1.4: "İlk Adım"

2.3K 374 332
                                    


Bu bölüm, bu kitapta sürekli yorumlarını gördüğüm ve her bölüm ithaf versem yeridir diyebileceğim,

@sehir_kusu35 💘

@Lavinia17_💗

@arzu60600💖

@enslove44💞

@Guvenc70💕

okurlara ithaf edilmiştir. Ana kadroyu söylemek istedim. Her bölüm farklı insanlar seçmeye çalışsam da (diğer bölüm öyle yapacağım) sürekli yorumlarınız çok sevindirici.. Keyifli okumalar ballar! 🌟

3.GÖZ

Arabalara dağılırlarken ne yazık ki kadersizliğiyle nam salan Deniz Asu Devran Aliyle aynı arabaya denk gelmişti. Kollarını göğsünde birleştirmiş öylece camdan dışarıyı izliyordu, canı çok sıkkındı. Nasıl olmasındı ki? Hâlâ başkasına aşık olan birinden çok hoşlanmış, ilk görüşte kalbi hızlanmıştı.

Acele ettiğini düşünürdü ama hayır, Asu yakışıklı birini görünce yörüngesi kayan kız değildi ki. Ağabeyi Acar'ın manken gibi Karya ve Devrim adında bekar arkadaşları vardı ama onlardan etkilenmemişti.

Ali ilkti. İlk defa birini ilk görüşünde böyle olmuştu. İç çekerek, mahalleye girdikleri an dışarıyı izlemeye devam ederken, Gülperi Sinan'dan aldığı gözlerini arkadaşına çevirdi.

-Değil mi Asu? Hatırlıyorsundur sen de..." dediğini duymayan kıza tuhaf tuhaf bakarken, koluyla dürttü. "Şş kime diyorum? N'oluyor sana?" Asu, kaşlarını çatarak onlara dönerken bir an aynadan Aliyle göz göze gelir gibi oldu.

-Ay ne var ya, dışarıya bakıyorum." Sesi her zamanki neşesinden uzak huysuz ve sinirli çıkarken Gülperi de anlamayarak kaşlarını çattı.

-Kızım zaten yıllardır bu mahalledesin, şimdi mi izleyesin geldi? Hatuna bak, sanki klip çekiyor." Söylediği şey komikti hatta Ali bile dudak kıvırır gibi olmuştu.

Tabii gülerdi! O Asu hariç herkese gülsündü! Asu kimdi ki zaten?!?

-Evet şimdi izleyesim geldi! Oldu..." Dirseğini kapıya yaslayıp poposunu Gülperi'ye dönecekken çalan telefonla yeşilleri Görkem'e döndü. Genç adam, Ali'nin tam ortalarındaki bölmeye koyduğu telefonunu çıkarıp arkadaşına uzatırken çekinmeden söyledi.

-Jale arıyor." Bir an araba duraksar gibi olurken, Ali, telefonu yavaşça eline alıp ekrana baktı. Asu da görmüştü tabii.

"Prenses❤️" diye kayıtlıydı.

Ali ve birine prenses demek... Öyle tuhaf geliyordu ki kulağa... Sanki o kimseye öyle bir şey söyleyemezmiş gibiydi.

(Dipnot* söylemiyor zaten.;)

-Şey durur musun?" Ali, Asu'nun sesiyle aramayı sessize alıp telefonu eski yerine koyarken arabayı yavaşça durdurmuştu. Onun bir şey gördüğünü sandı ama yanılmıştı. Kapıyı açan kız arkadaşına döndü. "İnelim Gülperi, yürürüz hem." Gülperi, onun bu ani hareketine karşı kirpiklerini kırpıştırırken Sinan çekinerek sordu.

-Ama var daha biraz, gidelim işte?" Bunu söylemişti ama Asu'nun bakışlarını görünce hiç söylememiş olmayı diledi. Bakışlar öldürebilse, o anda morgtaydı.

-E iyi madem sen öylece otur Sinan! Ben Gülperi'ye dedim. Sağ olun ayrıca bıraktığınız için." Başka bir şey demeden ve cevap da beklemeden arabadan inince Gülperi de gülümseyerek Aliyle Görkem'e baktı.

-Sağ olun çocuklar. Sonra görüşürüz." Sinan da onları yalnız bırakamayacağı için inerken, gülümsedi onlara.

-Görüşürüz beyler." arabadan saniyeler içinde inip Aliyle Görkem'i yalnız bıraktıklarında Ali, öfkeli adımlarla önden önden yürüyen ve Gülperiyle Sinan'ı beklemeyen Asu'ya baktı. Öyle garip bir kızdı ki ona nasıl tepki vereceğini bile bilmiyordu.

Başka Bir DünyadaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin