Hoofdstuk 25

3.8K 157 16
                                    

POV Ali

Het is al laat en we hebben besloten dat het genoeg is voor vanavond. Brad Patrick en Vincent zorgen ervoor dat het vuur dooft en de meiden en ik ruimen de rotzooi op. Terwijl ik dit doe, kijk ik af en toe naar Brad en ik merk dat hij ook naar mij kijkt. Elke keer als onze blikken kruisen, glimlach ik. Ik blijf maar terugdenken aan die kus. Zou het iets betekenen voor hem? Ik weet nu wel zeker dat ik hem leuk vind. Hij is zo lief voor me en ik voel me echt veilig bij hem. 'Hé Ali, moet ik je naar huis brengen of kom je met mij mee? Ik wil je morgen iets laten zien en we moeten dan wel op tijd vertrekken,' zegt Brad. Ik schrik op uit mijn gedachte en glimlach. 'Ik ga wel met jou mee. Ik moet dan wel even mijn broer bellen.' Wanneer ik dat gezegd heb, pak ik mijn mobiel en toets Justins nummer in.

*Telefoongesprek*

A: Hey Justin, ik blijf bij Claire slapen vanavond en ik blijf daar morgen ook oké?

J: Blijf je bij Claire slapen of bij Brad?

A: *zucht* hoe weet je dat?

J: Dat kan ik nu even niet uitleggen, maar kom alsjeblieft naar huis. Ik moet je dringend iets vertellen.

A: Nee Justin, dat kan wel wachten. Ik belde niet om toestemming te vragen, maar om het door te geven. Ik ga met Brad mee.

J: Ali merk je het dan niet? Je drinkt weer, je rookt weer en je nieuwe vrienden zitten bij een gang en ik weet dat jij dat ook weet.

A: Dus? Dat betekent niet dat ik daar ook in zit! En ook al wil ik erbij, dan gaat het je nog niks aan! Ik kan voor mezelf zorgen Justin.

J: Ali alsjeblieft luister gewoon even naar me.

A: Nee Justin, ik ga mee en daarmee uit. Jouw mening boeit me niet. Tot morgen.

*Eind gesprek*

'En, is het gelukt?' Vraagt Brad. Ik draai me om naar hem en knik met een glimlach op mijn gezicht. We lopen weer richting de rest en ik geef ze allemaal een knuffel. Wij nemen de motor weer en Brad en ik halen morgen zijn auto weer op bij Patrick, omdat hij toch dichtbij woont. Wanneer we uitgebreid afscheid hebben genomen, lopen we richting de motor. Brad overhandigt me de helm, maar vlak voor ik hem op kan zetten, pakt hij mijn arm vast. Hij kijkt me doordringend aan en vraagt: 'Gaat het wel? Sinds dat telefoongesprek is je glimlach erg fake.' Ik zucht en knik. 'Justin zat te zeiken. Hij is bang dat ik weer de verkeerde kant op ga, omdat jullie ook in een gang zitten enzo. Dus hij is bang dat ik er ook weer bij betrokken raak.' Brad kijkt me nog steeds aan en hij lijkt te twijfelen om iets te vragen. 'Als je de keus had, zou je er dan bij betrokken willen zijn?' Ik haal mijn schouders op. 'De gang vond ik nog niet eens erg in Nederland. Het ergste was het stappen en de politie en de one-nightstands. Dus ja, ik denk wel dat ik het zou willen. Ik hield van de spanning en het vechten vond ik ook heerlijk.' Ik zie een flits van tevredenheid door de ogen van Brad schieten, maar het is al snel weg. Hij knikt alleen even en laat me dan los. Ik zet zonder vragen te stellen de helm op en stap achterop.

POV Justin

'FACK FACK FACK,' roep ik en ik gooi de telefoon door de kamer. Mijn vrienden kijken geschrokken op en ook Liam, die er inderdaad nog steeds is, kijkt niet blij. Hij weet denk ik al wat ik ga zeggen. 'Dat was Ali en ze gaat met Brad mee naar huis. Ik denk dat ik haar zelfs meer heb weggeduwd.' Ik haal mijn handen door mijn haar en wil weglopen, maar een hand op mijn schouder stopt me. Ik kijk om en kijk verbaasd naar de persoon achter me. 'Niks hiervan is jouw schuld. Ik denk dat Brad dit al lang van plan was, zeker nadat hij had gezien dat ik om haar gaf.' Hij lijkt te schrikken van zijn eigen woorden en ik kijk hem nog verbaasder aan. Hij geeft echt om haar? Hij herstelt zich snel en begint eroverheen te praten. 'Die andere twee meiden zijn er ook zo bij gekomen, maar dat was dankzij die andere gasten. Ik had kunnen verwachten dat Brad iets van plan was. Hij is sluw en hij weet altijd wat hij moet zeggen. Hij doet dit ook niet alleen weet je. Zijn baas geeft de opdracht aan een van die drie jongens en die moet dan samenwerken met iemand binnen in de organisatie, iemand die dus niet bij ons op school zit. Die persoon moet haar gaan stalken en in dit geval moet Brad haar vertrouwen winnen. Het is allemaal uitgestippeld.' Aan de ene kant maken deze woorden me rustiger, maar aan de andere kant ben ik bang. Wat gaat er met mijn kleine zusje gebeuren? Ik zucht en geef Liam een klop op zijn schouder. 'Thank you man,' zeg ik en hij knikt. Ik ga op de tafel zitten en zucht. 'Is er dan niks dat we kunnen doen?' Liam slikt. 'Tuurlijk. We kunnen Ali opwachten voor het huis van Brad, maar dan haat Ali ons alleen maar meer. We kunnen ook naar hun hoofdgebouw gaan, maar dat is bijna hetzelfde als zelfmoord plegen.' Ik schud mijn hoofd. 'Of terwijl, ik moet Ali maar vertrouwen dat ze slim genoeg is.' Liam knikt langzaam. 'Daar komt het wel op neer ja.' Ik zie dat hij het ook moeilijk heeft. Dit is de eerste keer dat ik het idee krijg dat hij gevoelens heeft. 'Liam, wat deed jij eigenlijk op het strand?' Hij kijkt moeilijk. 'Uhm tja ik weet het niet.' Ik leun met mijn armen op mijn bovenbenen. 'Voel jij iets voor mijn zusje?' Ik merk dat hij schrik, maar voor hij iets kan zeggen, zeg ik nog: 'En wees eerlijk. Je gaat daar niet zomaar zitten als je niks voelt en ik zag wel hoe geïrriteerd je keek toen je het had over Brad en Ali samen.' Hij zucht. 'Misschien, ik weet het niet. Het enige dat ik weet is dat ik het haat als ze samen zijn en ik wil niet dat ze zich bij hen aansluit en in gevaar is. Wanneer dat geregeld is, kijk ik wel verder.' Ik knik langzaam, wetend dat hij de waarheid spreekt. 'Weet je Liam, ook al zijn we niet goed begonnen, ik heb liever jou als schoonbroer dan Brad.' De anderen beginnen allemaal te lachen en zelfs Liam begint te grinniken, maar mijn gedachten blijven afdrijven naar Ali. Ik hoop zo dat ze veilig is.

POV Liam

Ik heb het net gewoon toegegeven. Ik ga het ook niet meer ontkennen. Het boeit me niet meer hoe ik vroeger was en hoe mensen over mij en mijn status denken. Ik vind Ali leuk en ik zorg dat ze van mij word. Ik moet haar tegenhouden voor het te laat is, maar voor ik dat kan doen heb ik bewijzen nodig. Ik moet haar overtuigen dat Brad slecht is en dat ik om haar geef. Als haar iets overkomt vergeef ik het mezelf nooit!


AAWWW HOW CUTE haha. En Ali is weer dom bezig! Denk je dat ze de deal aan gaat nemen? En kan Liam ze op tijd stoppen? Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee hoe het verder gaat. Ik had, toen ik begon met dit boek, hele andere ideeën. Ik had nooit gedacht dat het zo zou lopen, maar ik denk dat het nooit loopt zoals je in het begin denkt. Wat voor dingen zouden jullie nog willen lezen? En heeft iemand shipnamen voor Brad&Ali of Liam&Ali? Let me know:)

Badboys and good(bad)girlsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu