26.

80 9 0
                                    

Komentirajte :) <3

Nicole's P.O.V.

"Ovo ide previše sporo.. Kako možeš ovo proučavati?" Upitao me potpuno bezvoljno.

"Govori za sebe Ash, ja sam do sada pročitala 5-6 knjiga iz zajedničke budućnosti.." Rekla sam ponosno s osmijehom. "Uostalom, ove su knjige zanimljive za razliku od lektira koje dobijemo u školi, tako da bolje ovo nego da sada ideš učiti." Rekla sam bacajući jednu od knjiga koju sam pročitala sa strane. 

Koliko samo ovoga ima, ugh. 

Ni ja nisam bila sigurna što da tražim, ali mislila sam da je bolje i meni i Ashu ovako razbijati vrijeme. "Kakav je osjećaj kada možeš pročitati i napisati lektiru za pola sata..?" Nasmiješila sam se na to pitanje. 

"Odličan osjećaj. Vjeruj mi, to mi je najbolje nešto." Nastavila sam čitati knjigu koju sam počela i došla sam do par zanimljivih stvari. Tu se nalazio dio koji govori izabranoj i Evanu prije nego što odabere. "Slušaj ovo.." Promrmljala sam i počela sam mu čitati 

"Izabrana će biti jača od originalnog, ali ona je tu kao njegova slabost. Ako mu se pridruži, tu dolazi propast za sve ostalo. Sva proročanstva se moraju ispuniti prije nego što ona umre, a ako umre prije odabira originalni odlazi s njom. 

Ako izabrana umre prije vremena, umire i originalni vampir. Gotovo je za oboje. Evan umire s njome. 

Izabrana je tu da uspostavi balans i on mora biti uspostavljen. Može se, kao i originalni, ubiti samo bijelim hrastom, ali je otporna lythrum salicariu za razliku od njega. Kolac od običnog drveta je može oslabiti, ali ne i ubiti." 

Imao je začuđen izraz lica. "Znači, ako ne uspiju naći kolac, praktički ju je nemoguće ubiti?" Upitao je s osmijehom. Moj odgovor je bilo klimanje glavom. 

"Osim ako je u pitanju ugriz vukodlaka.. Mislim, ovdje ništa o tome ne piše tako da za to nisam sigurna." Klimao je glavom. "Nisam sigurna jesi li shvatio pravi problem ovdje.." Pogledao me čudno. "Ako Anna sazna da će Evan umrijeti ako i ona umre, postoji opasnost da će pobjeći i uraditi nešto samoj sebi.." 

"Ne boj se, neće.. Ako ona umre, onda  i ja umirem. Mislim da želi da živimo skupa zauvijek." Rekao je s osmijehom. "To je naravno i moja jedina i najveća želja koju imam." Rekao je smiješeći se dok je razmišljao o njoj. Ne treba mi dar čitanja misli kao u Anne da znam o čemu misli.. 

"Ali gledaj, problem je u tebe što si ti izabran. Ako Anna umre..."  Zagledao se u mene sa zanimanjem. Nije znao što mu želim reći. "Ako Anna umre, ti ćeš se povezati sa Sarah. Zaboravit ćeš Annu u tren ona. Takav si vukodlak i to je jedna stvar koja govori da je možda prava sudbina izabrane da umre za balans.." 

Odjednom je njegov osmijeh koji je imao na licu prešao u tužan izraz lica. "Ne.." Promrmljao je. "Ja ne volim Sarah. Nikada se ne bih povezao s njom. Nema šanse.." Odbijao mi je povjerovati, ali je duboko u sebi znao da govorim istinu. 

Uzela sam knjigu koju sam dovršila još kada su Anna i Nina bile tu. 

"Izabrani vukodlak ima dvije šanse besmrtnosti, za razliku od ostalih. Jedini je koji se može povezati s dvije osobe. Sa Izabranom i sa poglavicom čopora. Ako proročanstvo ode u krivom smjeru i ona bude morala umrijeti, povezat ćeš se s drugom osobom. Ako se proročanstvo ne ispuni, također dobiva drugu šansu kao zahvalu od prirode." 

Gledao je pomalo zbunjeno u mene jer možda nije znao što neke stvari znače. 

"Uglavnom, ono što trebaš znati je da ako odabere Evana pred vješticama, nećeš biti povezan s njom. Drugo, ako umre prije proročanstva, opet nećeš biti povezan s njim. U ovoj si situaciji ti najsigurniji." Rekla sam mu pokušavajući ga malo utješiti, ali očito mi nije baš uspijevalo. 

"Ona neće umrijeti. Neću to dopustiti." Rekao je odlučno. Nasmiješila sam se na te njegove riječi jer je zvučao tako hrabro, a kroz njegove riječi se osjećala ta velika ljubav prema njoj. "Što trebam napraviti?" Upitao me. 

"Trebaš sakriti ovo što si saznao duboko u podsvijest. Ako slučajno pomisliš nabilo što od toga, Anna će znati. Znam da će biti teško, ali ako pomisliš na bilo što, gotovo je." Klimao je glavom. "Nadam se da ćeš moći.." 

"Hoću." Rekao je odlučno. "Hoćeš li ti moći?" Klimala sam glavom i krenula sam razmišljati što da radim. Skoro je nemoguće sakriti nešto od takvoga dara.. Da ona to nebi primijetila i on sam bi trebao zaboraviti da se to dogodilo, ali to je praktički nemoguće. 

Na pamet mi je pala čarolija koju bih mogla izvesti na njoj. Što fali ako ostane sa mnom u kući nekoliko dana i ako ne može izaći do punog mjeseca.. Ash bi joj dolazio svaki dan, bila bi sigurna, sakrili bismo sve kolce ako ih uopće pronađu, a ona bi ostala živa i izabrala bi Asha. 

To bi moglo upaliti, ali  za sada ništa neću govoriti Ashu. Što manje zna, to bolje. Meni je ipak malo lakše sakriti stvari od nje nego njemu pa sam mu ovu rundu prešutjela. Što za sada manje zna, to bolje i za njega i za Annu. 

Nadala sam se da će sve proći kako treba i da će pronaći onaj glupi kolac, te da će napokon doći kući nama. Tako mi fale njih dvije, ne mogu bez njih i i dalje žalim što sam ih pustila da idu bez mene, ali izgleda da sam korisnija odavde.. Još malo i završiti će.. To si govorim svake minute i čini mi se da pomalo i djeluje..

Fight For UsTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon