2.Zápas

1.4K 51 0
                                    

Probudila jsem se na zvuk budíku v mém mobilu .Rychle jsem k němu natáhla ruku , abych ho vypnula. Když jsem si uvědomila kolik je hodin , hned jsem začala panykařit .Je dvanáct a zápas začíná v 1 hodinu ... Do řiti! Nestíhám!
Rychle jsem vstala z postele a šla do koupelny ,kde jsem si vyčistila zuby ,oblékla se a učesala .Poté jsem si šla do vaku zabalit vše co na zápas potřebuji .Ani jsem neposnídala ,vyšla jsem rychlým krokem z domu , nasedla do auta a šlápla na plyn. Doufám že to stihnu.

Na stadion Camp Nou jsem přijela o čtvrt na jednu .Mám 5 minut na to abych se přeslékla . Na hřišti musíme být před zápasem vždy o půl hodiny dřív .Tu půl hodinu máme na rozcvičku a na krátkou poradu. Vešla jsem do šatny a se všema se pozdravila .Oblékla jsem se do sportovního a šli jsme na hřiště .Tam jsme se rozcvičili a ještě nacvičovali přihrávky. Potom jsme se šli do šaten přesléct do dresů .Já se oblékla do dresu s číslem 11. Moje šťastné číslo ,které nosím od té doby ,co hraju fotbal .
Obula jsem si kopačky a vyšla z šatny .Zařadila jsem se do řady za Monicu a sledovala protihráčky Real Madridu vedle nás.
,,Hodně štěstí při zápase,'' řekla mi povzbudivě Monica .
,,Tobě taky,'' odpověděla jsem jí .Najednou začala hrát písnička a my přicházeli na hřiště .

Když jsem se dívala kolem ,tak jsem viděla plný stadion lidí . Byla jsem překvapená z toho hluku a pištění .Podívala jsem se na místa, kde seděli kluci (Messi, Alves, Piqué a ostatní),ti by si přece nenechali zápas ujít...Písnička dohrála ,začali jsme se s protihráčkami pozdravovat a začali zaujímat svá místa .Já hraji na pravém útoku a Monica na levém .Jo a jen tak pro info, nechci se chlubit ale jsem kapitán, jen aby bylo jasno.
Zápas začal ........

V pohodě, přihráváme si, držíme se. Mohlo to být už 3:0 pro nás, holt mají dobrou brankářku. Pár faulů, pár žlutých karet ale ani jedna červená. Vedeme si zatím dobře....zatím.

Uběhl první poločas a bylo to stále 0:0.
Nastala přestávka a kráčeli jsme do šaten ,kde jsme se poradili. Trenér nám řekl co a jak, že si máme dávat pozor na fauly a offsidy ,ať si nahráváme apod.
Poté jsme šli zpět odehrát druhý poločas .

V tomhle poločase musíme zaskórovat. Sice budeme mít určitě odvetu, ale čím víc gólů tím líp.
Naši fanoušci povzbuzují a mávají vlajkami .

Zbývá 10 minut do konce a pořád 0:0. To není možné že by se nám nedařilo.
Toto nenechám jen tak ,musím to skusit.
Jak mi Monica přihrála ,šla jsem hned sólo na branku. Kličkovala jsem do stran zkoušela různé finty ,což se mi dařilo .Na to já jsem prostě profík už od mala, naučená od táty.
Byla jsem už blízko ,chtěla jsem vykopnout ale protihráčka mě zfaulovala .Spadla jsem pěknou šipkou ,ale dost to bolelo.
Rozhodčí zapískal na penaltu . Ta, která mě zfaulovala s tím nějak neprotestovala , prostě mi podala ruku a omluvila se.Postavila jsem si tedy balon na dané místo ,udělala jsem pět kroků do zadu a čekala .
Nastalo ticho, já se jen dívala před sebe a soustředila se na bránu. Do levého nebo pravého rohu? Po zemi či vzduchem?

Slyšela jsem pouze tlukot svého srdce.,,To dáš ,věř si,'' říkala jsem si v mysli. Najednou jsem uslyšela písknutí ,rozběhla jsem se a
kopla do balonu vší silou ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

,,GÓÓÓÓÓÓÓL'' zařvali lidé přes celý stadion. JO!! Dala jsem to!
Spoluhráčky ke mě utíkali , skočili na mě radostí a plácli si semnou .Je moc dobrý pocit když slyšíte fanoušky řvát vaše jméno ,cítíte při tom jejich podporu a důvěru k vám.

Zápas skončil 1:0 pro nás. V šatně jsem si ještě s někým plácla.,,To byl fakt úžasný výkon!'' přišla ke mě Monica a objala mě. ,,Děkujůůů'' objetí jsem oplatila. ,,To se musí oslavit !'' ještě dodala a já kývla.Není nic ,co bychom s Monicou neoslavili.

Jak jsme se převlékli ,tak jsme vyšli ze stadionu a chtěli nastoupit do auta ale zastavili mě reportéři(nebo jak se jim nadává :D) a hned se mi začali dávat otázky...
,,Co si myslíte o dnešním zápase? Jste spokojena s vaším výkonem? Myslíte si ,že zápas mohl dopadnout líp? Těšíte se na odvetu?''
,,Jsem velmi ráda, že zápas dopadl výhrou pro nás ,i když jen jedním gólem. Zápas určitě mohl dopadnout líp, soupeři byli těžcí a dali do toho všechno, co my, ale zápas dopadl tak jak dopadl.Pro mě dopadl dobře .Se svým výkonem jsem spokojená, dala jsem do toho vše co jsem mohla, všichni jsme do toho dali vše. Můj tým je určitě spokojený jako jsem já.
Jestli se těším na odvetu? Určitě.'' skončila jsem s odpovědmi na otázky. Oni poděkovali a odešli .
S Monicou jsme tedy konečně nastoupili do auta a jeli na
diskotéku ,kde jsme naši výhru oslavili.
Popíjeli jsme koktejly ,já ale nealkoholické .Alkohol není moje silná stránka. Nevím jak , ale ocitli jsme se na tanečním parketě ,bez jakýchkoliv problémů jsme začali tančit . Prostě úplně boží. Po nějakých 10 minutách nás to tam přestalo bavit ,tak jsme z tama šli .

Monicu jsem zavezla domů, protože jsme jeli mým autem . Já byla naštěstí střízlivá , protože kdyby ne ,tak by to ani nemuselo dopadnout dobře .Jakmile jsem zastavila u jejího baráku jsem se sní rozloučila a jela domů .

Jak jsem přijela domů ,tak jsem si pustila telku a nachystala si večeři .Koukla jsem se na hodiny .... 10 hodin .Cože ?! To jsme tam byli tak dlouho? No co už ...

Sedla jsem si na gauč a dívala se na telku, kde zrovna dávali zprávy .
,,Dnes se Barcelona předvedla v plné síle ......'' ,,No né, už jsme v televizi,'' řekla jsem si pro sebe s úsměvem na tváři.
,,Díky hráčce Nattaly Grossen s číslem 11 ,která střelila v 85té minutě gól vyhrála Barcelona 1:0 a zajistila si tak postup do finále .Naštěstí jsme ji zachytili před stadionem po zápase, takže jsme se jí zeptali na pár otázek.
''Jsem velmi ráda, že zápas dopadl výhrou pro nás...................Jestli se těším na odvetu? Samozřejmě!'' odpověděla nám talentovaná hráčka.
Nyní se podívejte na krásně střelenou penaltu a na reakce Barcelonských fanoušků......''.

Musela jsem se nad tím pousmát.Dojedla jsem večeři a začala jsem jaksi zívat .Proto jsem vypla televizi a šla se do koupelny osprchovat .Nastala velmi příjemná chvíle ,kdy nemyslíte na nic ,jen vnímáte studenou vodu dopadající na vaše tělo. Po osprchování jsem se oblékla do volnějšího trička a do kraťas a šla jsem spát.

**************************

Ráno jsem uslyšela velmi nepříjemný a hlasitý zvuk zvonku .Kdo to sakra je tak brzo?!

Tak a je tu další díl:) Jestli tam jsou nějaké chyby ,tak se moc omlouvám .Já mám totiž starý šuntmobil a ono se to blbě píše -,- :D
Ale přesto doufám ,že ve čtení budete dále pokračovat ,moc by mě to potěšilo:))

Football with him(CZ)Where stories live. Discover now