Hoofdstuk 14

4.6K 191 14
                                    

 POV Ali

Ik open mijn ogen, maar sluit ze meteen weer. Waarom heb ik zo’n koppijn! Ik denk terug aan de vorige avond. We hebben veel gedanst en hij is ook vaak terug gegaan naar de bar voor wat te drinken. Ik had veel aandacht van jongens gehad, waardoor ik me gek genoeg erg goed voelde. Ik heb nooit echt de aandacht gehad, dus het was fijn dat het een keer anders was. Er was nog iets gebeurd, maar ik kan me niet meer goed herinneren wat het was. Hoe ben ik eigenlijk thuis gekomen? O ja, met Brads auto natuurlijk. Ik wil opstaan om te douchen, maar bedenk me dan dat ik helemaal niet in een auto terug ben gekomen! Opeens weet ik alles weer. Brad en ik waren aan het zoenen toen hij werd weggetrokken door Liam. Er was een hoop geschreeuw en uiteindelijk waren ze gaan vechten. Het was vreselijk. Maar door wie ben ik dan thuis gebracht? ‘Door mij,’ hoor ik Justin opeens zeggen. Oeps, zei ik dat hard op? Justin komt mijn kamer in en komt op mijn bed zitten. Hij is duidelijk geïrriteerd.

POV Liam

Ik sla mijn wekker uit en stap uit bed. Wat een avond gister! Het had een gezellige avond moeten worden. Gewoon lekker drinken en dan zouden Luc Peter en ik alle drie een meisje mee naar kunnen nemen. Maar onze plannen veranderden nadat ik Brad met niemand minder dan Ali zag zoenen. Ik gaf Luc meteen de opdracht om Justin te bellen en ben er toen op af gegaan en we belandden in een gevecht. Toen Brad bijna knock-out was, werden we de club uitgezet en Ali heb ik niet meer gezien. Luc zei dat Justin haar tijdens het gevecht mee had genomen. Ik weet niet waarom, maar dat was ik hem dankbaar voor. Waarom was zij daar met HEM? Ik had haar toch gewaarschuwd? En waarom maak ik me zo druk? Ik voel toch niks voor haar? Ik schud mijn hoofd en loop naar de badkamer. Nee, maar dat wil nog niet zeggen dat ik wil dat ze in gevaar komt. Ik mag haar en daar is niks mis mee toch? Onderweg naar de badkamer klop ik op de deuren van Luc en Peter en ze roepen allebei dat ze wakker zijn. Ja jongens, weer tijd voor school. Fijn.

POV Ali

Wanneer ik terug kom van het douchen, zit Justin nog steeds op mijn bed. Aangezien de stilte nogal awkward werd, ben ik me gewoon gaan klaarmaken, maar blijkbaar heeft hij toch nog iets dat hij me maar al te graag wilt vertellen. Ik borstel mijn haar en kijk hem vragend aan. ‘Wat deed je daar gister met Brad?’ Vraagt hij opeens. Ik haal mijn wenkbrauw op; verbaasd over het feit dat Justin Brad kent. ‘Niet dat het je iets aangaat, maar hij is een vriend en ik kwam hem gister tegen toen ik was gaan lopen. Hij zei dat ik ook recht had om eens los te gaan en daar was ik het mee eens. Waarom was jij daar eigenlijk?’ Justin kijkt nog steeds geïrriteerd, maar ik denk niet dat het door mij komt. ‘Nou,’ begint Justin,’ ik werd gister opeens gebeld door Luc, die vriend van Liam. Toen hij me vertelde waar je was en dat je met Brad aan het zoenen was, kwam ik natuurlijk meteen. En het gaat me wel iets aan Ali, want jij bent mijn zusje en hij is dangerous. Het is niet iemand waarmee je in aanraking wilt komen.’ Ik trek een wenkbrauw op en doe mijn make-up. Ondertussen zeg ik: ‘Jaja dat heb ik nu wel vaak genoeg gehoord, maar niemand zegt me waarom. En het is mijn leven Justin. Ik ben zestien en jij kan mij zeker niks verbieden. Dus wil je mijn kamer uitgaan, want ik moet me haasten.’ Justin kijkt me verbaasd aan. ‘Waarom? De bus is er pas over 20 minuten.’ Ik knik langzaam, maar zeg niks. Justin loopt toch mijn kamer uit en ik kijk naar mijn uiterlijk. Een zwarte broek, een zwart hemdje en op mijn heupen zit een rood met zwart geblokt bloesje geknoopt. Mijn make-up zit redelijk goed, dus alleen nog wat parfum. Daarna pak ik mijn tas en eet beneden snel wat. Ik pak mijn leren jack en op dat moment hoor ik getoeter van buiten. Justin kijkt verbaasd op, maar ik ben sneller. Ik open de deur en loop naar de auto die voor ons huis geparkeerd staat. Brad zit blijkbaar ook bij ons op school en hij vond het geen probleem om me te brengen. Ik stap in en kijk nog even naar mijn voordeur. Justin verschijnt en hij roept iets, maar de muziek staat zo hard dat ik hem niet hoor. Ik negeer Justin en Brad rijdt aan. Justin heeft het recht niet om iets over mij te bepalen. Het is mijn leven en niet de zijne toch?

POV Liam

Als ik eindelijk klaar ben, kijk ik op de klok. Het is half 8 en om kwart voor 8 is de bus er altijd bij Ali. Ik pak mijn sleutels en Luc en Peter kijken me verbaasd aan. ‘Ik moet Ali nog even spreken, dus ik zie jullie zo.’ Ik trek mijn zwarte jack aan en loop naar buiten. Ik stap snel op mijn scooter en rijd aan.

 Wanneer ik Ali’s straat inrijd, zie ik een auto voor haar huis zijn. Hij komt me bekend voor, te bekend. Ik voel dat ik boos word wanneer ik Ali zie instappen. De auto vertrekt en ik stop voor Ali’s huis. Ik kijk naar de voordeur waar Justin staat. Ik stap af en loop naar hem toe. 

Wat zouden jullie doen als je Ali was? Met Brad meegaan? Of het toch proberen met Liam? Of gewoon met geen van beiden en naar je broer luisteren? Comment wat je ervan vindt; ik wil het zo goed mogelijk maken :)

Badboys and good(bad)girlsWhere stories live. Discover now