7. Işık

3.7K 376 363
                                    

Redd/ Dünya 

En sevdiğim gruplardan biri olan Redd'in bu şarkısını kendime armağan ediyorum 😂Dünya ne olursa olsun dönüyor kızlar. Öyle ya da böyle yaşıyoruz. Umarım hep güzelliklerle dolu bir ömür geçirirsiniz 😘💙🌺💗


"Yalvarırım yardım et abi. Allah rızası için bana yardım et. Polise gitmem gerekiyor benim."

Genç adam,  arabasıyla kısa bir mola vermek istediği için yol kenarında durmuştu. Her an yere yığılacakmış gibi duran kızı görünce soğukkanlılığını koruyan adam hemen kıza doğru yürüdü. Saldırıya uğradığı belli olan kızın oldukça korkmuş olduğunu görünce içi cız etti.

"Seni bu hale kim getirdi? Arayabileceğimiz bir yakının var mı?

Münevver, korkuyla sağına soluna baktı. Her an birileri kolundan tutup kaçtığı cehenneme geri götürecek gibi hissediyordu. O yüzden de tanımadığı adama telaşlı bir sesle ne istediğini anlattı.

"Benim polisi aramam lazım. Beni bulurlarsa öldürürler. Polisi arayabilir miyim?"

Adam, kızın tehlikede olduğu bir anda hızlı hareket etmesi gerekirken yolun ortasında sohbet eder gibi davrandığı için kendine kızdı. Kızın koluna girerek destek oldu.

"Arabaya bin. Seni polise kendim götüreceğim. . Bu halde daha fazla yürüyemezsin. Kimden kaçıyorsan seni bulmaları an meselesi olmalı."

Genç kız, tanımadığı adamın arabasına binmekte tereddüt etse de kuma olmayı istemediği için içten içe Allah'a dualar ederek arabaya bindi. En fazla öyle de ölürüm böyle de diye düşündükten sonra  dua etmeye kaldığı yerden devam etti. 

"En yakın karakol nerede?"

Çevresine şaşkın şaşkın bakan kız "Bilmiyorum," dedikten sonra yüzünü acıyla buruşturdu. 

"Sen Urfalı değil misin? Yoksa başka yerden mi geldin?"

"Urfalıyım. Hayatım boyunca ev ile okul dışında bir yer görmedim. O yüzden en yakın karakol nerede bilmiyorum abi."

Daha fazla vakit kaybetmek istemeyen adam,  telefonundan en yakın karakolun adresini buldu. Yol tarifini aldıktan sonra da gözünü yolda ayırmadan kıza aklındaki soruyu sordu. 

"Seni bu hale kim ya da kimler getirdi?"

Yaşadıklarını anlatıp anlatmamakta kararsız kalan kız, kendine yardım eden adamdan gerçeği saklamamaya karar verdi. 

"Babam, beni kuma vermiş. Kendi aralarında konuşmuşlar. Benim hiçbir şeyden haberim yoktu. Okullar açılınca hem okuyup hem de çalışacağımı sanıyordum. Okula gitmek istediğimi söylediğim için ve kuma olmak istemediğim için dövdüler. Ne istediklerim ne de istemediklerim onların benden bekledikleri ile uymuyordu. Ben de ölümü göze alıp kaçtım. Devlet bana sahip çıkarsa kuma olmaktan kurtulup, okurum diye düşündüm."

Sözleri bitince yutkunan kız, bir an önce karakola gidebilmek için sessizce dua etmeye başladı. Araba artık, binaların ve insanların daha yoğun olduğu yollarda giderken genç kız arada endişe ile arkasına bakıyordu. Yaşadığı heyecan ve korku yüzünden eli kalbinde bazen sesli bazen sessiz dualar ederken, arabayı kullanan genç adam da arada göz ucuyla kıza bakıp durdu. 

 "Korkma sana bir şey yapmalarına izin vermem. Kaç yaşındasın?"

"On yediye yeni girdim."

Kızın yaşını öğrenen adam, oldukça ağır bir küfür etti. Sonra söylediği sözleri kızın da duyduğunu anlayınca "Kusura bakma kendimi tutamadım. Sen daha çocuk sayılırsın sana bu hayatı reva gören şerefsizlere ne denir bilemedim," diyerek açıklama yaptı.

Çiğdem (Tamamlandı)Where stories live. Discover now