21. Arpa Boyu Yol

2.4K 303 588
                                    

Sena Şener/Bak Bana 

Kısmetse bu akşam Söz Ver'in yeni bölümde görüşmek dileğiyle...


"Aramızda aşılmaz duvarlar var. Bu duruma o kadar çok üzülüyorum ki."

Ayşe ve Deniz'in yeni doğan bebeklerini görmek içim  İzmir'de  bulunan Çiğdem,  oldukça gergin bir şekilde Aydın ile karşı karşıya oturuyordu. Genç adamın sitem dolu sözlerine karşı  ne demesini gerektiğini bilemedi. 

"Sen, benim için kıymetlisin Çiğdem. Ayla'nın söylediği sözler ile sen, sadece Ayla'ya değil bana karşı da bir duvar ördün. Benim için kıymetli olmasaydın, uzaklaşmış olmana bu kadar takılmazdım."

Aydın ile göz göze gelmeye çekinen Çiğdem, tedirgin bir şekilde nefesini dışarı verdi.

"Aydın abi, sana nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama..."

Çiğdem'in sözünü kesen Aydın düşüncelerini paylaştı. 

 "Artık meslektaş olduğumuza göre bana Aydın demen yeterli. Ayla'nın sözlerine artık takılma lütfen. O da yaptığı yanlışın farkında. Senden tek isteğim bana karşı kapılarını tamamen kapatmaman. Buraya geldiğini başkalarından değil de senden öğrenmeyi tercih ederim. Aynı şekilde ben de İstanbul'a gelince herkesten önce seni görmek isterim."

"Ayla abla ile aranızda yeni sorunlara neden olmak istemiyorum."

"Bu saatten sonra kim ne düşünmek isterse düşünsün. İnsanların ki buna Ayla da dahil saçma sapan düşünceleri yüzünden seni kaybetmek istemiyorum. Sen, benim için çok değerlisin. Hep başkaları ne der diye yaşarken, ömrümüzden ömür gidiyor. Bu haksızlık değil mi?"

Kızın elini tutan Aydın, hafifçe tebessüm etti. Biri görecek diye endişelenen Çiğdem'in sağa sola telaşla bakmasını oldukça sakin bir şekilde izleyen adam "Çiğdem, kendi kıymetinin farkına var artık. Sana kim ne derse desin umursama," dedikten sonra kızın elini yavaşça bıraktı.

"Seninle daha çok zaman geçirmek istesem de bir baba olarak evde beni bekleyen kızımın ihtiyaçları için alışverişe çıkmam gerekiyor. Umarım en kısa zamanda yine görüşürüz."

Sözlerini tamamlayan Aydın, eğilip kızın saçlarına minik bir öpücük kondurduğunda Çiğdem'in gözleri kocaman açıldı. Kalbi hızlı hızlı atarken tek kelime edemedi. Gitmeye hazırlanan Aydın bir anda kıza doğru dönerek "Bu arada sana attığım mesajları görmezden gelmen kalbimi kırdı," dedi. Giden adamın arkasından bakakalan Çiğdem, kendini toparladığı zaman havaalanına gitmek için dışarı çıktı.

İstanbul'a dönen kız, aradan geçen bir ayın sonunda yengesi ve yeğeni ile birlikte kaldıkları küçük evde zorlandıklarını fark edince Bilge'den yardım istemeye karar verdi.

"Abla, senden bunu istemeye utanıyorum. Bu kızın da dertleri hiç bitmiyor diyeceksin diye çok  korkuyorum, çünkü bir kez daha yardımına ihtiyacım var."

Çiğdem, yeğeni ve yengesinin rahatı için  hiç düşünmeden gururunu kenara bırakmıştı. Onlar rahat etsin de gerisi önemli değil diye düşündü. Daha fazla para kazanmak amacıyla,  Bilge ve Çınar'ın çevresinden faydalanmak için  yardım isteyen kız, bir taraftan da zihnindeki düşüncelerle boğuştu durdu.

"O ev sizin için çok küçük. Eğer yanlış anlamazsan Çınar abin ile birlikte sana bu konuda yardım etmek istiyoruz canım.  Sen mahkemeye gittiğinde yengen ve yeğenin o evde hapis hayatı yaşıyor resmen.  Yeğenin daha özgür büyümesi için sen de uygun görürsen ailemin evinde yaşamanız beni çok  mutlu eder."

Çiğdem (Tamamlandı)Where stories live. Discover now