22. Günah

2.5K 291 725
                                    

Göksel - Sen Orda Yoksun


Aydın işlerini bitirip evine geri döndüğünde kendisine kızgın bakışlar atan karısını görünce "Bir sorun mu var?" diye sordu.

"Konuşmamız lazım."

"İzin ver de önce bir duş alayım. Dışarıdan taşıdığım toz toprakla kızımı kucağıma alamam."

Yarım saatin sonunda Aydın, yıkanmış ve temiz kıyafetler giymiş olarak kızının odasına yöneldi.  Ayla ise kocasının odaya girmesine engel oldu.

"Uyuyor."

"Uyuyor bile olsa kızımı görmek istiyorum."

Kenara çekilen Ayla "Salonda bekliyorum," dedikten sonra baba kızı yalnız bıraktı. On dakika kadar kızını izleyen Aydın, salona geri döndüğünde "Sorun ne?" diyerek direkt konuya girdi.

"Çiğdem ile buluştuğunu bana söylemeyi planlamıyordun değil mi? Nasıl olsa Ayla'nın haberi olmaz mı dedin yoksa?"

Karısının sözleri ile şaşıran Aydın "Çiğdem ile mi konuştun yoksa?" dedi. Kocasının yanıtına  Ayla sinirli bir şekilde güldü. Karısının verdiği olağandışı tepkiden dolayı kafası karışan Aydın  ise endişeli bir şekilde "Sen iyi misin?" diye sordu.

"Senin gibi bir adamla evli olup da iyi olmak mümkün mü?"

Sinirlenmeye başladığını hisseden Aydın, oldukça gerilmiş bir halde "Ağzından çıkan sözlere dikkat et. Kırıcı olduğunun farkında bile değilsin," diye yanıt verdi karısına.   

"Kuytu köşelerde buluşmalara giden sensin. Çiğdem'i herkesin içinde öpen de sensin. Bütün bunlara rağmen konuşmasına dikkat etmesi gereken de benim öyle mi Aydın?"

Hayal kırıklığı ile gözlerini kapatan Aydın "Sen hiç değişmeyeceksin değil mi?" diye fısıldadı. Bir anda göğsünden iteklenmesi ile gözlerini açan adam, tepki vermeden karısına baktı. Sinirlerine hâkim olamayan Ayla ise  "En kısa sürede senden boşanacağım. Bana yaşattıklarında dayanamıyorum artık," diye bağırdı.

"Boşanmak mı istiyorsun?"

Aydın'ın bezgince sorduğu soruya Ayla bağırarak yanıt verdi.

"Evet, senden boşanmak istiyorum."

"Tamam, boşanalım."

Kocasının boşanmayı bu kadar çabuk kabullenmesi ile afallayan Ayla "Senin de işine gelir tabii," dedi. Bağırmak istese de kızının duyup korkmasından endişelenen Aydın "O zaman boşanmayalım," dedi. Aydın'ın sakinliği karşısında iyice kendini kaybeden Ayla "Boşanmak istiyorum," diye yineledi bir kez daha.

"Eşyalarını toplamanı istiyorum."

Geldikleri noktaya inanmakta zorluk yaşayan Aydın "Kızımı bırakıp bir yere gitmem. Çok istiyorsan sen git," dediğinde Ayla'nın tepkisi çok şiddetli oldu.

"Sen, Çiğdem ile yeni çocuklar yaparsın nasıl olsa. Ne de olsa benim yeni bir çocuk yapmam oldukça zor."

"Yazıklar olsun sana. Bunca yılımı senin gibi değmeyen bir kadına verdiğim için, bana da yazıklar olsun."

Yatak odasına doğru yürüyen Aydın, giyinme odasına yönelip eline aldığı ufak valize rastgele kıyafet koymaya başladı.

"Size de gün doğdu. Boşanma lafını duyar duymaz hemen valizini hazırlamaya başladın."

Ansızın bastıran baş ağrısı ile kendini iyice kötü hisseden Aydın, bağırmamak için sabrının kalan  son kırıntılarını da  kullandı.

Çiğdem (Tamamlandı)Where stories live. Discover now