- 15 -

157 23 3
                                    

❗️ATENȚIE! Următorul capitol conține secvențe explicite de violență, abuz fizic și de limbaj. Capitolul 15 povestește despre ultima amintire a Anastasiei cu părinții ei, întâlnirea cu Henry și cea mai tulburătoare amintire din trecutul ei. Acest capitol ca parte a întregii povestiri, reprezintă o lucrare de ficțiune și viziunea mea asupra acestei povești. Tot odată, cu tristețe și durere în suflet, sunt conștientă că astfel de lucruri încă se întâmplă pentru mulți adolescenți în toate colțurile lumii. Trimit gânduri bune și luminoase spre toți copiii care sunt nevoiți să facă față la astfel de situații, și sper din tot sufletul ca astfel de cazuri să fie din ce în ce mai puține. 🙏🏻

____________________________

Cu 8 ani în urmă – 13 mai 2011 –

Se apropia de ora închiderii și Anastasia era nerăbdătoare să citească detaliile legate de admiterea la Universitatea Oregon. A primit plicul imediat ce s-au terminat cursurile și l-a deschis în grabă, nerăbdătoare să vadă dacă a fost acceptată. Știa că avea toate șansele să intre, notele ei erau impecabile, dar avea nevoie de confirmarea scrisă în negru pe alb. Iar după zâmbetul imens pe care îl purta în drum spre brutăria MacGregor, era clar că a primit confirmare pe care o aștepta.

S-a grăbit să ajungă la timp pentru a prelua tura de la colega de dimineață și s-a văzut învăluită de valul mare de clienți ce au asaltat magazinul. Era ceva normal totuși, brutăria unde lucra după ce ieșea de la școală era una renumită pentru biscuiții delicioși și produsele variate de patiserie. Uneori era un chin să lucreze acolo, copleșită de toate acele mirosuri divine. În special că ajungea flămândă de la școală în fiecare zi. Avea noroc totuși cu patronii localului care au prins drag de ea și i-au permis să se servească cu un produs la alegere însoțit cu un pahar de lapte sau ceai pe zi, cu condiția de a respecta clienții și de a nu mânca când aceștia sunt încă prezenți în locație.

A întors plăcuța de la intrare anunțând pe oricine trecea prin fața ușii că programul de funcționare s-a sfârșit, și a făcut curățenia obișnuită de la sfârșitul zilei. Acum, era 9 pm. Era timpul de mers acasă. Dar aceasta s-a așezat confortabil într-una din canapelele din colț, cu o bucată de plăcintă cu cireșe și crustă crocantă, o cană cu ceai, și minunata scrisoare de admitere întinsă pe masă sub ochii ei. Și-a savurat cina în timp ce citea cu atenție fiecare cuvânt. Era mândră de ea. Era mândră că în ciuda situației ei precare, a reușit să își mențină rezultatele la un nivel înalt și că poate beneficia de o educație într-o universitate respectabilă.

Zâmbetul și încântarea i-au pierit puțin câte puțin când a ajuns la ultima pagină. Taxele universitare. Taxa de înscriere – $450, taxa de școlarizare 2012-2013 – $13.860, cameră de internat în campus – $12.785, cărți și consumabile – $1.140, cheltuieli personale – $2.170, transport – $366. Total de plată pe an de studiu – $30.771. Citea fiecare sumă, nevoie, obligații ce trebuiau acoperite, și gândul ca va trebui să scoată atâția bani o speriau. Opțiune de cazare în afara campusului – $10.500. Asta i-ar reduce cheltuielile până la $28.486, dar ar crește cu siguranță taxa de transport, și cel mai important, ar pierde foarte mult timp pe drum. Timp pe care nu îl are. Cu siguranță nu și-ar permite să închirieze ceva în apropierea campusului, iar naveta de acasă ieșea total din discuție.

Cum avea să plătească aproape $31.000, în condițiile în care ea câștiga doar $20.000 pe an, lucrând la brutăria soților MacGregor? Fiind nevoită să întrețină toată casa în același timp, toată familia. Asta era întrebarea zilei. Calmându-se puțin, a ajuns repede și la soluțiile prezentate pe aceeași pagină. Putea aplica pentru o bursă nerambursabilă de studiu. Bursa Stamps i-ar acoperi integral toți cei patru ani de studiu și i-ar oferi oportunitatea de a participa la stagii de practică în companii renumite. Singurele condiții sunt să își mențină o medie generală de 3,85 pe o scară de 4, un minim de 1300 puncte la examenul SAT de admitere, și un interviu de verificare pentru eligibilitate. Notele îi permit să se încadreze în aceste marje, nu trebuie decât să exceleze și în ultimul semestru de liceu, apoi să se pregătească pentru examen și pentru interviu. Cu toate acestea, concurența este foarte mare pentru această bursă, iar locurile limitate. Se gândea să își pregătească dosare și pentru burse mai mici, care acoperă parțial din costurile universitare. În ultimul caz, mai exista și opțiunea împrumuturilor pentru studenți. Ar putea accesa și o bursă și un împrumut și ar continua să lucreze pentru a strânge bani. Ar merge la facultatea pe care visează să o urmeze, ar ajunge o arhitectă desăvârșită și viața ei se va transforma din ce în ce mai bine. Acesta era planul. O adevărată provocare.

PREDESTINAREOù les histoires vivent. Découvrez maintenant