11-Ölü cadı

7.3K 425 3
                                    

Sabah uyandığımda başım çatlamak üzereydi. Saate baktığımda ise ilk dersi çoktan kaçırmıştım. Telefonu sessizde unuttuğum için aramaları ve mesajları hiç duymamıştım. Michael tam 23 tane mesaj atmıştı. Yaklaşık 10'a yakın arama yapmıştı. Altında ise üç cevapsız arama Clara'dandı. Ve bana defalarca mesaj atmıştı. En son attığım mesajı okuduğumda ise şok olmuştum.

Son mesaj;
Elenor sana defalarca mesaj attım ulaşamayınca Tyler a bile mesaj attım. Uyandığımda mutlaka beni ara. Bizim bölümün yani cadıların hocalarından biri öldürülmüş. Ortada  bir cinayet var. Bunu görmelisin. İşin tuhaf tarafı ise cinayetin bir alfa tarafından yapıldığı düşünülüyor. Mesajımı gördüğün an beni ara ya da mesaj at.

Hemen uyandım saçımı saçma bir at kuyruğu yaptım. Michael ı aradım. Neredeyse odama gelmek üzere olduğunu söyledi gelince konuşuruz dedi. Daha sonra Clara yı aradım. Sesi o kadar heyecanlıydı ki bir sürü şey anlatmak istiyordu. Daha sonra onunla okulun ortak yaşam alanında buluşacağım söyledim. Daha üzerimdeki pijamalarımı çıkarmadan kapı çaldı. Gelen Michael dı.

- Üzerimi değiştirip hemen geliyorum.

-Acele etsen iyi olur.

Sesi ürkütücüydü. Ortalık gerçekten karışmış olmalıydı. Eğer ki bir cinayet varsa gerçekten de durum ciddiydi. Üzerime hemen bir şeyler geçirdikten sonra kapıyı açtım. Michael ın yüzü kireç gibi olmuştu. Hemen birlikte ortak yaşam alanına inip Clara ile buluştuk. Clara;

-Koridoru görmeniz lazımdı kan gölüne dönmüştü resmen. Bizim cadılardan biri bulmuştu cesedi. Sanırım yüzü parçalamıştı kalabalıktan tam öne yaklaşıp göremedim. Diğer hocalar geldiğinde ise hemen bizi uzaklaştırdılar. Ama konuşmalarını duya biliyorduk hepsi şaşkına dönmüşlerdi. Bunu yapan kişinin bir alfa olduğunu düşünüyorlar. Sanırım bütün alfalar sorguya çekilecek. Bu arada sen sabahtan beri nerdesin Elenor??? Seni mesaj yağmuruna tutmama rağmen cevap vermedin???

- Dünkü yorgunluktan telefonu sessizde unutmuşum. Uyuyakaldığım için de hiçbirşeyden haberim olmadı. Tamda uyuyakalcak günü bulmuşum..

Michael;

- Beni endişelendiren de uyuyakalman zaten. Derse sadece sen katılmadığım için yaptığına inanmasamda cinayet için seni daha fazla sorgulayacaklar. Bu gerçekten hiç hoşuma gitmedi. Keşke odanın kapısına gelip seni uyandırsaydım.

- Michael ciddi olamazsın 😳 (Gözlerim yuvalarından çıkacak gibiydi. )

Michael, Clara Ve ben kendi içimizde neler yapabiliriz nasıl bir savunma yapabiliriz bunları konuşurken yanımıza nefes nefese kalmış Tyler geldi. Tam bize bir şey söylemek üzeriyken okulda anons yapılmaya başlandı.

Sevgili Lord Fredick Güç Okulu Öğrencilerin bugünkü kötü haberden hepinizin eminimki haberi vardır. Lütfen alfa öğrencileri B3 sınıfında en kısa sürede toplansınlar.

Tyler;

- İşte bunu söylemek için sizi arıyordum.

Yorgunluktan nefes nefese kalmıştı. Hepimiz şaşırmıştık. Acaba cadıları hocası kim öldürmüştü. Daha sonra Michael elimden tutarak ve yanımıza Tyler ı da alarak okula doğru yürümeye başladık. Clara ise hemen bir adam arkamızdan bizi takip ediyordu. Bütün alfalara cadılar tiksinircesine bakıyordu. Sınıfın önünde gittiğimizde bütün sınıf arkadaşlarım oradaydı. Okulun hocalari ve okulun kurucuları ( Michael ın annesi ve babası) oradaydı. Hemen Michael ın elini bıraktım. Michael ne kadar elimi tutmaya çalışıyor olsada gözlerimle bunu yapmaması gerektiğini söyledim. Sırayla içeri birilerine alıp sorguluyorlardı. Michael birkaç dakika istedi ve ailesinin yanına gitti. Biz de Tyler ile neler olucağını merak ediyorduk. Daha sonra Michael da bize katıldı. Michael ın annesi ve babası yanımıza gelerek babası bizimle konuşmaya başladı.

- Dilerseniz size bu sorgu ben kurtarabilirim. Zaten bu olanların okuldan biriyle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

Tyler ve ben birbirimize baka kalmıştık ne diyeceğimizi bir an bilemedik. Daha sonra Tyler bana bakarak;

- Sanırım sorgudan kaçarsak bu durum daha çok dikkat çeker. Herhangi bir şey yapmadığımıza göre de sorgulamamız daha uygun olur.

Ben de onu bakışlarımla onayladım. Daha sonra Michael ikimizin arasına gelerek;

- Benimde sorgulamam daha doğru olur sonuçta ailemin kuruculardan olması sorgulamama engel değil.

Ailesi hepimizle gurur duyar gibi bize baktı. Daha sonra sorgu için beni çağırdılar. İçeri girdiğimde okulun müdürü ve müdür yardımcısı bana bugün içinde ve dün akşam neler yaptığımı sordular. Onlara bütün olanları anlattım. Sadece sabah uyuyor olmam biraz kuşku uyandırdı. Ama cinayeti benim işlemediğime emin gibilerdi. Daha sonra bana bir kaç fotoğraf göstereceklerini söylediler. Ve ölen cadının fotoğraflarını önüme koydular. Cadının ölmüş bedenine bakarken ufak bir ayrıntıyı fark ettim. Cinayeti ben işlememiş olabilirdim fakat cinayeti işleyeni sanırım tanıyordum. Daha sonra karşımdaki müdüre dönerek;

- Eğer izniniz olursa müdür yardımcımızın odadan çıkmasını istiyorum. Böylece size ufak bir yardımda bulunabilirim.

Müdürün bir hareketiyle müdür yardımcısı beni müdürle oda da yalnız bıraktı. Artık müdür her şey anlatmaya karar verdim...

Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

İlk AlfaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum