30: Bu Senin Özelliğin

1.1K 133 9
                                    

Wiz gözlerini sırasına üzgün üzgün oturan Vanya'ya çevirdi. Onu hiç bu kadar mutsuz görmemişti. Sonra Ross'a baktı. Ross anlatmıyordu ama aralarında geçen olumsuz şeyler vardı. Kaşlarını çattı. İkisini de böyle görmek istemiyordu. Ross oldukça gergindi sırasında otururken. Yeni yeni düzelen ellerini yine sıkıyor ve kanatıyordu.

Derse ara verildiğinde Vanya sıradan hiddetle kalktı ve Wiz emindi yine o taş masaya oturmuştu. Wiz ayaklandı ve Ross'un yanına gitti. Ross gözlerini dostuna çevirdi. "Ne oldu?" Dedi Wiz'in tuhaf bakışları karşısında. Wiz dudağını ısırdı ve masaya ellerini koydu. "Asıl size ne oldu?" Ross gözlerini kaçırdı. Wiz dudaklarını birbirine bastırdı ve kollarını göğsünde kavuşturdu. "Bitti." Dedi Ross sessizce. Wiz kaşlarını çattı hemen. "Ne? Bitiren kimdi peki?" Ross onu sınıftan çıkardı. Gözleri bir anlığına Vanya'ya kaydı. Elleri yine yüzündeydi ve mutsuzdu. Onu görünce içi acısada gözlerini devirdi ve Wiz ile bir kenara çekildi. Wiz hala cevap bekliyordu. Ross günlerdir saklamaya çalıştığı duyguyu yüzüne yansıttı. Wiz onu o halde görünce dayanamadı ve sarıldı. "Yapma Ross. Nasıl olur?" Ross sıkıca ona sarıldı. Kendini hiç bu kadar yıpranmış hissetmemişti.

Vanya ellerini çekti yüzünden. Gözleri anında onları bulmuştu. Dudaklarını kemirdi. Yine bir kıskançlık belirtisi gösteriyordu. Wiz neden ona sarılıyordu.

Vanya ne olduğunu anlamadan soluğu onların yanında buldu. Ross onu fark edince kollarını çekti. Vanya ahkâm kesiyordu. "Neden ona sarılıyorsun Ross?" Ross anlamsızca Vanya'ya baktı. "Çünkü o benim dostum." Dedi

Vanya gözlerini ondan ayırmadı. "Dost mu?" Dedi alay edercesine. Ross kafasını salladı. Vanya gözlerini Wiz'e çevirdi. Wiz merakla ona bakıyordu. Vanya sinsi bir gülüş gönderdi. "Ben bitti demeden hiç bir şey bitmez Ross. Bu yüzden..." Dedi ve durdu. "Sana parkta söylediğim her şey geçerliliğini sürdürüyor. Hatırlıyorsun değil mi?" Dedi ona tehditkar bir bakış atarak. Wiz aralarından ayrıldı ve arkasına baka baka gitti. "Beni neden yargıladığını bile bilmeden bana saldırdın ve şimdi de haklı senmişsin gibi davranıyorsun." Ross kaşlarını çattı sinirle. "Söyle o zaman ne olduğunu? Bana neden soğuk davrandığını ve çekindiğini açıkla hadi. Eğer bir halt etmiş olmasaydın böyle davranmazdın!" Ross elini ağaca vurdu.

"Neden beni görmek istemediğini söyledin o zaman Vanya! Neden ara vermek istedin!" Vanya konuşamadı. Gözlerini aşağı indirdi. "Yine de ne olduğunu bilmeden beni bu şekilde incitmen... Beni çok çok... Üzdün..." Dedi zorlanarak. Ross Vanya'nın gözlerine baktı. "Söyle dedim Vanya. Ne oldu da ara istedin? Hem diyorsun ki ben demeden bitmez ayrıca sen zaten bitirdin!"

Vanya yutkundu. "Ross... Sana ihtiyacım var. Sen olmadan hiç bir şeyi halledemem. Ama bana zaman vermen gerek. Eğer yanımda olmak istiyorsan sorgulamadan yanımda olman gerek. Eskisi gibi..." Dedi ve derin bir nefes aldı. Ross ağzı açık bakakaldı. "Bencillik ediyorsun." Dedi. Vanya gözlerini devirdi. "Çünkü ben bir cadıyım." Dedi Vanya. Ross kaşlarını çattı. "Benim duygularımı hiçe mi sayıyorsun?" Vanya Ross'un koluna dokundu. "Hayır üzülmemen için yanımda olmana izin veriyorum." Ross dişlerini sıktı. "Kurduğun cümlelerin farkında olmaman ne kadar da komik Vanya. Bazen aptalın teki olduğunu düşünüyorum."

Vanya ağzını araladı. Söyleyeceği tek bir şey Ross'u ondan uzaklaştıracaktı. Mantıklı düşündü. "Ben de öyle düşünüyorum ama bunun bir tedavisi yok malesef. " dediğinde Ross'un yüzünde hafif bir tebessüm belirdi. Gülmemek için kendini tuttu. "Sana hayır diyemediğim için bunu her defasında kullanıyorsun." Vanya gülümsedi. Ross ile aralarının düzelmesi onu rahata kavuşturmuştu. Ross bir an aydınlanmış bir hal aldı. "Vanya..." Dedi ve gözlerini sonuna kadar açtı. "Efendim."

Dudağını yana kıvırdı ve gözlerine baktı. "Her şeyi unutalım. Ben seni öptüğümde Andrew seni nasıl karşıladı?" Vanya kaşlarını çattı hemen. "Anlayışla karşıladı çünkü seni biliyordu. " Ross hayretle baktı. "Ne demek beni biliyordu?" Vanya umursamazca söyledi. "Seni tanıttım." Ross'un içine su serpilmişti. "Neyse... Wiz'i cadı şehrine gitmeye ikna ettin, cezalarını indirdin ve Edwin seni daha rahatsız etmiyor. " Vanya kafasını salladı. "Vanya bu senin özelliğin..." Vanya öylece kaldı. Bu senin özelliğin...

Vanya Kristie (Tamamlandı)Where stories live. Discover now