18.

110 10 3
                                    

Ashton's P.O.V.

"Moraš mi reći gdje je. Moram po nju." Govorio sam odlučno, a onda sam osjetio jaku glavobolju i pao sam na pod od boli. Počeo sam se čak i derati jer bol je bila toliko nepodnošljiva i odjednom je prestala.

Pogledao sam prema Nikki koja je i dalje imala ljutu facu. "Još jednu riječ o ovome i biti će duplo gore. Anna ne želi da dolazimo po nju, barem prije punog mjeseca. Ash, ako odeš po nju, čim te Evan vidi znati će da si vukodlak i neće se misliti ni sekundu da te zarobi i ubije."

Shvatio sam da se zapravo Anna brine za mene. Zna da mi Evan ne može ništa do sljedećeg punog mjeseca ako čekamo još dva dana. "Naravno da me želi zaštititi.." Promrmljao sam. "Sutra navečer sam ujedno najjači i najslabiji." Nikki se odjednom sjetila nečega. "Što je bilo?" Upitao sam je.

"Znam.." Rekla je s osmijehom. "Možda ipak odeš k njoj na puni mjesec." Zajedno s Ninom sam je pratio dok je išla prema svojoj sobi. "Ali samo ti. Nina ne ide nigdje odavde." Rekla je odlučno. "Nju ne mogu zaštititi."

"Hej, to nije fer. I ja idem s njim." Nasmiješio sam se prema Nikki.

"Meni odgovara da idem sam." Nina je imala ekstremno ubojit pogled, a Nikki se zadovoljno nasmiješila.

"Imam čaroliju kojom te mogu zaštiti od srebrnih predmeta što znači da ti Evan sam ne može ništa, ali ima jake moći kojima te može baciti u poprilično jaku bol. Nadam se da će se Anna sjetiti da treba podijeliti svoj štit na tebe i u tome slučaju vam ne može nitko ništa osim ako.." Zastala je.

"Osim ako što?" Upitao sam pomalo zabrinuto.

"Osim ako Anna umre, ali to se ne smije dogoditi. Evan to neće i ne smije dopustiti. Nije se još ništa osim što ga je nazvala samo imenom dogodilo." U tome trenutku mi je na pamet došlo još jedno pitanje koje me je natjeralo da razmišljam o tome trebam li stvarno ići sutra, na puni mjesec po nju.

"Nikki.." Zabrinuto sam je dozvao na što se ona okrenula od svoje knjige. "Što ako je ugrizem?" Upitao sam bezvoljno. "Ako je u svojoj želji da je spasim ubijem, neću moći živjeti bez nje. Nakon nekog vremena ću umrijeti i ja jer sam povezan s njom."

"Paa, tehnički ti nećeš umrijeti jer ćeš se poslije njene smrti vjerojatno povezati sa Sarah i zaboraviti na nju, ali proročanstvo se mora ispuniti i ona neće umrijeti prije zadnjeg dijela. Nije došao tren kada je trebala odabrati." Klimao sam glavom.

"Znači šanse su nikakve da ću je ugristi?" Upitao sam pomalo odahnuvši.

"Mislim da ćeš se moći kontrolirati jer si povezan s njom, a i ona je prije bila toplokrvni vampir pa nebi trebao imati instinkt da je ubiješ." Klimao sam glavom, ali i dalje mislim da nije ni ona sigurna. Ovo nam je možda jedina prilika.

"Uradi tu svoju magiju na meni." Rekao sam joj i sjeo sam na stolicu pored radnog stola. Tu sam ugledao pismo koje je Anna ostavila Nikki. Ugledao sam rečenicu 'Reci Ashu da ga volim..' Jedva sam uspio zadržati suze.

Ta rečenica, iako zvuči kao nešto što bi netko reko na nekakvome rastanku, dala mi je snage. Znam da mogu sve uz njenu ljubav i ovo što ćemo sutra izvesti mora upaliti.. Tek sam dobio smisao života kao vukodlak, ne mogu ga već izgubiti. To nebi bilo pravedno.. Želim šansu da živim zauvijek s njome..

"Ok, Nina trebam više svijeća." Okrenuo sam se prema Nini koja je doslovno nekoliko puta u 15ak sekundi pretrčala cijelu kuću i donijela Nikki koliko god je mogla ponijeti svijeća. Navodno svijeće joj služe da izvlači moć iz njih.

"Ovo su sve koje sam našla.." Bilo ih je najmanje 20ak.

Jednom je mahnula rukom i sve su se svijeće upalile. Nikada se neću moći naviknuti na ovo. Nema šanse.

Nakon toga sam morao stati između nekoliko tih svijeća. Gledao sam u nju dok je izgovarala riječi na nekome stranome jeziku za koji mislim da je latinski. Izgledala je kao da ulaže velik dio sebe u magiju koju je izvodila na meni.

U jednome joj je trenutku krenula curiti krv iz nosa. Što joj se događa, jeli dobro? Nisam siguran koliko joj je smetala krv i jeli joj uopće smetala, ali nastavila je i dalje izgovarati riječi.

Ubrzo sam se počeo osjećati čudno.. Kao da sam upao u neko stanje transa.. Na par sekundi sam osjetio bol u mišićima i oko srca, ali to je ubrzo prošlo i opet sam bio u normalnome stanju, a Nikki je završila sa svojom magijom.

"To je to?" Upitao sam. Dobio sam od nje neki čudan pogled nakon kojega je izgledala kao da će se srušiti.

"Nije lako izvesti dvije magije od jednom.." Rekla je teško dišući. Pomogao sam joj da dođe do kreveta da sjedne, jer je bilo očito da joj se zavrtjelo u glavi ili nešto slično tome.

"Koja je druga magija?" Upitala je Nina na što ju je Nikki pogledala sa zlobnim osmijehom. "Nisi.." Rekla je Nina, a zatim je svom brzinom potrčala prema otvorenom prozoru, ali nekakva nevidljiva barijera joj nije dopuštala da prođe i izađe.

"Ova ti je dobra.." Nasmiješio sam joj se.

"Šali se kada se Anna vrati. Sada moraš znati gdje je." Opisala je mjesto koje sam znao. To je bilo mjesto na koje sam išao svaki puni mjesec i vezao se lancima da ne bih nekoga povrijedio. Uvijek se pričalo da tu nije samo jedna tamnica, nego još jedna koja nije služila za transformacije vukodlaka nego za vampire.

Tamo negdje postoji tajni ulaz ili nekakav zid koji treba razbiti da dođem do tamo, ali definitivno ga ne mogu razbiti. Morat ću se nadati da će Anna uspjeti čuti me kada budem tamo i da će sama moći doći do mene..

Fight For UsDonde viven las historias. Descúbrelo ahora