15 bölüm

1.2K 38 12
                                    

Miraç

Hayat plan yapmaya başladığında ayağa kalkıp "şey ben odama gidiyorum yarın konuşuruz" dediğimde dengede kalamayıp kalktığım gibi bide yerime düşdüm. "Abi bir şeymi oldu" dedi Ayan endişeli gözlerle  "yok abicim birşeyim  yok, merak etme sadece birden kalktım başım döndü"dedim. Ama başıma giren ağrı hiçte söylediğim sözleri doğrulamıyordu. Ayağa kalkıp odama gitdim, kapıyı kapatıp yatağıma oturup başımı ellerimin içine aldım. Bu aralar tez tez başıma ağrı giriyordu. Yerime uzanıp gözlerimi yumdum kafamda sanki Ramazan davulları çalıyordu. Çok dayanamayıp kendimi uykuya teslim etdim.

Sabah uyandığımda başımın ağrısı gittiği için azda olsa mutlu olmuştum. Aliye baktığımda yatağında yoktu. Ayağa kalkıp banyoya girdim duş  alıp mutfağa indim herkes yemek yemeyle meşguldü. "Günaydın. Afiyet olsun" deyip ilk annemin sora Ayan-ı öptüm. Yerime oturup Aliye "beni neden kaldırmadın" deye sordum. "Kardeşim vallaha benden olsa uyutmam ama şu fare kardeşin akşamdan aklı sende kaldığı için beni içeri bırakmadı. Sabaha kadar kanepede uyuttu. Neymiş efendim 'ses yaparmışım, abisini uyandirirmişim' dedi bana, bak senin için beni harcadı her tarafım tutulmuş" dedi. Hâline gülümseyip  başımı Ayana çevirip göz kırptım. "Ali bugün neler yapalım, kızlarla mı takılalım yoksa baş-başamı" sorduğumda Ayan ortaya atlayıp "tabiki bizimle hem abi Hayatla Ali abimize baş göz edelim" dediğinde Ali gözlerini devirdi bu hareketine kahkahayı bastık annemde bizle beraber güldü.

Evden çıkıp arabaya bindik " hadi gidip Hayatı alalım sonrada birşeyler yaparız" dedim. Hayatın evine vardığımızda bizi kapıda bekliyordu. Arabaya binip "naber gençler" dedi. Bu kız hiç mi gülmeden kalamıyor çok merak ediyordum. Herkese enerji veriyordu. Ali haklıydı ona aşık olmakda hem güzel hem enerji dolu. Dayanmayıp "Ayan abicim, bence Ali abim Hayata aşık olmakda haklı kız enerji dolu girdiyi heryerde yüzlerde gülümseme oluyor" dedim. Ayan gülerken Ali utanmıştı.  Hayatsa gözlerini bir bana bir Aliye değdiriyordu. "Abi var ya sen çok fenasın aralarını düzeltelim derken bunu kast etmemiştim" dedi gülerek bende gülüyordum. "Şey ben şey yani evet ya senden hoşlanıyorum" dediğinde "Ama bu kadarda öküz olunmaz ki" dedim Hayat hala olayın şokundaydi. Konuyu değişmek için "Nereye gidelim abicim ve yengecim" dedim ah nasılda güzel değişmiştim. "Lunaparka gidelim abi dimi Hayat?"dedi Ayan. Hayatda başıyla onayladı.

Lunaparka geldiğimizden beri denemedigimiz alet kalmamıştı. Sonda dönme dolabın yanına geldiğimizde Ayan "hadi son olarak bunada binelim" dedi. Ikimiz önden gidip birine oturduğumuzda onlarda yanımıza gelmek istediler ama hemen kapıyı kapatdik "hadi Ali başkasına ben Ayanla konuşmam lazım 'özel'" dedim. 

Onlarda başkasına bindiler Alının heyacanı uzakdan biliniyordu. Ayanla Alinin haline gülüyorduk.

_______________ali______________________

Dönme dolaba bindiğimizde Miraçın yüzündeki sırıtış herşeyi anlatıyordu ama onan kızmıyordum ıyiki bizi yanlız bıraktılar deye içimden geçirdim hetta.
"Hayat sana birşey sormak istiyorum yani söylemek" dedim. Hayat başını tamam anlamında sağladığında gözlerini kaldırıp köslerine dikti. Ah be güzelim öyle bakarsan ben nasıl konuşurum " ben senden ilk bizim evde kapıdan girdiğinde gördüğüm andan beri çok hoşlanıyorum, belki boş duygudur dedim ama yok seni unutmak yerine her defa gördükçe dahada  çok hoşlanıyorum" dedim nefesimi içime çekip ve baktım "benimle çıkar mısın? Sevgilim olurmusun?"dedim. " Ali bende senden hoşlanıyorum ve ne zaman teklif edeceğini bekliyordum. Tabi ki evet olurum" deyip boynuma sarıldı bende hiç beklemeden bir elimi bekir birinide saçlarına çıkarıp sıkıca sarildim. Kokusu çok güzeldi zaman dursa onunla böyle kalmaya razıydım. "Seni Seviyorum guzelim" dedim kulağına fısıltıyla sanki yanımızda binlerce insan varda ben kduymakimseninsini istemiyorum. "Bende seni seviyorum Alim" dedi aynı şekilde çok güzeldi bu an elimde olsa Hayatı kalbime sokar ordan birdaha çıkarmazdım dışarı. Geri çekilip elimi yüzüne getirdim baş parmağımla yüzünü okşadım sonra yaklaşım dudaklarına bastırdım dudaklarımı. Geri çekildiğimde nefes almayı unuttuğumu hatırlayıp nefes aldım. Hayatda benle aynı durumdaydı. ""güzeim şimdi Miraçlarin yanına girdiğimizde onlara küçük oyun oynayalım mı?" Dedim aklıma hain planlar geliyordu. Hayat gülüp "onlara güzel ders verelim ha"dedi aynı kafadaydık ve bu beni dahada mutlu ediyordu.

Dönme dolaptan indikten sonra Hayatla bir birimize bakmıyor hatta somurtuyorduk. "Noldu lan size neden böylesiniz" dedi Miraç. "Hiç ya kardeşim sadece sevgimi değmez insana verdigimi anladım" dedim ah gülmemek için kendimi ne kadar kasıyordum Allah biliyor birde ben "Ya ben sana sadece başkasından hoşlandığımi söyledim, ne yapardın sana boşa umutmu vereydim" dedi ya güzelim dayanamıyorum bakışı attığımda birazcık daha bakışı atdi. "Neden söylemedim başkasını sevdiğini bende böyle boş hayallere kapılmazdım ama varya sizdede suç var neden burnunuzu sokuyorsunuz ki, girdiniz mi ne yaptınız" dedim Miraç  gözlerini  ayakkabılarına dikmiş Ayanda bir bana bir hayata bakıyor ağlayacak gibiydi "biz ne yaptık  ki" dedi Ayan "daha ne yapacaksınız bizi Sevgili yapdiniz" dedim Hayatı kollarımın arasına alarak. Hayatın başına öpücük bırakıp gülmeye başladık ikiside bize baka kalmıştılar "Lan ödüm bokuma  karıştı. Böyle sakalı olur" dedi Miraç. "Bizi özel deye başka kabine yollayınca öyle oluyor abi ama teşekkür ederim sayenizde Hayata sevdiğimi itiraf etdim ve tabiki ilk opucuyumude aldım" dedim sırıtarak Hayat kolunu karnıma geçirip başınıza gözünde gizledi ah nasılda utandı ya. Artık hepimiz gülüyorduk herkes çok mutluydu.

________________Miraç_____________________

Artık Ali ile Hayat sevgili idi, onlar adına çok mutluyum başta korkutmuş olsalarda şaka olduğunu bildikten sonra bizde onlarla beraber gülmeye başlamıştık.

Eve geldiğimizde kendimi aşırı yorgun hiss ediyordum yemek yemeden odama kalkıp uzandım telefonu açdım Atlasdan mesaj olduğunu gördüğümde kalbim hızlandı.

Atlas: iyi akşamlar

Miraç:iyi akşamlar

Atlas:nasılsın?

Miraç: idare eder

Atlas: bende iyiyim.

Miraç: ne için yazmıştın?

Atlas: yarın dışarıda buluşma  günümüzde görüşeceğimiz yeri yazmak istemişdim

Miraç: tamam nerde kaçta

Atlas: Mado restoranında saat 8de kahvaltı yapalım

Miraç: tamam görüşürüz

Atlas: görüşürüz

Telefonu kapatıp yanıma bıraktım. Birden aklıma anne babam gelmişdi acaba ne yapıyordular, beni hiç ozledilermi?
Hiç bu kadar uzakda kalmamıştım, bir birimizi haftada cuma günleri yemekte görsekte sonuç olarak görüyorduk ama şimdi nerdeyse 1 ay olacak ama hiç birini görmedim. Bensiz mutlulardır. Babamı arasam mı? arasam ne söyleyecem seni özledim mi diyecem 20 yıldır sevgi vermesende seni özledim mi deyeyim? Başımda yeniden muhteşem ağrıyı hiss etdim galiba çok düşünmekten oluyordu. Bir ağrı kesici bulup hemen yuttum ama bir işe yaramıyordu. Başımı ellerimin arasına alıp sıkıştırmaya başladım belki birazda olsa  ağrının  kesmesini umuyordum ama  olmuyordu. Biraz geçtikten sonra ağrı dayandı yorgun düşmüştüm gözlerimi yumdum ve uykuya teslim etdim kendimi.

Sabah uyandığımda saat 7:30du uyuya kalmıştım hemen banyoya girip çıktım giysilerimi giyinip evden çıktım saat 7:55 olmuştu şimdiden restorana vardığımda Atlas herzamanki gibi köşede oturmuş beni bekliyordu. "Selam, üzgünüm uyuya kalmışım Alininde haberi yokdu seninle buluşacağımdan uyandirmamiş beni" dedim. "Sorun deyil otur lütfen çok beklemedim hem" dedi. Garsona kahvaltiliklari söyledikten sonra "nasılsın, neler yapıyorsun" dedi. "Iyiyim sen nasılsın?" Dediğinde cevap vermeden garson siparişleri getirdi.

Yemeye başlamadan midemden başlayan kusma sancısı ile masadan kalkıp lavobaya doğru koştum.  Dünde  daha bugünde birşey yememiştim ama bu neydi. Atlas yaklaşıp "ne oldu Miraç? Iyimisin? Doktora gidelim mi" durmadan soru soruyordu  elimi yüzümü yıkayıp "Iyiyim merak etme geçti" dedim. Hala endişeli bakıyordu yüzüme "birşeyim yok merak etme" dedim endişelenmemesi için ama acıyordu midem ve başım çok acıyordu. Erkek olmasam hamileyim derdim baş dönmesi, miyde bulantısı ve baş ağrısı hepsi vardı bende.

🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Miraça neler oluyordu böyle?
Doktora girmesini?
Yoksa hamilemi 🤣?

Yanlışlarım varsa affedin🖤
Yorum yapmayı, oylamayı ve takip etmeyi unutmayın sizleri çok seviyorum❤😘🌈

Psikoloğuma Aşık Oldum (B&B) (Düzenleniyor)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora