Update over mijn schrijversleven

236 20 10
                                    

Gezien ik vorige maand afgestudeerd ben en in de nabije toekomst wil proberen een echte schrijfcarrière op te starten, deel ik hier even wat updates met jullie. Gewoon om iedereen op de hoogte te houden die het interessant vindt om hierover te lezen. Dus hieronder de projecten waar ik momenteel aan werk, op Wattpad en daarbuiten.

-     Sisters in crime is het verhaal dat momenteel geplaatst wordt. Hier is ook een vervolg van en in april ga ik het derde deel van de serie schrijven. Het zal dan ook nog wel tot het eind van het jaar ergens duren voordat deze serie afgelopen is.

-    In juni wil ik beginnen met het plaatsen van twee verschillende verhalen langs elkaar. Dit om een beetje afwisseling te creëren met de SIC-serie, zodat het niet de hele tijd over dezelfde personages gaat. Hiervoor heb ik al een verhaal in gedachten dat ik zelf heel leuk vind en ik denk dat jullie dat ook gaan vinden.

-     Sommigen van jullie zijn Soundtrack van mijn rocksterleven nu aan het proeflezen. Dit was altijd mijn beste verhaal, al denk ik dat er nog heel wat aan gedaan moet worden voordat het echt een boek zou kunnen worden. Desalniettemin is dit wel mijn doel. De eerste opmerkingen van proeflezers zijn al voorbij gekomen en na de carnaval (want ja, Limburger) wil ik me hier wat meer mee bezig gaan houden. Het is mijn doel om dit verhaal uiterlijk in september helemaal herschreven te hebben. Als ik er dan tevreden over ben, wil ik het opsturen naar een uitgever.

-      Sinds een tijdje is de titel ‘mijn beste verhaal tot nu toe’ overgenomen door een ander project. Dit is het verhaal dat ik afgelopen november voor NaNoWriMo geschreven heb. De eerste paar lezers zijn ontzettend enthousiast hierover en daarom heb ik besloten hier ook vol mee aan de slag te gaan. Dit verhaal wil ik sowieso gaan uitgeven, ik weet alleen nog niet hoe. Het zou namelijk kunnen dat uitgevers het niet willen omdat het wat weg heeft van andere verhalen (THG), maar als dat het geval is dan ga ik het in eigen beheer uitgeven. Er is al zoveel werk in gaan zitten dat het zonde is om er niks mee te doen. Over een tijdje zullen jullie dus sowieso een boek van mij kunnen kopen.
UPDATE: Dit komt waarschijnlijk toch eerst op Wattpad. Ik heb inmiddels gehoord dat het toch echt heel veel op THG lijkt. Omdat ik de personages zo leuk vind, wil ik alsnog wel proberen er een echt uit te geven boek van te maken, en daar kan ik de mening van julle als lezers goed bij gebruiken.

-    Tot slot doe ik ook nog mee aan de schrijfwedstrijd van Storm Publishers. Een hele uitdaging, want hiervoor ga ik een urban fantasy schrijven terwijl ik nog nooit een fantasyboek heb gelezen (heb er inmiddels wel een van de bieb trouwens). Echt ontzettend leuk (maar eerlijk is eerlijk, ook zwaar) om weer iets nieuws uit te proberen.

Nu zijn jullie dus volledig op de hoogte van mijn schrijversplannen. Zie ik jullie terug in de boekwinkel?

- - -

P..s. Inmiddels ben ik me ervan bewust dat bovenstaand stuk nogal arrogant over zou kunnen komen, daarom hier nog even een toelichting. Nee, ik verwacht niet dat ik bestsellers schrijf die de hele wereld over gaan. Misschien zijn er maar twee personen die mijn boeken kopen en dat is helemaal prima. Ik ga sowieso uitgeven, want er is altijd nog zoiets als eigen beheer, en of dat een succes wordt dat zien we dan wel. Mocht dat niet zo zijn, is het ook prima. Ik ben namelijk een groot voorstander van 'eerst proberen, dan opgeven'. Dit raad ik iedereen dan ook aan, met welke droom dan ook: als je het eerst maar probeert, kun je het daarna tenminste met een beter gevoel opgeven.

Mijn verhalen & ikWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu