4. Merdivenden Düşmek

4.4K 397 298
                                    

Imagine Dragons - Demons 


İyi okumalar 😘💜


Münevver, Pervin Hanım ile kahvesini içtikten sonra ne yapması gerektiğini bilemediği için "Yapmamı istediğin bir şey var mı ana?" diye sordu.

"Yok kızım. Sen şimdi sıkıntılısın zaten birkaç gün dinlen hiçbir işe el sürme. Ben de odama gidip biraz uzanayım." 

Ayağa kalkan yaşlı kadın gitmeden önce genç kıza da öğlene kadar dinlemesini söyledi. Münevver, kendini zor bir hayatın beklediğini düşünürken bu kadar anlayışlı insanları karşısına çıkardığı için Allah'a şükretti. Odasına gidince yalnız kaldığı için başındaki örtüyü çıkaran kız bir anda odasına giren iki kadını karşısında görünce irkildi. 

"Hiç utanmadın mı arsız köpek?"

Dün eve geldiklerinde avluda gördüğü iki kadından daha zayıf olanın sözlerinden hiçbir şey anlamayan Münevver tedirgin bir şekilde "Neden utanmam gerekiyor abla?" dediğinde suratına bir tane tokat yedi. Elini yüzüne götüren Münevver, Pervin Hanımın sözlerini hatırlayınca konuşmaktan vazgeçti. Kavga çıkmasın diye "Bir yanlışım mı oldu abla?" diye sordu.

Kızı omzundan iten kadın "Ben, nerden senin ablan oluyorum orospu?" diye tısladığında korkmaya başladı. Bağırıp yardım isterse olayın büyüyeceğini düşündüğü için ne yapması gerektiğini bilemedi.

"Bu eve gelirken hiç mi utanmadın mı diye soruyor Şilan."

Kadınlardan daha kilolu olanın sakince sorduğu ile birlikte Münevver titreyen sesiyle "Neden utanayım?" diye sordu. Zerrin aldığı yanıtla birlikte kendine endişe ile bakan kızın karşısında çıldırdı. Kızın yüzüne okkalı bir tokat attı.

"Ben kimim biliyor musun?"

 Ne kadar sinirli olursa olsun kızın odasına girdiklerini kimse duymasın diye bağırmadan konuşmaya gayret eden Zerrin, kendine dolu gözlerle bakan kızın yüzüne tükürür gibi yaptı. 

"Ben, Enes'in karısıyım. Buraya gelirken benden hiç utanmadın mı şerefsiz köpek?"

Münevver, bağırmak istese de yıllardır susturulmaya alıştığı için tek kelime edemedi. Başını eğip, gözlerinden akan yaşlarını hızlıca sildi. 

"Bir an önce buradan gideceksin kızım. Benim olduğum yerde nefes almana izin verir miyim sanıyorsun? Buradan gitmezsen hayatını cehenneme çeviririm."

Babasının kendisiyle yaptığı konuşmayı hatırlayan Münevver evine dönerse başına gelecekleri bildiği için "Hiçbir yere gitmem," dedi.

"Duydun mu Zerrin? Hiçbir yere gitmezmiş. Sana bu cesareti kim veriyor kızım? Buradan gitmezsen başına neler geleceğini tahmin bile demezsin."

"Pervin anam ve  Enes ..."

Münevver, cümlesinin devamını getiremeden Zerrin tarafından iteklenince bir anda kendini yerde buldu. Şilan, genç kızın ağzını kapatırken, Zerrin de kıza acımasızca vurdu.

"Ben yıllarımı verdim bu eve. Senin gibi bir kansız gelsin de benim olanlara el koysun diye çabalamadım bunca sene. Pervin cadısı arkanda diye mi bu cesaretin?"

Münevver, karnına aldığı darbelerle çığlık atmak istese de göğsünün üstüne oturup bir eliyle ağzını kapatan kadın yüzünden boğukça inledi. Kadınların kendini öldüreceğini düşünen kız, korkuyla ağlarken gözyaşları hızlı bir şekilde şakaklarından akıp gidiyordu.

Çiğdem (Tamamlandı)Where stories live. Discover now