12: Laura...

1.8K 172 12
                                    

Cadı şehrinin bomboş ve sessiz oluşu Vanya'yı tedirgin etmişti. Bütün cadılar dünyadaydı henüz tam zevki yaşamadan asla dönmezlerdi. Vanya geçen bütün senelerde annesiyle ya da halasıyla takılmıştı keşke yine aynı şeyi yapsaydı... Halası ile çıkmak her zaman eğlenceli olmuştu . Valeria ile bir sorun olmayacağını düşünmek tam bir aptallıktı. Vanya eve girdi ve odasına çekilip burnunu söktü.

Cadı şapkasını ayakları altında ezip pelerini yırtarcasına üstünden attı. Suratını eski haline getirmişti ve kalbi yanıyordu. Yalan söylemenin verdiği pişmanlık duygusu onu yiyip bitirecekti şimdi. Ona gerçek ismini söyleseydi ne olacaktı sanki. Bir gün kendine bir ceza gelirse rahat olacaktı sonuçta bunu hak ettiğini düşünüyordu. Hatta şu an beni hücreye kapatsalar da bir daha ordan çıkamasam gibi düşünceler geçiyordu kafasından.

AH VANYA AH! Vanya hiddetle yatağa oturdu ve heykele kaydı gözleri. Ross... Keşke yanımda olsaydın.

Hayır hayır o onun umurunda olmadığını söylemişti eğer böyleyse Vanya'nın da umrunda değildi. Andrew ise görüşürüz demişti yani Vanya ile bağlantısını koparmak istemiyordu. Vanya bu düşünceyle gülümsedi. En azından aralarında ki bu isim problemi ortadan kalkmıştı.

Laura geldi aklına. Nasıl araştıracaktı nerden öğrenebilirdi? Derin bir nefes aldı. Biraz daha çalışkan bir öğrenci olabilseydi araştıracağı yerlerin yerini bilirdi.

Balkona çıkıp cadı şehrinin kötü havasını teneffüs etti. Aslında ortalık kirli olmasa bu rüzgarlı havayı çok sevecekti. Her şey cadıların pis varlığı yüzündendi. İnsanlar ne kadar da temizdi. Vanya süpürgesine atladı ve balkondan şehre karıştı. Çıt çıkmıyordu.

Belki de bu burada bir şeyleri araştırmasını kolaylaştırabilirdi. Yine de kafası karışıktı. "Bir sorun mu var?" Bu duyduğu ses karşısında önünde durduğu kütüphanede sıçramıştı. Kafasını geriye çevirdiğinde gördüğü yüz Wiz'den başkası değildi. Yutkundu onun burada ne işi vardı?

"Neden bu kadar çabuk döndün Wiz?" Dedi Vanya rahatlayarak. Wiz kaşlarını havaya kaldırdı ve Vanya'nın koluna dokundu. "Zevkimi yeterince aldım, dünyadan nefret ediyorum. " Dedi suratını buruşturarak. Vanya gülümsedi ve "Neden?" Diye sordu. Aslında nedeni açıkça ortadaydı Wiz büyük bir cadıydı. İki dakika da mutsuz eder anında midesini doldururdu. Asil cadılardan biriydi ve burayı sevip dünyadan nefret etmesi çok açıktı.

"İnsanlar hoşuma gitmiyor." Dedi daha sonra. Vanya üstlenmeyecekti Wiz'den yardım alabilirdi. "Peki neden bu büyük günde burada duruyorsun Vanya?" Vanya kafasını kütüphaneye çevirdi. Umutsuzca baktı oraya. Neden Laura'nın hakkında bir şeyler öğrenmek için buraya geldiğini bilmiyordu. Sonuçta Vanya da bir cadıydı ama onun hakkında burada bir şey bulmak mümkün değildi. Vanya teslim olmuş bir şekilde Wiz'e döndü. "Bana yardım eder misin?"

**

Vanya Wiz'in odasında oldukça huzursuzdu. Kara taştan duvarlarda tuhaf objeler asılıydı ve odanın devasa penceresinden içeriye rüzgar sızıyordu. Büyük bir kitaplık vardı yatağının tam karşısında. Wiz yatağına oturdu ve Vanya'yı davet etti. Bu ev buram buram kötülük kokuyordu.

"Sana ne konuda yardım etmemi istiyorsun Cadı Vanya? Ross hakkında mı yoksa?" Vanya derin bir nefes aldı ve kafasını hayır anlamında salladı. Birden kafasına bir soru takılmıştı.

"Bir dakika. Sen Ross ve Amelia'yı nereden biliyorsun?" Vanya kaşlarını çattı. Wiz büyük bir gülümseme yerleştirdi suratına. "Ross ve ben iyi arkadaşız bazen benden kötülük tavsiyeleri aldığı olur. Ona o kızı bulan ve böyle yapması gerektiğini söyleyen bendim. Amelia Dünyada karşılaştığım en narin insanlardan biri. "

Vanya Kristie (Tamamlandı)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora