Q&A

302 24 4
                                    

Hier de vragen en mijn hele eerlijke antwoorden van de Q&A. Ik vond het erg leuk om te doen en hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

- - -

1. Wat is je lievelingswinkel?

De Waterstones op Piccadilly in Londen. Daar ben ik afgelopen zomer geweest en als je van boeken houdt, is dit de hemel. Ik kan me daar makkelijk uren vermaken. Er zijn iets van zes of zeven verdiepingen in totaal en allemaal stampensvol met boeken.


2. Als je zou mogen kiezen tussen 100.000 euro of een unicorn wat zou je kiezen?

Het geld. Dan kan ik tenminste lekker de hele dag schrijven zonder me zorgen te hoeven maken of ik daar ooit genoeg geld mee ga verdienen om van te leven. Trouwens, wat moet ik met een unicorn?

3. Hoe kom je op zulke ideeën om die geweldige boeken te maken?

Ehm… Ik heb niet echt een geheim of zo. Meestal haal ik inspiratie uit het dagelijks leven. Het kan eigenlijk overal vandaan komen. Bijvoorbeeld van de radio of televisie, of uit een tijdschrift. En verder is het een kwestie van gewoon veel schrijven. Daardoor leer je vanzelf wel je creativiteit te ontwikkelen.


4. Surf je weleens internet af voor je boeken?

Soms moet ik wat research doen voor een verhaal, dus dan is zoiets als internet erg handig. Zo kan ik ervoor zorgen dat dingen ook echt kloppen en niet te onrealistisch zijn. Daarvoor gebruik ik dus internet.


5. Wil je schrijfster worden?

Ja! Echt drieduizend procent ja. Alleen is dat wel heel moeilijk, maar dit is de enige baan die ik ooit zou willen hebben dus ik zal het altijd blijven proberen. Afgelopen donderdag ben ik zelfs afgestudeerd met een presentatie over hoe ik het begin van mijn schrijfcarrière voor me zie.


6. Kunnen wij ook ooit Sisters in Crime lezen?

Deze vraag lijkt me inmiddels wel beantwoord, maar: ja. Vanaf komende woensdag op Wattpad. Het is een driedelige serie en ik hoop dat jullie het leuk vinden.


7. Hoe ben je op het idee van Sisters in Crime gekomen?

Geen idee. Echt serieus niet. Ik bedacht een naam voor een personage en toen nog één en toen bedacht ik hoe het verhaal moest beginnen, maar waar het idee precies vandaan kwam zou ik niet durven zeggen.

8. One Direction of 5 Seconds Of Summer?

Mag ik heel eerlijk zeggen dat mijn favoriete boyband Westlife is? En de Backstreet Boys? En Blue? Sorry, ik ben een beetje van een andere generatie. Maar ik ben heel blij dat One Direction en 5 Seconds Of Summer er zijn, want ik geloof heilig dat elk meisje minstens één (boy)band nodig heeft in haar leven.

9. Hoe lang schrijf je al?

Sinds mijn elfde. In de laatste weken van groep acht werd er alleen nog maar getekend of spelletjes gespeeld. Ik ben nooit echt een spelletjesmens geweest en al dat tekenen werd ik ook een keer zat, dus toen ik op een gegeven moment een nieuw tekenblaadje wilde gaan halen en ook lijntjesblaadjes zag liggen besloot ik te gaan schrijven. Het verhaal ging over een tweeling die ging verhuizen en ik heb het nooit afgemaakt, maar de uitgetypte versie staat nog steeds op mijn computer.

10. Hoe kan een persoon jou irriteren?

Op heel veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door arrogant te zijn. Of van die mensen die zeggen alles over muziek te weten en dat ze dan bijna niks weten. En waar ik echt een hekel aan heb? Mensen in de Primark. Die denken gewoon altijd dat de hele wereld van hun is en lopen voor geen meter door.

11. Als je in een film/serie (of boek die niet is verfilmd) mag meespelen als echt karakter (dus je bent geen actrice, maar echt een persoon in de film/serie/boek) welke film/serie/boek zou het dan zijn?

Ik zou Hallie Parker willen zijn uit ‘The parent trap’. Lekker chillen in Californië en ook nog eens een tweelingzus blijken te hebben. Of ik wil Amy zijn in ‘Faking it’, want dan kan ik Karma in haar gezicht slaan. Oh nee wacht, Santana uit ‘Glee’. Lekker de bitch uithangen en er nog mee wegkomen ook. Ja, dat klinkt wel aantrekkelijk.

12. In welk personage kun je je het best inleven/past het best bij jou?

En de prijs voor moeilijkste vraag gaat naar… Haha. Nee, echt. Ik stop dingen van mezelf in bijna al mijn personages. De drie hoofdpersonen in mijn volgende verhaal, ‘Sisters in crime’, zijn bijvoorbeeld alle drie stukjes van mij gecombineerd met eigenschappen die ik totaal niet heb. Verder zou ik zeggen Elin uit ‘Road trip’. Zij weet wel beter met lastige situaties om te gaan, maar hoe zij doet met jongens en haar beste vriendin en zo dat zou ik kunnen zijn.

13. Unicorns of Oreo?

Wat heeft iedereen toch met unicorns? Allebei niet, sorry. Ik hou niet van dieren en ik hou niet van Oreo. Doe mij maar American cookies, is dat ook goed? Of brownies.

14. Welke schrijftechniek gebruik je?

Ik gebruik geen specifieke techniek. Niet dat ik weet in ieder geval. Ik heb gewoon altijd veel geschreven, daardoor ontdekt wat ik zelf het fijnste vond en zo mijn eigen schrijfstijl ontwikkeld. Wat je misschien wel een techniek kunt noemen is dat ik niet zomaar aan een verhaal begin. Voordat ik begin weet ik al ongeveer hoe de verhaallijn eruitziet en wat de belangrijkste personages zijn. Dat helpt om niet halverwege ineens zonder inspiratie te zitten.

Mijn verhalen & ikTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon