2. Traktör Gibi Kadın

5.4K 421 454
                                    

Mor ve Ötesi/ Bir Derdim Var


İyi okumalar 😘😘


"Sana üç tane oğul verdim. Karşılığı bu mu olacaktı? Cevap versene."

Enes, karşısında ağlayan kadına bakıp gergin bir ifade ile "Ya sabır," dedi. Zerrin ise uğradığı haksızlığa tahammül edemediği için "Çocuklarımı da alıp ailemin yanına geri döneceğim," diye bağırdı.

"Kes lan! Sen nereye istersen siktir ol git. Çocuklarım benim çatım altında kalacak. Kimse seni zorla tutmuyor. İstediğin an gidebilirsin."

Çocuklarının elinden alınacağını duyan Zerrin, kaybetme korkusuyla âdeta çıldırdı.

"Çocuklarımı kimseye vermem. Onları ben doğurdum. Evlatlarımdan ayrılmam."

"O zaman çeneni kapa. Yediğin önünde yemediğin arkanda nankörlük yapmadan insan gibi otur."

"Üstüme başka bir kadın getirdin. Bunu hiçbir şey olmamış gibi kabul etme mi istiyorsun gerçekten?"

Enes, karısını baştan aşağı süzdü. Kocasının kendisine bakarken buruşan yüz ifadesi ile kalbi kırılan kadın, ağlamamak için kendini zor tuttu.

"Aynada kendine bir bak hele. Lan! Traktör gibi oldun resmen. Her seferinde beni ezip geçiyorsun sadece. Sen, kendine kadın mı diyorsun?"

Eskisi gibi zayıf olmadığının bilincinde olan Zerrin'in kalbi parçalara ayrıldı. 

 "Üç tane çocuk doğurdum sana. Karşılığı bu mu?" 

"Sana, kendine bak biraz dedim. Baktın mı peki? Kendini boşladıkça boşladın."

"Üç tane çocukla kolay mı sanıyorsun? Sabah evden çıkıyorsun. Akşama kadar çocuklarla ilgilenen benim."

Enes ya sabır çekerek tavana baktı. Sakin ol diye düşündü

"Bak üstüne kusmuk dolu. Ne zaman şu kapıdan içeri girsem benden bir güler yüzü bile esirgedin. Makyajı falan geçtim artık. İnsan azcık temizliğine dikkat eder. Üzerinde her zaman kusmuk, yemek lekesi oluyor. Bir de o halinle yatağa giriyorsun. Sana ne zaman yaklaşmaya çalışsam da beni itip duruyorsun."

"Sen bütün gün koltuğunda rahat rahat otururken ben neler yaşıyorum biliyor musun? Akşam yarım saat sevince sen baba oluyorsun, ama bu çocukları karnında taşıyan benim. Doğuran benim. Emziren benim."

Karısının sesini yükseltmesiyle Enes iyice sinirlendi. Elinden bir kaza çıkmaması için kendine telkinde bulundu.

"Ne yaşıyorsun acaba? Ev işi mi yapıyorsun? Yemek mi yapıyorsun? Bütün gün işte çalışıp sonra da gelip ev işiyle mi ilgileniyorsun? Çocukların kıyafetleri ya da banyosuyla mı ilgileniyorsun? Bütün bunları yapan çalışanlar var zaten. Annem ve evdekiler de en az senin kadar çocuklara bakıyor. Senden kendine azıcık çeki düzen vermeni istedim sadece. Beni çok yoruyorsun Zerrin."

Zerrin, evliliğinin ilk senelerinde kendine özen gösterirken artık tamamıyla saldığının farkındaydı. Bu yüzden sustu. Enes ise sabrı kalmamış bir halde kendine cevap vermeyen karısına baktı.

"Cevap versene. Ben, sana eskisi gibi özen göstermiyorum.Evlendik, çocuk oldu ve kendimi garantiye aldım. Artık sen, benim için çantadakekliksin desene. Sana kaç kez tatlı tatlı söyledim kendine dikkat et diye. Karşılığındabenden bir güler yüzü bile esirgediğini açık açık söylesene. Sana bu böyle olmaz dedim. Kendine biraz çekidüzen ver dedim. Ulan sen, benim işe gidince koltukta bir tarafımı büyüttüğümüsanırken ben it gibi çalışıyor oluyorum hep."

Çiğdem (Tamamlandı)Where stories live. Discover now