Fun facts

153 13 8
                                    

Een aantal leuke weetjes over mijn verhalen:

1. Dilara uit 'Liefde in de tent' is vernoemd naar de zangeres die voor Azerbeidzjan meedeed aan het Songfestival 2014.

2. Lynn uit 'Liefde in de tent' heette eigenlijk Lindsay, maar dit heb ik veranderd toen ik bij wijze van experiment een fanfic over Lindsay Lohan wilde schrijven. Ik wilde niet twee belangrijke personages met dezelfde naam. De fanfic faalde echter hard, dus achteraf gezien had ik de naam gewoon kunnen gebruiken.

3. Sydney uit de SIC-serie is vernoemd naar die stad in Australië. Lee komt overigens door een combinatie van Lee Ryan van Blue en het boek 'My most excellent year' van Steve Kluger (waarin ook een meisje Lee heet). Connor is enigszins afgeleid van Conor Maynard, hoewel ik hem niet eens leuk vind.

4. Aura en Julian uit 'Spaanse kikkers' zijn vernoemd naar Aura Dione en Julian Perretta. Voor wie ze niet kent: dit zijn artiesten. Verder hebben ze overigens niks met elkaar te maken.

5. Zoals volgens mij veel schrijvers doen, gebruik ik ook regelmatig dingen uit mijn eigen leven. Dit kunnen grote gebeurtenissen zijn, maar ook details. Een klein voorbeeldje is dat mijn ouders en broertje echt in Oostenrijk op vakantie waren in het jaar dat ik 'Road trip' schreef.

6. Mijn verhalen komen voort uit studieontwijkend gedrag ('10 jongens, 1 echte liefde'), dromen ('Spaanse kikkers') en muziek ('Liefde in de tent').

7. Bepaalde verhalen zijn in mijn hoofd gelinkt aan bepaalde liedjes. Zo zijn 'Family portrait' van Pink en 'De kapitein deel 2' van Acda & De Munnik erg belangrijk geweest voor het ontstaan van 'Spaanse kikkers', en heb ik 'Liefde in de tent' bedacht doordat ik 5 Seconds of Summer en The Vamps niet uit elkaar kon houden (inmiddels wel hoor!).

8. In '10 jongens, 1 echte liefde' sneakt Ruby halverwege een blokuur tekenen het lokaal uit om haar vriendin op te zoeken die wiskunde heeft. Dit komt ook rechtstreeks uit mijn eigen leven. Helaas heb ik op de terugweg naar het tekenlokaal nooit een leuke jongen ontmoet.

9. Zowel in 'Spaanse kikkers' en 'Road trip' rijden mijn personages over de Route du Soleil. Een plek waar ik al vele uren van mijn leven door heb gebracht. Als het hierdoor nog niet duidelijk is dat ik van Frankrijk hou dan wordt het dat wel als je bedenkt dat ik zelfs een stukje Frankrijk heb weten te verwerken in 'Hoe chanteer je een popster?'.

10. In juni 2013 nam ik mezelf voor om niet in juli mee te doen met Camp NaNoWriMo, maar er nog een jaar mee te wachten omdat ik er eigenlijk geen tijd voor had. Drie weken later had ik het idee en de verhaallijn voor 'Sisters in crime' klaar. De hele serie is overigens geschreven tijdens dit evenement. Deel 1 in juli 2013, deel 2 in april 2014 en deel 3 in april 2015.

11. De SpionnenSpelen uit het gelijknamige verhaal komen voort uit de fascinatie die ik als kind had (en eigenlijk nog steeds wel heb) voor de Olympische Spelen.

12. In augustus 2014 ben ik in Londen geweest en zo'n beetje elke plek waar ik geweest ben, is verwerkt in 'Hoe chanteer je een popster?'(lees: Waterstones, Pizza Hut en de Royal Albert Hall – die laatste alleen van de buitenkant).

13. Over 'De hoofdprijs' kan ik zoveel feitjes bedenken dat die over een tijdje een eigen hoofdstuk met fun facts krijgt.

Mijn verhalen & ikWhere stories live. Discover now