17.

89 12 3
                                    

A/N

Ostavite komentar hehe <3

Nicole's (Nikki's) P.O.V.

Mrzovoljno sam ušla u kuću zajedno s Ninom. "A daj ne možeš se ljutiti zauvijek na nju, zašto si takva." Uvjeravala me da se trebam prestati ljutiti na Annuu i da će se promijenuti, ali istoga trena kada sam ušla, ušutkala sam je. 

"Nešto nije uredu.." Rekla sam zabrinuto i zatvorila sam oči te sam podigla ruke u zrak pokušavajući saznati što se zapravo dogodilo. "Oh ne.." Promrmljala sam nakon što sam imala viziju. Nije dobro ni malo. 

Došla sam do jednog djela dnevnoga boravka u kojemu sam našla krv. "Vampirska je.." Promrmljala sam gledajući prema Nini s groznim pogledom, a zatim sam potrčala gore i na stolu sam stvarno pronašla poruku od Anne koju sam pročitala s obje strane. 

"Hoćeš li mi reći što je bilo ili??" Nina se izfrustrirano derala na mene. 

"Anna me čekala, ali Evan je došao ovdje. Utekla mu je, ali nije mogla pobjeći pa se vratila da meni ostavi trag. uletjela je kroz ovaj prozor, protrčala je dolje i viknula je 'Nicole' vrlo glasno, odmah nakon toga ju je pogodio kolcem u leđa i odveo." Ispričala sam joj ono što sam vidjela, to jest ono što se dogodilo. 

"Oh ne.. Što ćemo sada?" Rekla je zabrinuto dok sam gledala njenu poruku. Samo se htjela ispričati, a mene nije bilo. Zašto me baš sada kada me je najviše trebala nije bilo?? 

"Ne znam, moram pronaći baku.." Promrmljala sam uzimajući mobitel. Pokušala sam je nazvati, ali nije se javljala. "O Bože, ne javlja se. Što sada??" Upitala sam samu sebe naglas, a zatim sam odletjela u svoju sobu po svoju knjgu sa čarolijama. 

"Nina dolazi ovamo!!" Viknula sam i došla je doslovno nakon sekunde i pol. "Uzmi krpu i namoči je Anninom krvlju od dolje.." Rekla sam dok sam tražila čaroliju na koju sam pomislila. 

"Evo, izvoli." Rekla je nervozno mi pužajući krpu koju je stavila na nekakav tanjurić.. Nemam pojma iskreno. 

"Trebam sedam svijeća, brzo." Vratila se ubrzo sa 7 svijeća i poslagala ih je ispred mene u obliku kruga. Podigla sam ruku i sve su se svijeće zapalile. Nina je gledala pomalo začuđeno i zaprepašteno. Ignorirala sam to i počela sam izgovarati  riječi čarolije..

'Quaero natura exploratoribus praemittitur et lamia quaedam contra naturam. Arboribus patronum audit monstrate viam. Venti gerunt rem cogitandum est..'

Uzela sam krpicu koja je bila namočena u Anninu krv i na svaku od svijeća sam iscijedila po kap krvi sve dok se jedna od njih nije ugasila. To znači da je u onome smjeru. 

Stavila sam ruke iznad svijeće i počela sam izgovarati drugi dio magije. 

'Naturali mundo, genitrix vitae ostende mihi locum..'

Odjednom sam u mislima bila u šumi blizu grada. Nisam toliko dobro kao Anna poznavala ove šume, ali znala sam da je to ta. Hodala sam sve dok nisam došla do nekakve ruševne kuće. Doslovno se raspadala. Ušla sam, ali nisam je još vidjela. 

'Nicole.. Nikki..' Čula sam njen glas, ali nisam znala odakle dolazi, bitno da znam da je ovdje. Još malo sam razgledala oko sebe da mogu kasnije što bolje opisati prostor u kojemu sam se nalazila Nini i tada sam opet čula taj glas. 'Nikki, ne dolazite po mene. Sama ću naći način. Previše je opasno..' 

Otvorila sam oči i opet sam se našla u svojoj sobi zajedno sa zabrinutom Ninom. "Znam gdje je, ali ne smijem dolaziti po nju." Nina me gledala kao da sam poludila. 

"Naravno da smijemo, koji ti je Nikki? Pa to je Anna!" Derala se na mene. Zakolutala sam očima. Ako je Anna rekla da sama može, onda se nebi trebale stavljati u opasnost za sada, po meni. 

"Ona mi je rekla da ne dolazimo. Dobila sam djelomičnu poruku kada sam vidjela gdje je da nikako ne smijemo doći po nju. Barem ne do poslije punog mjeseca." To ju je naživciralo i definitivno je bila protiv toga da poslušamo Annu. 

"To nije fer.." Derala se po mojoj sobi. "To je sigurno rekla jer misli da sve može sama." 

"Ili možda ne želi da obje umremo. Možda si zaboravila, ali većina moje magije ne utječe na Evana. Postoji par čarolija koje mogu izvesti, ali ništa što bi ga moglo oslabiti." Zakolutala je očima iznervirano. 

"Hoćemo li barem reći Ashtonu?" Upitala je jer joj je navodno sve ostalo propalo. Slegnula sam ramenima na to pitanje jer nisam bila sigurna koliko je to pametno, ali s time da joj nisam rekla gdje se nalazi, možda mu možemo reći. 

"Evo, čekaj." Poslala sam mu poruku: 'Koliko brzo možeš doći do mene?' 

Već nakon otprilike 10ak minuta čula sam kucanje na vratima. Čim sam otvorila, zabrinuto me pogledao. "Njušim li ja to vampirsku krv?" Upitao je pomalo zaprepašteno. Odmah je ušao pomalo uznemiren i došao je do mjesta gdje je Anna ubodena. "Što je s Annom?" 

Vjerujem da zna da je to njena krv. Ipak je provodio vrijeme s njome stalno i trebao bi znati njen miris ako je ono što ja znam o vukodlacima točno, a vjerujem da znam dovoljno toga. "Evan je oteo Annu." Bila sam izravna s njime. 

"Što joj je napravio? Zašto je tu njena krv?" Za razliku od nekih, pita prava pitanja. Izgledao je zabrinutije od Nine. 

"Kolac u leđa, zarasti će par sati nakon što ga izvadi." Bila sam izravna s njime i nadam se da će moći biti barem malo objektivniji od Nine u ovoj situaciji, mada sumnjam jer je povezan s njom. 

"Gdje je? Moramo je pronaći." Na te se riječi naravno baš morala javiti Nina.

Sarkastično se nasmijala, a zatim mu je rekla upravo ono što mu ja nisam htjela reći. "Anna je preko neke njene čarolije prenijela poruku da nitko ne dolazi po nju jer je previše opasno, a Nikki zna gdje je i ne želi mi reći." 

Pogledao je ljuto u mene, a ja sam napravila odlučnu facu. 

Fight For UsWhere stories live. Discover now