27: Neler oluyor?

913 131 3
                                    

Vanya gülümsemesine engel olamadı. Ross'u bulmalıydı o neredeydi? Laura'nın öfkeyle bakan yüzünü inceledi. Bu defa tek bir makyaj kırıntısı bile yoktu suratında. Kıyafetleri düzensizce seçilmişti. Bacaklarına geçirdiği bol mavi pantolon ve turuncu kazak hiç bu kadar tezat görünmemişti. Laura Vanya'nın yanına geldi. Artık o kadar da güzel görünmüyordu.

Laura Vanya'ya iyice yaklaştı. Vanya ne yapmaya çalıştığını anlamamıştı. Laura kafasını Vanya'nın saçlarına sürttü. "Andrew kokuyorsun." Dedi kısık bir sesle. Kafasını geri çekerken oldukça sinirli bakıyordu. Vanya çarpık bir biçimde güldü. "Andrew ile az önce beraber olduğum için olabilir mi acaba? Hani demiştim ya arkadaşım diye." Vanya umursamaz bir ifade takınmaya çalıştı. Laura gerilmiş bir ifadeyle Vanya'ya baktı. "Konuşmamız gerek." Dedi. Beraber kimsenin olmadığı kuytu bir mekana gittiler.

İçerinin kasveti Cadı Şehrinde ki gibiydi ve Vanya dünyada onca yer varken neden burada durduklarına anlam verememişti. "Konuş bakalım." Dedi Vanya. Artık ciddi bir hal almıştı. Kendini yeterince güçlü hissediyordu. "Andrew benim. Ama eğer böyle devam edersen Andrew ikinci darbeyi yiyecek ve bu defa amacın her neyse başarısızlığın dibine vuracaksın. Bu yüzden..." Dedi ve durdu. Kafasını hafifçe yana eğdi. Vanya devam etmesini bekliyordu. "Bu yüzden yolumdan çekil." Vanya derin bir nefes aldı. Söylediklerini kafasında tarttı. En sonunda alakasız bir cümleyle her şeyi dağıttı. "Her seferinde buraya nasıl geliyorsun?" Sesi oldukça meraklı çıkmıştı. Kendine kızdı. "Ben amatör biri değilim anlamışsındır sanmıştım. Benim zekam ve becerimle yarışabileceğini mi zannettin?" Vanya kollarını göğsünde kavuşturdu. "Bunu Patrick Archi'nin fotoğrafını buzdolabında saklayan bir cadıdan mı duyuyorum?" Dedi küstahça. Laura duyduğu şeyle şok geçiriyordu.

Vanya bunu söylemekle iyi yapıp yapmadığını düşündü. Belki de daha vakti vardı. "Eşyalarımı mı karıştırıyorsun?" Dedi Laura sinirli bir ifadeyle. Vanya derin bir nefes aldı. "Hayır yani... Aslında bu durumda evet. Pek de akıllıca bir yer değilmiş galiba. " Laura elini masaya koydu öfkeyle. "Buna nasıl cürret edersin Cadı Vanya?" Vanya ona sus işareti yaptı. "Sana evini açtım ama sen rahat durmamış ve eşyalarımı karışırmışsın. İyilik yapıyorum ama cadının biri art niyetli-"

Vanya onun sözünü kesti. "Seninde dediğin gibi Laura, ben bir cadıyım ve bana güvenmemelisin." Laura içinde biriken korkuyu yansıtmamaya çalıştı. Gözlerini kaçırdı. "Söylesene Laura Patrick Archi ile ne gibi bir ilişkin var?" Laura durdu ve yutkundu. Karşısında gördüğü cadıyı oldukça hafife almıştı. "Kendine iyi bir avukat bulmuşsun. Davanda başarılar.." Dedi Vanya gülümseyerek. Laura konuşamıyordu. Vanya devam etti. "Eğer Andrew ile o sonu hiç yaşamamış olsaydın bu kozu kullanmayacaktım. İnan bana eğer buna bir son vermezsen tüm kirli çıkını ortaya dökerim." Laura biraz durdu ve düşündü. "Ne biliyorsun ki. Sen de söyledin. Bir avukat gelecek yatırımı için iyi bir avukat hem de. Ben kendimi sağlam kazığa bağladım Vanya ister inan ister inanma. Ayrıca bana hiç bir şey yapamazsın." Vanya derin bir nefes aldı. "Tahmin etmiştim" dedi sessizce. Gelecek yatırımı. Ross ona inanmamıştı bir de. Bunu Ross ile konuşmalıydı.

Laura bir anda kalktı masadan. Vanya ağzını açtı ama onu durdurmak için hiç bir şey diyemedi. Laura bu saatten sonra daha temkinli olacaktı. Bu kız başına bela olmuştu tam da tahmin ettiği gibi.

Vanya cadı şehrine gitti hemen. Ross çoktan dönmüş olmalıydı. Ross'un evine doğru yol aldı ve aniden duraksadı. Ross'a ihanet etmişti. Ross'un yüzüne nasıl bakacaktı? İçi yandı birden. Bunu ona nasıl yapmıştı?

Süpürgeden indi ve kapıya vurdu. Elleri titriyordu. Ya Ross anlarsa...

Kapıyı açan Ross'un küçük kardeşi Rosa idi. Vanya onun masum suratına baktı. Elaya çalan gözleri meraklı bir şekilde Vanya'ya bakıyordu. Vanya sesini düzeltti ve "Ross burada mı?" Dedi. Rosa gülümsedi. "Evet az önce geldi. " Vanya ona baktı ve kapıdan çekilmesini bekledi ama Rosa hala ona bakıyordu. "İçeri girebilir miyim?" Dedi Vanya sesine masumane bir tavır takarak.

Rosa "Annem senden nefret ediyor." Dedi. Vanya şaşkınca baktı. "Ben... " dedi ve devamını getiremedi. Merdivenlerin başında Ross'u gördü. "Çekil Rosa." Dedi ve kapıya ulaştı. Rosa'yı iteleyerek kapıdan uzaklaştırdı. Rosa üzgün bir tavırla abisine baktı ve minik adımlarla gitti. Vanya gözlerini ondan ayırdı ve Ross'a kaydırdı. Ross gülümseyerek bakıyordu. Tekrar bir suçluluk hissi baş gösterdi. "Ben... Nen şey demek için geldim." Dedi Vanya. Ross ondan gelecek sözü dinliyordu. "Ne diyecektin?" Vanya derin bir nefes aldı. "Planımız başarılı. " Ross kaşlarını çattı. "Nasıl bu kadar çabuk oldu?" Vanya ellerini ovuşturdu. Korkuyordu.

"Andrew'i mutlu ettim." Dedi kendine içten içe kızarak. Ross ona baktı ve "E Laura gelince ne yaptınız peki?" Vanya onun suratına bakamıyor ve çekiniyordu. "Sana ne dedi de bu kadar tuhafsın?" Vanya boğazında düğümlenen şey yüzünden devam edemedi.

"İstersen baş başa olacağımız bir yere gidelim." Vanya bunu duyunca gözlerine baktı. Ross bekliyordu. "Hayır hayır burası gayet iyi." Dedi Vanya. Ross ellerini Vanya'nın yüzüne yerleştirince Vanya irkildi. "Neler oluyor?" Vanya titremeye başladı. Başka bir sebep bulmalıydı. "Laura.. Yani şey dedi. Gelecek yatırımı..." Ross ellerini çekti. Kaşları hafifçe çatıldı. "Sen de buna inandın?" Dedi soru sorar gibi. Vanya kafasını evet anlamında salladı. "Bir cadı gerçek planını neden açığa vursun Vanya. Sana gerçekleri söylediğinden nasıl bu kadar emin olabilirsin." Vanya gözlerini kaçırdı. Sağlıklı düşünemiyordu. "Ama..." Dedi ve devam edemedi çünkü Ross ona sarılmıştı. Vanya ağlamak istiyordu. "Cidden neler oluyor?" Dedi Ross. Vanya sustu ve kollarını daha sıkı sardı. Eğer Ross Andrew'i öptüğünü öğrenirse hem kırılacak hem de kızacaktı. "Laura yolundan çekilmemi söyledi." Dedi Vanya üzgün bir tavırla. Yüreği acıyordu. Ross'a bunu nasıl yapmıştı.

Ross kollarını ondan çekince Vanya bir an yalpaladı. "Vanya..." Dedi Ross.Kaşları çatık bir halde gözlerine bakarken. "Sen.. Gözlerin... Gözlerin sulanmış." Ross bunu öyle bir şekilde söylemişti ki...

Vanya elini gözüne değdirdi. Hakikaten ıslaklık gelmişti ellerine. Gözleri fal taşı olmuş bir şekilde eline baktı. İnanamıyordu. Bir insanla bağ kurmuştu!

İkisi de sessizce birbirlerine baktılar. "Vanya? Sen ne yaptın?" Dedi Ross kızgınca. Vanya yutkundu ve süpürgesine atladı. "Daha fazla konuşmak istemiyorum." Dedi ve sürdü.
**
Oylamayı unutmayın..

Vanya Kristie (Tamamlandı)Where stories live. Discover now