36: Yakalayın!

885 129 8
                                    

Vanya bir kahkaha patlattı karanlık caddede. Köşeye sıkıştırdığı adam ondan iri yarı 20'lerinde bir gençti ama gel gör ki Vanya gibi güçlü değildi. Ama kendisi kaşınmıştı kesinlikle. Vanya gibi güzel ve sinsi bir cadıya saldırmanın cezasını çekecekti en ağır şekilde.

Vanya adamın boğazında ki kolunu daha da sıktı ve konuştu. "Şimdi tekrar söyle az önce dediklerini!" Sesi öyle ürkütücü öyle tehditvari çıkıyordu ki genç çocuk korkudan dilini yutmuştu. Vanya'nın gözlerinde gördüğü vahşi parıltılar onda farklı bir şeylerin olduğunun kanıtıydı. Titreyen bacakları ve dehşet saçan gözleri Vanya'ya tekrar bir kahkaha attırdı.

Vanya adama son kez baktı ve hakkında düşündüklerini gerçekleştirip gerçekleştirmemek konusunda biraz duraksadı. Adam feci korkmuştu. Kafasını hayır anlamında sallayarak kolunu adamdan çeker çekmez adam korkudan yere yığıldı.

Vanya ayağıyla adamı dürttü, gerçekten bayılmıştı. Aman diyerek karanlık dar sokakta yürümeye başladı. Topuklu botları pat pat taş parkelerde ses çıkarırken ağzından soğuk buhar çıkıyordu.

Her şey o kadar hızlı gelişmişti ki bir anda. Vanya'nın boş cadde de etrafının bir kaç adamla çevrelenmesi ve sinsi bakışları...

Vanya aldırış etmedi ilk önce. Sıradan adamlar diye düşündü, belki de az önce bayılan adamın çetesiydi, olamaz mıydı? Umursamaz bir ifadeyle yürümeye devam etti, ona zorluk çıkarırlarsa onları mahvedeceğini de aklının bir köşesine not etti.

"Yakalayın!"

Vanya doğru duyup duymadığını kontrol etmek için arkasını döndüğünde her şey için artık çok geçti.

**
Cadı Sue salonun ortasında tek başına duran siyah deri koltukta oturuyor ve boş bakışlarla televizyona bakıyordu.

Yatak odasından çıkan Cadı-Adam Greg sessiz adımlarla gelip karısının yanına oturdu ve elini sıktı destek vermek ister bir şekilde. O sırada çalan kapı ikisininde başını kapıya çevirmişti. İkisi de beklenti dolu gözlerle kapıya bakarken Vanya'nın gelmiş olabileceğini düşündüler ve Cadı Sue koşar adım gidip kapıyı açtı.

Kapıyı açtığı anda suratına çarpan rüzgar Cadı Sue'nin siyah dalgalı saçlarını savurmuştu geriye doğru. Gelen kişiyi tanımamakla beraber büyük bir endişe yüreğine oturmuştu. Cadı Adam Greg gelen kişiyi tanıyınca gözleri fal taşı gibi açıldı.

"Kızınız adına karar verildi. " diyen adamın ağzından çıkanlar Cadıları hayrete düşürmüştü. Vanya bulunmuş muydu? Bulunup adına bir kadar mı verilmişti? Neler oluyordu? Cadı Sue endişeyle adama bakarken adam ruhsuz bir şekilde devam etti.

"Dondurulacak..." Cadı Sue'nun tüm tüyleri diken diken olmuştu. Ne demekti bu? Kızı neden dondurulacaktı? Dehşetle adamın yakasına yapıştı Greg. "Ne diyorsun sen Matt! VANYA NEREDE!"

Cadı Üssü habercisi Matt umursamaz bir ifadeyle devam ettiğinde Cadı Sue dehşete kapılmıştı. "Kızınız uzun süredir Cadı Üssünün bölgesinde yaşamış ve orada ki insanları mutsuz etmiş. Kızınızı son kez görmek için yarın Cadı Üssü'ne bekleniyorsunuz."

Greg yere yıkılan karısını tutarken Matt son sözlerini söyleyip ortadan toz oldu. "Yarın Cadı Mahkemesinde görüşmek üzere Cadı Adam Greg."

Köşede tüm bunları duyan Ross'un bedeni kaskatı kesilmişti. Bu haberci ne dediğinin farkında mıydı? Ross mıhlanmış gibi olduğu yerde kalakalırken Greg bir yandan karısıyla ilgilenirken bir yandan ise içi kan ağlıyordu. Elbette başlarına böyle bir şeyin geleceğini biliyorlardı ama...

Vanya Kristie (Tamamlandı)Where stories live. Discover now