19 bölüm

1K 36 3
                                    

Yazardan

Miraçın yürürkenki, hali Atlasin içini yakmıştı. Içeri döndüğün de şakağın da olan terlerlerle onun iyi olmadığını anlamıştı Atlas. Biraz geçtikten sonra içeri dalar gibi giren Ali ile, Miraçın iyi olmadığını tam anlamıyla anlamıştı.

Alinin sevgilin nasıl dediğinde, Miraçın yüzünde ne sinir, nede kıskançlık göremedi. Atlas Miraçın kendini saklamakta iyi olduğunu düşündü ama haberi yokdu ki, şuanda çektiği ağrı Alinin laflarından, Atlasin sevgilisinden daha ağırdı.

Aliden senin sevgilin nasıl deye sorduğunda, Ali biraz düşünür gibi yapıp sonra cevap verdi. "Iyi abi bir ara tanıştırayım. Ismini çok duydu" dedi. Atlas Alinin rahatlığından Miraçın olanları anlattığını anladı. "Peki bana neden yalan söylediniz? Ve bu yalanı sürdürmeye devam ettiniz?"dediğinde Ali bu soruyu bekler gibi hemen cevap verdi "Kardeşim birden ağzından sevgili olduğumuzu kaçırdığını söylediğinde, ona çok kızdım ve bende gelip herşeyi düzeltmeye karar verdim ama bura geldiğim de Miraçın sana bakışını gördüm, bende oyunun devamını getirdim. Sonra Betül denen arkadaşınla tanıştığımda ıyiki Miraçın sevgilisi olduğumu düşündüğünü ve ondan uzak duracağını düşünüp sevindim. Miraçın senden hoşlandığı belliydi, bende ayrıldığımızı söyle dedim ama ne tesadüfse sen yine başka kızla yemeye çıkmağa karar verdin. Onu kıskandığını duyduğumuzda sevindik ama sabahisi senin yüzünden" durdu Ali söylemeyeceğine söz verdiği aklına gelmişdi. Atlas kaşlarını çatıp "benim yüzümden?"dedi. "Senin yüzünden ortadan yeniden kaybolduğunu düşündük ama öyle deyilmiş, senin sayende kendine bir arkadaş buldu. Bütün gün onla gezmiş, senin yüzünden o kadar güzel zaman geçirmiş ve mutlu olmuş ki, bende her şeyde bir hayır var diye dedim. Işte böyle ABI! Sadece yanlış anlama ve bende biraz eylence olsun deye, hemde Miraçın duygularını anlamak için oyuna devam etdim" dedi gülümseyerek. Yüzündeki gülümseme nefret kusuyordu adeta, elinde olsa kardeşine çektirdiği acının 10 mislini çektirecekdi. Atlas "ismi ne bu yeni arkadaşın?" Soruları Miraça değil Aliye soruyordu. "Tuna, böyle hem rahat hemde centilmen biri, 2 günde kalbimizde yer aldı" dedi Ali, Atlasa meydan okurcasina.

Atlas aynı güne geri dönüp ne kadar pişman olduğunu hatırladı. Miraça ulaşamadığı için çektiği acılar gelmişdi aklına. Yalvarmıştı adeta sadece bir mesaj için ama cevap gelmemişti. Gece uyumamış 1 iyiyim mesajı beklemişti. Demek bir arkadaş yüzünden telefona bakmamıştı. Sılaya evet dememişti, onu güzel dille geri çevirmişti. Peki neden Miraça öyle söylediğini kendiside anlam veremiyordu.

"Miraç Tuna mesaj atmış bana, buluşup birşeyler yapalım diyor" dedi Ali. Miraç "kardeşim bu gün olmaz yarın okulu asıp gezeriz"dedi.

Zaman dolduğunda Miraç ayağa kalktı, Ali elini boynuna saldı, bir tek Miraç biliyordu bu el onu ayakta tutmak için dayak olduğunu. "Görüşürüz, cuma günü, Ali Tunayida getir tanışalım, merak etdim çocuğu" dedi Atlas. "Tamam abi".

Kapıdan çıktıktan sonra Ali bir elini kolunun altına sarıp kendine çekip destek oldu yürümesine "nasılsın. Hâlâ ağrıyormusun" dedi telaşla. "Daha iyiyim, ama içeride az kalsın herşeyi bokluyordun. " dediğinde Ali üzüntü dolu gülümsedi "özür dilerim kardeşim ama inan onu orda öldürmemek için kendimi zor tuttum" dedi.

Miraçdan

Alinin söylediği söz Miraçı daha fazla üzüyordu. Gözlerinde ki, bulantı, göz kapağını indirse gözünden düşmeye hazır olan damla ve bunu benim üzülmemem için gizlemesi çok güzeldi.

Cuma günü

"Hadi gidelim."dedim. Heyecanlanmıştım belkide son kez görecektim bu yüzdendi bu kadar heyacan.

Psikoloğuma Aşık Oldum (B&B) (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now