14.Bölüm

34.1K 1.4K 357
                                    

Saat neredeyse akşam olmuştu ve Bilge, Asu'nun gülüp oynayıp Giray'a sırnaşmalarına artık katlanamıyordu. Arada Giray'la göz göze gelse de hemen bakışlarını kaçırıyordu. Yukarıdan gelen ağlama sesini duyarak Tamay'a baktı. Aynı sesi o da duymuştu. Birkaç saat önce uyumuş olan Tan uyanmıştı.Ona oturmasını işaret ederek yerinden kalktı. En azından ortamdan ayrılmak için bir bahanesi olmuştu. Merdivenlerden yukarı çıkıp Ekin'in odasına ilerledi. Kapının önünde elini ağzına götürmüş olan sarışın bebeğin yaşlı gözlerini görünce içinin eridiğini hissetti.

"Kıyamam ben sana aşkım!" diyerek bebeği kucağına aldı. Onun bu hareketi ile ellerini halasının boynuna dolayan Tan sersem bir şekilde başını genç kızın omzuna koydu. Onun bu hareketi karşısında gülümseyen Bilge, adının seslenilmesiyle gözlerini devirdi.

"Bilge! Tan'ı getir de Asu sevsin abicim!" Ekin'in Asu sevdasına katlanamıyordu. Hele ki Giray'la birleştirme çabalarına hiç katlanamıyordu. Yavaş adımlarla merdivenlerden indi. Kollarını açmış Tan'ı bekleyen Asu'ya içinden küfür ediyordu adeta. "Bir de ayağına gidiyoruz koca kadının!" diye söylene söylene yanına yaklaşıp Tan'ı kendinden uzaklaştırmaya çalışsa da Asu'yu gören Tan, utanarak geri Bilge'ye sokuldu. Çocuğun mızmız bir şekilde çıkardığı ses ile içinden "Oh olsun!" diyen Bilge dışından "Tan, halacığım bak teyze seni görmeye gelmiş." diyerek onu ikna etmeye çalışıyordu. Bilge'nin cümlesine gülen Asu "Daha çok sevgilimi görmeye geldim ama.." diyerek sahte bir şekilde Bilge'ye güldü. Bu da neydi şimdi?

"Görmemişin sevgilisi olmuş..." diye içinden geçiren Bilge bir adım geri çekilip genç kadının ellerini havada bırakarak yerine oturdu. "Sevmediği insanlara gitmiyor Asu abla." diyerek genç kadını tersleyip önüne döndüğünde Tamay'ın dudaklarını birbirine bastırdığını gördü. Onu sevmeyen tek kişi olmadığı için çok memnundu. "Çocuğunu bırakmış gelmiş. Bir de sevgilimi görmeye geldim diyor." diye içinden geçirdikten sonra Tamay'ın da kendisine kafa salladığını gördü. Tufan'la olduğu gibi Tamay'la da bakışlarıyla anlaşabiliyorlar mıydı? Asu'ya kaçak bir bakış atıp göz deviren Tamay, bıkkın bir surat ifadesi takındı.

"Ee Tamaycığım, kaç aylık oldu bebiş?" samimiyetsiz bir gülüş takınarak Asu'ya dönen Tamay, elini karnına koyup cevapladı. "5 aylık."

"Ee Tan daha çok küçük değil mi? Neden hemen yaptınız ki? İki erkek zor olur bir de." Bebeğin cinsiyetine vurgu yapmış olmasıyla kaşları çatılan Tamay, Ekin'in verdiği cevapla iyice sinirlendi.

"Ben kız istiyordum ama nasip değilmiş." Hızla yerinden kalkan Tamay, "Bilgeciğim Tan daha uyuyacak herhalde. Sen onu benim için yukarı getirir misin?" diyerek onun da yerinden kalkmasıyla merdivenlere yöneldi. Ekin'in bu hareketinden bir şey anlamış olmasını diliyordu.

Odaya çıktıktan sonra kucağında tekrar uykuya dalmak üzere olan Tan'ı yatağa yatıran Bilge, onun yanına oturan Tamay'ın sinirli haline sıkıntıyla baktı. Asu'nun iğneleyici lafları gerçekten rahatsız ediciydi.

"Abini geberteceğim Bilge. Vallahi bak! Takmış kız bebeğe." Tamay'ın kız bebek mevzusuna oldukça sinirlenip üzüldüğü belliydi. Konuşma tarzından da belli oluyordu. Uyumaya çalışan bebeğin saçlarını okşarken diğer elini de karnına koydu.

"Bazen bu bebeği istemediğini düşünüyorum." Tamay'ın sesinin titreyerek söylediği şeye şaşıran Bilge, hızla yanına ilerledi. Hormonlardan dolayı sürekli duygu değişikliği yaşıyor olması normaldi. Bir de Ekin onun inadına yapar gibi bir şeyler yapınca böyle bir reaksiyon göstermesi beklendik bir şeydi. Tamay'ın yanına oturup elini onun omzuna attıktan sonra yanağına öpücük bıraktı.

"Saçmalama olur mu öyle şey?" elini karnına koyup yeğenini okşarken devam etti. "O da ilk defa böyle bir şey yaşıyor. Nasıl davranacağını bilemiyor sadece." Bakışlarını Tamay'ın yüzüne çevirdiğinde gözünden yaşlar süzüldüğünü görerek dudaklarını büzdü.

YASAK (TAMAMLANDI) -Pus Serisi 2-Where stories live. Discover now