- 2 -

510 42 2
                                    

Razele soarelui pătrund prin fereastră, mângâind chipul adormit al Anastasiei care se mai lasă răsfățată de senzația căldurii pe piele. Mai zăbovește puțin înainte de a deschide ochii, înmagazinându-și visul proaspăt în arhiva personală a minții ei. Își întinde corpul satisfăcută după somnul odihnitor de care s-a bucurat întreaga noapte, apoi deschide treptat pleoapele, permițând ochilor ei să se acomodeze cu lumina dimineții. Își întoarce capul spre partea neocupată a patului, dar nu e nevoie să întindă mâna pentru a ști că așternutul e rece în acel loc. Dacă el ar fi fost acolo ar fi simțit. Dacă s-ar fi întors acasă, ea nu ar fi reușit să doarmă la fel de relaxată, ar fi fost nevoită să își păstreze garda sus întreaga noapte. Răsuflă ușurată pentru prețiosul moment de solitudine ce i-a fost oferit, și se ridică mai încrezătoare decât în ziua precedentă. Își recâștigă controlul asupra propriului corp cu câțiva pași conștienți și se oprește în fața ferestrei, privind cu gratitudine spre curcubeul ce străbătea maiestuos bolta cerului.

— Tu, putere cerească ce veghezi asupra întregului univers și faci ca totul să fie posibil. Te rog! Te rog cu toată ființa mea, fă ca această zi să facă diferența. Fă ca această zi să strălucească mai multe decât celelalte. Fă ca în această zi totul să fie posibil și destinul meu să se preschimbe cu unul mai împlinitor. Varsă-ți iubirea infinită asupra mea și ajută-mă să o simt. Mă încred în tine că îmi vei arată calea cea potrivită. Trimite-mi un semn și îl voi urma!

A rostit șoptit către nimeni și în același timp către tot. Cu mâna pe inimă, își pecetluiește rugăciunea obișnuită cu un zâmbet oferit drept ofrandă universului, împreună cu cele mai de preț sentimente din sufletul ei.

După ritualul uzual de dimineață, părăsește dormitorul pregătită pentru o nouă zi și hotărâtă să păstreze optimismul la cote agreabile. Face un tur al întregului apartament, asigurându-se că totul este în regulă iar Henry nu se află într-adevăr prin preajmă. Se oprește în bucătărie unde pregătește pe o tavă micul dejun și un ceai de iasomie, pe care să le servească în propriul birou în timp ce va citi despre ultimele tendințe ale designului interior cu care să își îmbunătățească activitatea.

Aproape de ora după-amiezii la care un angajat obișnuit și-ar fi terminat programul de muncă, Anastasia a reușit că își bifeze în agendă toate obiectivele pentru ziua curentă. De obicei era nevoită să își finalizeze munca de birou pe șantiere sau în locuri prea aglomerate pentru preferințele ei. Liniștea din propriul cămin împreună cu faptul că nimeni nu a deranjat-o deloc, au ajutat-o să se concentreze mai bine pe ceea ce avea de făcut. A dat click pentru ultima dată pe butonul de trimitere al aplicației de mail și s-a lăsat mulțumită pe spătarul scaunului. A răspuns la fiecare e-mail cu rapoarte detaliate, oferte și propuneri noi pentru clienții ei, rămânându-i suficient timp să vâneze câteva lucruri în magazinele ei preferate și de ce nu, poate niște reduceri.

Își dorea să găsească ceva drăguț pe care să îl ofere doamnei Hilton când va finaliza proiectul din casa ei. Poate chiar ceva cu care să înfrumusețeze aspectul zidului proaspăt consolidat. Ar fi trebuit să o viziteze în această seară împreună cu Henry, dar acesta nu a mai dat nici un semn de când a plecat seara trecută. Nu știa dacă ar trebui să îl deranjeze, pentru că programul lui era extrem de imprevizibil și exista riscul să fie într-o misiune specială.

Nu era ceva obișnuit ca Henry să lipsească atât de mult de acasă, mai ales pe timpul nopții. La început îl aștepta mereu îngrijorată și nu se putea odihni până nu îl știa înapoi în siguranță. Dar de când comportamentul acestuia s-a schimbat drastic față de ea, până în punctul în care nu se mai simțea comod în preajma lui, lipsa soțului ei nu părea să o mai deranjeze atât de mult. Mereu exista o neliniște în sufletul ei, la fel ca și acum, dar a depășit-o ușor după ce imagini din seara trecută i se derulau în minte, împreună cu altele ce vor urma, sfidând astfel acel optimism cu care și-a propus să își înceapă ziua.

PREDESTINAREWhere stories live. Discover now