"NE oldu abi bu ne sinir"dedi Ayan.
"Ya anlamıyorum ki benden hoşlanıyorsa neden akşam kadınla görüşmeye gider. Söylesene Ali hani benden hoşlanıyordu sen gözlerinden biliyordun?"dedi ellerini saçlarına geçirdi  sinirle.  "Abi neler oldu anlatsana bir, bizde fikrimizi söyleyelim"dedi Ali. Anlamıyordu kardeşini neyin böyle sinirlendiğini. Sadece sinirlenmesi bile Alinin  kalbine dokunmuştu. Miraç herşeyi Ali, Ayan ve Hayata anlattı. Ayanla Hayat hayla  inanmıyordular Atlasa böyle bir yalan söylediklerine. Aynı anda "yok artık" demişlerdi. Ali ise neden bu oyuna devam ettirdiğini anlattığında ikiside Aliyi onayladı.

Hayat "buldum ne yapacağımızı, şimdi doktor sizi ayrıldı biliyor dimi" dedi Miraç başını evet anlamında sağladığında "peki Atlasin en çok hangi restorana gittiğini biliyormusunuz?" Ali "geçenlerde en çok bizi götürdüğü kafeye gittiğini söyledi" dediğinde Hayat Ayanın kulağına fısıldayarak söylediğinde Ayanda gülmeye başladı. Bize birşey söylemiyordular.

Yarım saat sonra AVM götürdü kızlar  ve hemen onlara giysi aramaya başladılar. 1 saat sonra anca karar vermiştiler. Miraç kabından siyah dar  kot pantolon üstüne beyaz tişört ve üstünede siyah kot ceket boynunada beyaz tişörtünü güzel göstercek kolyesini taktı.

Ali ise siyah pantolon ve siyah gömlek giyip göğsüne kadar açık bıraktı ve ikiside saçlarını düzelttiler

Kızlar ağızları açık şekilde ikisinide izliyordular. Hayat "Ali benimle evlenir misin?"dediğinde herkes kahkaha atmaya başladı ama Ali ciddiye almıştı, şaka yaptığını anladığında bozulur gibi oldu. Miraç birdaha aynan karşısında ikisinede baktı. "Vallaha yakışıklı olduk ha kardeşim"dedi Aliye. Ali "seni bilmem ama ben zaten yakışıklıydım" dediğinde herkes yeniden gülüyordu. "Hadi hadi artık intikam almak zamanı. Şimdi ben arayıp restoranda herkesin göreceği ve en güzel yerde yer ayırttım ikinize. Oraya gideceksiniz güzel yemek yiyeceksiniz bakalım kim kimi kıskanıyor"dedi Hayat. "Vallahi kızlardan korkulur kanka gel sende gay ol bulaşma hiç bunlara"dediyinde Miraç, Ali "haklisin kardeşim ama malesef gönlümüzü kapdirdik artık"dedi.

Ali ile Miraç arabayı  restoranın karşısında saklayıp arabadan indiler. Bir birine bakıp içeri girdiklerinde Atlasla kadının konuştuklarını gördüler. Atlasin sırtı kapıya taraf olduğundan Sıla Miraçı gördü ve görür görmez elini kaldırıp yanlarına çağırdı. Miraç Aliye göz kırpıp masaya yaklaştılar. "Aa Miraç"dediyinde Atlas kafasını kaldırıp baktı sonra ise yanımda duran Aliye gözü kaydı ikimizide baştan ayağa süzdü. "Vauu cok yakışıklı olmuşsunuz. Bu arkadaşın kim, ikiniz yanyana gitmeyin hiçbir yere kızlar hanginizi seçeceğini bilemez"dediyinde ikimizde bir birimize bakıp muzipçe gülümsedik "bu yakışıklı! arkadaşım Ali, buda gittiğim hastahanede kalp damar doktoru Sıla hanım"dedi Miraç. Ali elini uzatıp Sılanın elini tutarak öptü  "tanıştığıma memnun oldum. Aslında bir kaç kez gelmiştim hastahaneye sizi görmemek bir  mucize olmalı yoksa böyle güzel bir hanimefendiyi nasıl görmem"dedi. Ali Atlasin yüzüne baktı  yandan Atlas gözlerini Miraçdan çekmiyordu. "Tamam gelin beraber oturalim" dedi Sıla. "Hayır rahatsızlık vermeyelim zaten ben rezervasyon etmiştim Miraçla konuşmamız gereken önemli konularımız var"dedi Ali Atlasa bakarak. Atlas sinirden kıpkırmızı olmuştu.

Ali ile Miraç masalarına oturarak yemekleri sipariş verip konuşup gülmeye başladılar. Atlas dayanamayıp Miraçlarin masasına yaklaştı. "Birdaha selam. Bizim masaya gelsenize beraber oturalım" dedi. "Ama rahatsızlık" Alinin sözünü kesip " Hayır ne rahatsızlığı buyurun lütfen" dedi.

Masalarına gidip oturduk ve  herkes  yemeyi geldiği için yemeye dalmıştı. Atlasin içi içini yediği için "siz ne konuşacaktınız?"dedi Miraça. Miraçın heyacanlı olduğu için konuşmayacağını biliyordu Ali o yüzden "ben konuşmak istiyordum, özel konuşacaktım" dedi. "Özel? Siz ayrılmadızmı?"dediğinde "Aa siz sevgilimisiniz çok güzel, yakışıyorsunuz. Ayrıldınız mı ama üzüldün şimdi konuşunda barışın" dedi Sıla. Ali "bende öyle düşünüyordum zaten, burayada onunla barışmak için getirdim. Galiba siz burdasınız diye barışmak daha kolay olcak gibi. Abi sence de Miraç benimle barışırmi? Biliyorsun senin sözlerini dinliyor söylesene sevgilim olmağa devam etsin. 1 gün oldu ayrılalı  kokusu olmadan bütün gün uyuyamadım."dedi. Miraç gerçeği bilmese inanırdı o kadar güzel oynuyordu Ali. 

Atlas artık dayanamayar elini Miraçın koluna atıp ayağa kalktı. "Gel benimle konuşmamız lazım" dedi. Onlar ordan ayrılırken Ali daha çok yayılarak "oldu bu iş" dedi Sıla anlamayan gözlerle baktığında boş ver der gibi baktı.

Atlas sinirle Miraçı savurdu. "Ne halt yemeye geldin buraya? Yani onla barışacakmısin?"dedi. Miraç kolunun acısıyla suratını ekşitdi. "Sana ne ya sanan ne . Kimsin sen?  benim hayatıma karışamazsın. Belki affederim belki etmem bu seni hiç ilgilendirmez" dedi. Atlas "doğru ben kimim ki, bana ne ya bana ne? Ben neden sana karışıyorum neden nalet olasıca kalbim seni başkasının yanında durmana dayanmıyor?" Miraçın elini getirip kalbinin üzerine koydu "Neden burası bukadar çok acıyor" dedi gözünden bir damla süzülürken.

________________€€______€€___________

Miraç ne soyluyecek bu itirafın karşısında?
Atlasa ne olacak?

Yorum yapmayı, oylamayı ve takip etmeyi unutmayın sizleri çok seviyorum ❤😘😎🌈

Psikoloğuma Aşık Oldum (B&B) (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now