21 bölüm

1K 33 2
                                    

Miraç

Annem kapıda benim hakkımda konuşurken ona yaklaşıp konuya dahil oldum ama karşımda Atlası görünce donup  kaldım. Annem Atlası ve yanındaki arkadaşını içeri davet edip  çay getirmeye mutfağa gitdi. Ayanla Hayat Atlası görür görmez kaşlarını  çatmıştılar.

Ayan yanıma gelip "Bunun burda ne işi var abi" dedi. "Annem  duyacak abicim sessiz ol biraz" dedim. Tuna ile Alide gülüşerek aşağı indiğinde Atlası görerek yüzleri düştü.

Atlasin yanındaki arkadaşı kendini tanıttı. Annem mutfaktan çıkıp geldiğin de "siz hala öyle dikiliyormusunuz otursanıza, çocuklar ayıp ama neden böyle şeyler yapıyorsunuz. Arkadaşlarınıza iyi davranın" dedi.

"Bizim çocuklarla nerden tanışıyorsunuz?sorusunu sordu annem. Atlas "ben Miraçın psikoloğuyum yani bugüne kadar öyleydim. Ali ilede Miraç sayesinde tanıştık. Kenanda benim çalıştığım hastanede beyin cerrahi hemde çok yakın arkadaşım Damla hanim" dedi. " Damla hanım deyil teyze söyleyin nede olsa çocuklarımla arkadaşsınız  Demek Savaş beyin bulduğu güvenilir doktor sendin" dediğinde annemin yüzüne baktım "Ne yani babamla doktorum hakkında konuştunuz mu? Bu yüzden demek bana sormuyordun Atlası" dedim. "Sen bilmiyorsun ama ben daha neler konuşuyorum neler" deyip birde üstüne göz kırptı. Ali annemin bu haline dayanamayıp kahkaha atdi. "Anne varya senden korkulur"dedi.

"Tamam çocuklar ben şimdi çıkmam gerek müvekkilimile buluşmalıyım. Atlas sizinlede fazla konuşamadık özür dilerim" dedi annem ayağa kalkarak. Atlasta ayaga kalkıp "olurmu öyle şey Damla teyze iş her zaman daha önemlidir. Bizde birazdan kalkarız zaten" dedi.

Annem çıktıkdan sonra "buraya ne halt yemeye geldin" dedim. Herkes bize bakıyordu ama şuan umrumda değildiler.
"Neden geldin evime?"bağırıyordum. Ayan yanıma gelip elimi yakalayıp beni oturttu "Tamam abi sakin ol" dediğinde "ama ya evde olmasaydım anneme olanları anlatsaydı"dedim. "Geçen defa olanları nerden öğrendi ki? Birinizmi söylediniz?" Dediğinde elimi başıma vurdum o bugün olanlardan haberi yokdu tabiki. "Şey abicim nerdense öğrenmiş işte" dediğimde ayağa kalkıp "yinemi benden birşey gizliyorsunuz? Hastahaneden çıktığımızda beri Abi ikinizede birşey var, benden birşeyler sakliyorsunuz demi?"dedi. Bende kalkıp sarılmaya çalıştığımda beni itdi "bana ya olan herşeyi anlatırsın, yada birdaha benimle konuşmazsın" dedi. Başımı eğip " Tamam anlatcam geç otur." Dedim.

"Biz hastahanede olduğumuzda doktor başımda tümör olduğunu söyledi. Ve orda yeniden alınan testler iyi yada kötü huylu olduğunu öğrenmek içindi. Ali ile ben biliyorduk sadece ve sizin 1 hafta hiç değilse üzülmeyin deye söylemedik. Bugün  Atlasin yaninda yine halim fenalaştı. Ama geçen doktorun bana verdiği ilaç sayesinde çabuk kendime geldim" dedim Atlasin gözleri dolmuş yüzüme bakarken, Ayan ağlıyordu. Birden ayağa fırlayıp Atlasin yakasından yapıştı "hersey senin yüzünden oldu geçen defada, bu defada. Sen yapdin onu sen hasta ettin."hem ağlıyor hem bağırıyordu. Tutup sarildim " Tamam abim ben iyiyim, üzülme ama bak bende üzülüyorum " dedim. "Ama abi herşey onun yüzünden oldu. Hayatına girmeseydi sen böyle olmuycakdin" dedi. "Hayır abicim ben onu tanımadan öncede vardı bazı ağrılarım" dedim.

Atlas başını kaldırıp bana bakdi. "Bana neden söylemedin?" Dedi gözünden düşen yaşla "Ne söylemeliydim?"dedim. "En azı çektiğin acının bir kısmını söyleye bilirdin" dedi sesi daha yüksek çıkıyordu. Başımı yere eğdim ayağa kalkıp yanıma geldi. Eli ile çenemden tutup başımı kaldırdı. " Bana bak Miraç. Ilk defa restoranda olanlar yüzünden mi bayıldın? Bu yüzden mi  Ali de Ayanda beni suçluyor?" Dedi. Başımı evet anlamında salladığım  da elini başına vurdu "Allah benim belami versin. Sırf korkakligim yüzünden sana yalan söyledim."dedi. "Ne yalanı?" Dedim. "Ben Sıla ile sevgili değilim."dedi ne yani ben bir hiç uğruna mi o kadar acı çekmiştim "Sırf korkdun diyemi bana yalan söyledin yani? Neden korkdun lan neden korkdun? Sen söyleseydin ben zaten senden uzak dururdum. Bana öyle bir yalan söylemene ihtiyaç yoktu ki,"dedim  aklım almıyordu. Benden neden korkar ki?

Psikoloğuma Aşık Oldum (B&B) (Düzenleniyor)Where stories live. Discover now