29: Ne sanmıştın?

1K 127 5
                                    

Vanya derin derin nefes aldı. Kendinden nefret eder bir haldeydi. Tıpkı Ross gibi o da kendine zarar vermek canını acıtmak istiyordu. Ross'u düşündü. Kim bilir ellerinde ki yaralar ne kadar acıyordu. Vanya'nın beti benzi attı. Kafasını Ross'un heykeline çevirdi. Belki de onunla asla sevgili olmamalıydı bu hataydı.

Neden eskisi gibi olamıyorlardı. Vanya yutkundu ve yine gözlerinde oluşan hisse odaklandı. Geri dönüşü yok muydu?

Üzerine pelerinini geçirdi ve saçlarının dalgasını düzeltti. Okula gitmek için hazırdı.

Sınıfta sırasına otururken gözüne Wiz çarptı. Ross'un yanındaydı hararetli bir şekilde konuşuyorlardı. Vanya kızmadan alıkoyamadı kendini. Andrew'e aşık olmasına rağmen Ross'u hala kıskanıyordu. Wiz ona baktığını fark edince gülümsedi. "Merak etme Vanya arkadaşca takılıyoruz."dedi. Ross anında kaskatı kesildi ve sargılı ellerini sıktı. Vanya'ya bakmamaya özen gösteriyordu. "Vanya'yı ilgilendirmez zaten." Dedi Ross. Vanya konuşmak istedi ama Ross'un ona olan bakışları susturdu.

Önüne döndü ve suratını ellerinin arasına aldı. Yıkılmış hissediyordu. Dayanamıyordu kalbinde hissettiği derin yük dayanılmazdı. Elini kalbine koydu ve derin derin nefes almaya çalıştı. Ders başlıyordu ve cadı tarihini dinlemek için ne beyni vardı ne de iradesi. Dersin ortasında ayağa kalktı ve sınıftan çıktı.

Kendini bahçeye attı. Taş masaya oturdu. Nefes alamıyordu gözlerinde ki bulanıklık artmaya başlamıştı. Süpürgesine atlayacakken biri bileğinden yakaladı. Vanya boğazını tuttu gerçekten nefes alamıyor gibiydi. Ross'a baktı. Öyle kızgın öyle ifadesiz bir sıfattı ki bu...

"Neredeyse ağlayacaksın Cadı Vanya." Dedi bileğini sıkarken. Vanya gözlerini eline kaydırdı. Bileği gerçekten acıyordu. "Bu seni ilgilendirmez." Dedi tuhaf bir ses tonuyla. Ross bileğini bıraktı ve gözlerine baktı. "Haklısın... Biz artık neyiz ki zaten." Dedi. Vanya pişman oldu dediğinden. Çaresizce ona baktı ve yaklaştı. Ross hiç bir tepki vermiyordu. "Böyle söyleme daha dün..." Ross kaşlarını kaldırdı. "Daha dün mü? Ne sanmıştın Vanya? Gerçekten tüm yaptıklarımı sana boyun eğdiğim için mi yaptım zannettin? Sen benim için artık nesin biliyor musun? Cadıları kullanan egosunu tatmin etmek isteyen aşağılık bir cadısın sen! Sandığım kadar saf değilmişsin. Sen-" Vanya öfkeden kudurdu.

"Kes sesini! Sen benim hayatım hakkında ne biliyorsun! Neler hissettiğimi! Sana olan tüm duygularımı yitirmeme sebep olduğun için sağ ol. En azından şu pişmanlık duygusundan kurtuldum. Keşke..." dedi ve nefes aldı. Ross şaşkınca bakıyordu. Duydukları tahammül edemeyeceği cinstendi ve ayakta durmakta zorlanıyordu. "Keşke seninle hiç arkadaşlık kurmaya çalışmasaydım." Dedi ve süpürgesine atladı. Dünyaya uçarken soğuk yüzünden donmuştu.

Ross çaresizce Vanya'ya baktı. Kalbi sıkışmıştı. Vanya'ya çok aşıktı ve dayanmakta zorlanıyordu. Yere oturdu ve sinirle elini toprak parçasına vurdu. Sargılı elinden kan sızıyordu. Vanya'nın tam olarak ne yaptığından emin değildi ama kesinlikle ona ihanet etmişti. Bakışlarında ki kaçamaklık ve sürekli görüşmeyi reddetmesi Ross'u yeteri kadar kızdırmıştı.

Yerden kalktı ve süpürgeyi eline aldı. "Nereye?" Ross arkasına baktı. Wiz kollarını göğsünde kavuşturmuş ona bakıyordu. "İşlerim var." Dedi Ross dişlerinin arasından. "Dünyaya gitmişken şu eline de bir pansuman yaptır." Dedi Wiz aynı ifadeyle. "Hoşçakal." Dedi Ross konuşmak için uygun zaman değildi. Son sürat sürdü ve dünyaya gitti. Süpürgeyi kavrayan elleri uyuşmuştu soğuktan üstelik yara sızlıyordu ama yaptıklarından pişman değildi. Hatta eve gidince kendine daha çok zarar verecekti.

Caddede indi ve Andrew'in evine doğru yol aldı. Düşünmeden hareket ediyordu. Greyson'a baktı. Kaşlarını çatmıştı ve demir kapıyı kilitlemişti. Ross gözlerini devirdi. "Şu kapıyı aç ahbap!" Greyson kulübeden çıktı ve Ross'un gözlerinde ki ateşi gördü. "Hayır Andrew'in kesin talimatı var." Dedi onu süzerek. Bu çocuk Andrew'i bir çırpıda yerdi. Ross sinirle elini demirlere vurdu. "Vanya burada mı?" Dedi sesini normal tutmak için çaba harcayarak. Greyson ona baktı bir süre. "Hayır." Dedi. Ross bir kahkaha attı. "Öyle mi? Ah tamam öyle olsun. Ama sadece bu defalık." Dedi ve eve son kez baktı. Şu kapıyı kırıp içeri girmeyi çok istiyordu. Greyson'a baktı. Adamın korkusu gözle görünür nitelikteydi.

Vanya Kristie (Tamamlandı)Where stories live. Discover now