Proeflezers gezocht

395 21 28
                                    

Zoals de meesten van jullie wel zullen weten, wil ik graag van schrijven mijn beroep maken. Ik wil boeken uit gaan geven en daarmee geld gaan verdienen. Maar daarvoor moet ik natuurlijk eerst een verhaal hebben dat goed genoeg is om uitgegeven te worden. Nu heb ik een verhaal dat ik heel graag wil laten uitgeven en om uit te vinden of het goed genoeg is, heb ik jullie hulp nodig.

Ik ben op zoek naar een aantal lezers die mijn verhaal willen lezen en daarna een vragenlijst in willen vullen. Zo weet ik of lezers het verhaal leuk vinden en of er misschien nog iets aan veranderd moet worden. Ik zoek dus niemand die controleert op spelling of zinsbouw, maar op het verhaal als geheel. Zou jij dit voor me willen doen? Lees dan gauw verder. Ik zal nu eerst vertellen waar het verhaal over gaat en daarna leg ik uit wat precies de bedoeling is.

Titel: Soundtrack van mijn rocksterleven

De zestienjarige Britt is hopeloos verliefd op Jente, het populairste en meest sletterige meisje van school. Hier schaamt ze zich zo voor dat ze het aan niemand durft te vertellen, zelfs niet aan haar beste vriendin. Ondertussen liggen ook nog haar ouders in scheiding, dus het is duidelijk dat ze het momenteel niet makkelijk heeft. Alles verandert als ze naar het verjaardagsfeestje van een vriendin gaat. Als ze met haar vriendinnen in de kroeg staat, ziet Britt het zusje van Jente en ontstaat er spontaan een liedje in haar hoofd. Met behulp van haar gitaar werkt ze het uit tot een nummer met hitpotentie. Omdat ze haar vriendinnen nog steeds niet in vertrouwen durft te nemen, vraagt ze schoolgenoot Lucas om hulp. Maar hoe alles dan uit de hand loopt, dat heeft ze niet aan zien komen.

De proeflezers

Heb jij interesse om dit verhaal te lezen en je mening erover te geven? Vul dan het onderstaande lijstje in.

Gebruikersnaam:

Echte naam:

Leeftijd:

Waarom wil je helpen:

Hoe gaat het in zijn werking?

1.      Komende zaterdag, 7 februari, zal ik een lijstje plaatsen met degenen die het zijn geworden en daarna persoonlijk contact met hen opnemen. Van iedereen die meedoet wil ik een e-mail adres hebben. Daarop zal ik de vragenlijst rondsturen die ik ontwikkeld heb om erachter te komen wat jullie van mijn verhaal vinden.

2.      Ook is het belangrijk dat je e-mail gelinkt is aan Google Drive, want hier zal ik het verhaal op delen. Op deze plek kun je het verhaal dus lezen.

3.      Als deadline voor het hele verhaal heb ik momenteel 7 juni in gedachten. Dit geeft je vier maanden de tijd om alles te lezen. Mocht dit nou echt een probleem zijn dan ben ik nog wel bereid de deadline aan te passen.

4.      Nadat je het verhaal uit hebt, geef je antwoord op de vragen die ik heb opgesteld en stuur je het bestand terug naar mij. Hierna ga ik aan de slag met de feedback. Als je interesse hebt, mag je de verbeterde versie van het verhaal lezen zodra ik die af heb.

Heb jij zin om me te helpen? Vul dan bovenstaand lijstje in en wie weet zit jij bij het groepje dat als eerste dit verhaal mag lezen. Nog op- of aanmerkingen of vragen? Je weet me te vinden!

Mijn verhalen & ikWhere stories live. Discover now