10.

134 13 5
                                    

Anna's P.O.V.

"Lijep je ovo restoran." Rekla sam osmjehujući se. Zaključila sam da je lijep nakon dva i pol sata smijanja s osobom u koju sam zaljubljena. Predivno mi je.

"Slažem se.." Rekao je s osmijehom, a zatim se uozbiljio. Duboko je udahnuo, kao da mi želi nešto reći. "Moram ti nešto reći o sebi, ali prvo ti želim ispričati neku priču. Saslušaj me do kraja prije nego što išta kažeš, može?" Pokušavala sam da mu ne čitam misli, ali i nije mi baš uspijevalo.

"Može.." Jednostavno sam odgovorila znajući što me čeka.

"Otkad postoji svijet, postojale su 4 vrste bića. Za tri se mislilo da su iskorijenjene još u 17. Stoljeću, ali ipak nije bilo tako. To su obični ljudi, vještice, vampiri i vukodlaci." Kiselo sam se nasmijala na njegove riječi. "Nadam se da se nećeš poplašiti i pobjeći od mene, ali ja sam jedan od ove tri." Nisam ništa govorila, samo sam gledala u njega bez emocija. Kada mi kaže sve, i ja ću njemu reći što imam. "Ja sam vukodlak i oči su mi crne noću, a danju su zelenkasto smeđe. Na puni mjesec se pretvaram u vukodlaka i opasan sam, ali ne ubijam ljude. Malo smo jači od drugih ljudi, ali poprilično smo beskorisni kada nije puni mjesec." Ostali smo u tišini.. Gledala sam negdje po strani dok je on imao tužni pogled.. "Vukodlaci se mogu samo jednom zaljubiti i kada se zaljube s tom su osobom povezani. Moje je srce odabralo tebe." Gledao me u oči onim svojim tužnim pogledom.

Bio je moj red da progovorim. Moje sljedeće riječi će odlučiti našu sudbinu. Sve što znam je da kada se vukodlak veže za osobu, učinio bi sve da je zaštiti pod svaku cijenu.. Sumnjam da bi me izdao jer bi me onda vjerojatno i izgubio.

Duboko sam udahnula, a zatim sam napokon odlučila progovoriti. "Ash.." Podigao je pogled koji je bio usmjeren prema podu. "Znam da si vukodlak." Rekla sam blago mu se smiješeći. Iz očiju su mi lagano krenule suze.

Gledao je u mene s nekim upitnim pogledom.. "Kako?" Promrmljao je.

"Upravo ću ti pokazati nešto.." Mrmljala sam spuštajući pogled prema podu i počinjući sporo skidati leće. "Stvarno ne znam kojemu od nas dvoje je trenutno gore.." Udahnula sam duboko dok sam nakon što sam skinula prvu leću počela skidati i drugu. "Ako je istina ono što znam o vukodlacima, onda me sigurno nećeš nikad izdati.." Suze su mi klizile niz obraze dok sam u ruci stiskala leće. Projecala sam.. "Ash, ja sam vampir." ..a zatim sam podigla svoj pogled prema njemu i pokazala sam mu svoje crvene oči.

"Woah." Izgledao je iznenađeno što mi je bilo pomalo smiješno pa sam se kroz suze nasmijala.

"Osjećam se 10 kila lakše." I dalje sam se osmijehivala dok sam gledala u njegove crne oči, a on u moje crvene. "I da znaš, mogu čitati misli. Objasnit ću ti kasnije sve ostalo, ali kada dodirnem nekoga znam sve o toj osobi i svaku stvar o kojoj je ikada razmišljala ili što je slučajno čula dok je prolazila pored nekog nasumičnog stranca. Znam svaku sitnicu." Oboje smo se zaledili na nekoliko desetaka sekundi..

"Možeš li prestati čitati na minut.. Moram ti reći nešto što želim sam izgovoriti, ne želim da to vidiš u mojim mislima." Klimnula sam glavom i pogledala sam u stranu.

"Ako neću da ti čitam misli, ne smijem gledati u tebe. Mislim, mogu i ovako čitati ali lakše je kada te ne gledam, ali barem mi javi da se okrenem točno u sekundi kada ćeš mi reći to jer ako je bitno želim gledati u tebe dok mi to govoriš...." Prekinuo me je tako što mi je lagano dodirnuo lice rukom i vratio moj pogled prema sebi.

"Volim te." Rekao je i prije nego što sam išta uspijela reći, poljubio me je.

Čim je poljubac završio povukla sam ga u zagrljaj. Da sam ga malo jače stisnula, polomila bih mu pola kostiju. "Volim i ja tebe." Šapnula sam mu dok su niz moje suze ponovno krenule suze, ali ovaj put radosnice.

Kada smo se napokon odmakli jedno od drugoga, oboje smo imali osmijehe od uha do uha. "Idemo odavde." Rekao je veselo, a zatim je na brzinu platio račun i skupa smo izašli iz toga restorana. Dok je imao svoju ruku preko mojih ramena osjećala sam svoju, ali i njegovu sreću.

Odvezli smo se malo izvan grada i pronašli smo lijepo mjesto gdje su se zvijezde predivno vidjele. Sve oko nas je bilo čarobno..

Bilo je par pitanja o tome kako je biti vampir i obrnuto, ali većinu smo vremena šutjeli. Nije to bila ona čudna tišina nego ona ugodna u kojoj smo uživali neko vrijeme.. Poslije toga smo se odlučili vratiti i grad.. Bilo je vrijeme da se i ja vratim kući i da se oprostimo jer se sutra definitivno nećemo vidjeti.

"Sutra me nema jer.. Puni mjesec." Klimnula sam glavom s osmijehom.

"Znam. Nema ni mene, ali cijeli dan ću biti s Ninom i Nikki, nećemo se vidjeti prije nedjelje." Zagrlio me je.

"Falit ćeš mi ovaj jedan dan..." Napravio je neki puppy face na koji sam se nasmijala.

"Preživjet ćeš ti." Namignula sam mu, a zatim sam ga kratko poljubila i izašla sam iz njegova auta te sam mašući mu ušla u kuću. Baš kada sam mislila da ću odletjeti u oblake dočekale su me Nikki i Nina.

Nikki je počela skakutati oko mene. "Kako je bilo? Gdje te odveo? Što ste radili? O čemu ste pričali?" Dok su ona i njene misli postavljale brojna pitanja pogledala sam u Ninu koja me gledala pomalo prestravljeno.

"Anna gdje su ti leće??" Panično je rekla. "O moj Bože, što ako je shvatio da si vampir? Anna što će biti s nama??" Počela je paničariti na što sam se samo počela smijati.

"Priznao mi je da je vukodlak i da se povezao sa mnom.." Prije nego što sam uspjela dovršiti Nikki je počela pričati kratke citate iz mitologije o vukodlacima.

"Ah, da.. Povezao se s tobom. Vukodlak se samo jednom u životu zaljubljuje i odabrao je tebe. Ne postoji ništa što nebi učinio za tebe i sigurna si od njega, ali za ostale nije sigurno. Zato je bitno da mu kažeš opasnosti u koje će te dovesti ako ikome kaže da si ono što jesi." Bilo je tu još toga, ali dok je govorila dodirnula sam je tako da nije više morala ni govoriti.

"Kako to da znaš toliko o tome?" Nina je upitala znatiželjno.

"Kao vještica, moja je dužnost da znam toliko o tome. Prvo sam naučavala legende o vampirima, zatim o vukodlacima. Ostale tek počinjem. S mojom bakom to ide pomalo. Vidiš, trebalo mi je 82 godine za prve dvije." Nasmijale smo se na njene riječi.

"Ma ti si naša baba od 100 godina." Rekla sam i zagrlila sam ju, zajedno s Ninom..

Fight For UsWhere stories live. Discover now