03.

149 17 6
                                    

Anna's P.O.V.

Polako smo došle do ormarića. Još nije zvonilo pa imam dovoljno vremena da polako hodam do kabineta. 

Nikki nažalost nije s nama ovaj sat. Skupa imamo samo engleski i matematiku a sada je biologija. Na engleskom i matematici sjedim s Nikki, a na ostalima s Ninom. 

Razdvojile smo se. Nikki je otišla u suprotni dio škole na kemiju a ja i Nina smo produžile do kabineta. Za čudo, stigle smo prije profesorice Collins. Ženska je tako stroga i ukočena. Mislim da se treba malo opustiti. 

Čim je ušla u razred, pogledala je prema zadnjoj klupi u kojoj smo sjedile ja i Nina. 'Sjetile se i one stići na vrijeme.' Pomislila je. Zakolutala sam očima. "Dobro jutro razrede. Vidim svi ste tu na vrijeme osim novog učenika koji bi trebao doći danas." Novi učenik kasni? 

Nije mu baš dobro to što kasni na sat jedinoj profesorici koja iskreno mrzi kašnjenje. Sumnjam da će joj biti toliko drag... 

Ubrzo smo čuli otvaranje vrata. Ušao je visoki dečko, malo duže plave kose i smeđe-zelenkastih očiju. Bila sam znatiželjna i odmah sam mu počela čitati misli. 

Prva pomisao kad je ušao mu je bila 'Jebem ti, mislim da sam zakasnio. Nadam se da sam u pravom razredu.' Na prvi pogled je izgledao dosta nabildano. Bio je dosta lijep i zgodan. Ni ne sumnjam da će one kurve plaziti po njemu, a kad kažem kurve mislim na Freyu i njezinu ekipicu. 

"Dobro jutro. Ti si sigurno onaj novi učenik. Predstavi se razredu." Činilo mi se kao da u glavi priča sam sa sobom. Mislio je na stvari koje treba reći. 

"Znači, zovem se Ashton Irwin.." Imao je pre sladak naglasak. "Dolazim iz Sydney-a u Australiji." Rekao je kratko i jasno. 

"Želim ti sreću u novoj školi i gradu. Sad možeš sjesti ispred one dvije mlade dame u zadnjoj klupi, koje su za čudo stigle na vrijeme na nastavu." Oboje su pogledali prema nama. Zakolutala sam očima i kiselo sam se osmijehnula.

Počela sam mu čitati misli.... Opet. 'Sviđa mi se plavuša... Pitat ću je van.. Ne, ne, ne bit će glupo ako to odmah uradim. Poslije sata...' Krenuo je prema nama, ali ga je gospođa Collins opet zaustavila. 

"Neću tolerirati kašnjenje. Shvaćam da ti je prvi dan i zato ti ovaj put opraštam." Klimnuo je glavom i osmjehnuo joj se. A njegove misli? 'Kučka jedna ogorčena..' Vidim, razmišljamo isto. Napokon je sjeo ispred nas. 

Gđa Collins je počela s predavanjem, a on se opet nama tiho predstavio. "Hej, ja sam Ashton." Već obožavam njegov naglasak. Njegove su mi misli bile zanimljive. 'Izgleda da nosi leće u boji... Baš me zanima koja joj je prava boja očiju..' Dobro oko dečko. 'Tako je lijepa..' Od svih cura u ovome razredu on baš meni da sam lijepa. Dobro. 

"Ja sam Anna a ovo je Nina." Pogledala sam prema njoj a onda mu se samo osmjehnula. Naš kratki mali razgovor je prekinula Collinsica. 

"Novi, okreni se naprijed. Nemoj da te odmah prvi dan moram istjerati." Klimnuo je glavom. Čim se ona okrenula u suprotnu stranu, pogledao je u mene i namignuo mi je. Odmah se nakon toga bacio na razmišljanje. 'Sigurno se već sada topi..' Umalo sam se počela smijati. Želim saznati više o njemu, ali bilo bi čudno da mu dođem i pitam ga 'Hej mogu te dodirnuti?' Sigurno bi mislio da sam neka luđakinja. Gledao je i u druge ljude u razredu. Omijerao je sve redom. I za nekoliko drugih je mislio da su lijepe.

"Želim ga dodirnuti..." Šapnula sam Nini. Ona se blago osmijehnula..

"Tek si ga upoznala a već ga želiš dirati?? Pomalo curo, pomalo..." Nisam si mogla pomoći i glasno sam se nasmijala, ali 'spasilo me zvono' koje je zazvonilo točno tri sekunde kasnije i prije nego što mi je Collinsica uspjela išta reći.

Odmah sam pokupila knjige i izašla sam iz kabineta, ravno prema svome ormariću. Malo dalje od mene stojao je novi učenik Ashton kod svoga ormarića.

Desetak cura ga je opkolilo. Htjele su ga upoznati, pa čak i biti s njime. Među njima su bile Freya i njene lutkice Annie, Caitlyn i Keira. Sve su mu se, doslovno, htjele uvući u gaće. Sa udaljenosti od 10 metara sam čitala misli i pratila njihove razgovore. Da, vampiri sve čuju i vide i sa pristojne udaljenosti. 

'Dajte kanite me se više..' su bile njegove trenutne misli. To mi je odavde bilo smiješno i nasmijala sam se. "Ozbiljno, cure moram ići." Nekako se progurao i krenuo je.... Prema meni???? Trgnula sam se i počela sam gledati prema svome ormariću. Iako nisam gledala u njega, i dalje sam osjećala njegove misli. 'Ajde Ash.. Sad ili nikad, pitaj je..' 

Pogledala sam u njega baš kada je bio tek dva metra od mene. "Hej.." Pravila sam se da vadim knjige za sljedeći sat.

Primijetila sam da me Freya gleda sa prijezirom od svoga ormarića sa veoma negativnim mislima. 'Ugh ta glupača.'

"Hej... Zanimalo me..." Zastao je na par trenutaka. 'A daj, više samo je pitaj..' Opet je počeo govoriti. "Želiš li izaći sa mnom večeras?" 

U sebi sam skakala od sreće, a izvana sam samo bila nasmijana. "Da, može. Jedva čekam." Osmijehnuo mi se i izgledao je pomalo zadovoljno. Njegove su mi misli toliko govorile. Mislio je da sam savršena, ali nisam i da stvarno zna tko sam, sigurno bi bježao od mene brzinom svjetlosti.

Njegove su mi misli bile zanimljive. 'Yes!! Pristala je..' Prva stvar na koju je pomislio. "Mogu li te zagrliti?" Upitao me je.

"Da, naravno.." Rekla sam. Zagrlio me je i poljubio me u obraz.

Čim sam stavila ruku na njegovo rame, odmah sam znala sve što i on zna i sve o čemu je ikad razmišljao..

Fight For UsWhere stories live. Discover now