Bölüm 10

15.7K 731 21
                                    

Gözlerini kapamış, açacak cesareti bulamamıştı. Kalbi deli gibi atarken, karnına ağrılar giriyordu.

"Gözlerini aç!"

Emir yüklü ses tonunu tanıdığına emindi. Beyni panikle algısını yavaşlattığı için bulması biraz zaman aldı. Kim olduğunu anladığı anda gözlerini açtı. Karşısında ki adamı şaşkın bakışlarla süzdü. "Sen!" dedi titreyen sesiyle "Beni buldun!" kollarını kocasının boynuna doladı. "Seni görünce bu kadar sevineceğim hiç aklıma gelmezdi!"

Aras fırsatı değerlendirip, karısının belini sardı. Kız ona ilk kez sarılıyordu. Bu fazlasıyla hoşuna girmişti.

Elif, Aras'ın arkasından yaklaşan adamı görünce, kaybolan paniğinin geri döndüğünü hissetti. Tek fark vardı, bu sefer korkmuyordu. Kocası yanındayken garip bir güven duygusuyla kaplanıyordu. "Aras o adam burada ve bize doğru yaklaşıyor!" dedi sessizce.

Genç adam karısını bırakmadan, arkasına bakabileceği kadar geri çekildi. Kıza tekrar döndüğünde sırıtıyordu. "Yanımıza gelmesi kadar doğal bir şey olamaz!"

Elif anlayamamıştı. Soru soran gözlerle bakmaya devam etti.

"O senin için tuttuğum, koruman" dedi düz bir sesle "Benden habersiz dışarı çıktığını görüp peşinden gelmiş!" azarlar tonda söylemişti.

Kız, kocasının söylediklerini algılayabilmek için kendine biraz zaman verdi. Bu yaşadığı korku dolu anlar, bir yanlış anlama yüzünden miydi? Az önce bir hiç uğruna ruhunu teslim mi edecekti yani?

Aras karısının sessizliğine dayanamayıp konuştu. "İyi misin?"

Elif bir anda adamı itti. "Seni koca aptal! Düşüncesiz pislik! Dağ ayısı, manda, öküz, goril!" her kelimede ses tonu biraz daha yükseldi. "Birde iyi misin diye soruyor! Bu senin yaptığın, önce öldürüp sonra yaşatmaya çalışmak gibi!"

"Abartma!" diye öfkeyle tısladı adam "Sana yüz defa benden habersiz bir şey yapmamanı söyledim! ... Beni dinlemiyorsun, bunu sen hak ettin!"

"Ne yani, senden habersiz dışarı çıktım diye korkudan ölmem, bir ders miydi?"

"Saçmalama! Ben nerden bilirdim, seni koruyacak bir adamdan deli gibi kaçacağını!"

"Tanımadığım bir adam peşimden koşacak bende onun korumam olduğunu anlayıp, bekleyeceğim! Hem de senden intikam almak için peşimde ki bir düzüne adama rağmen!" sustu. Siniri katlanırken, bedeni titriyordu. "Bunu söyleyecek kadar salak mısın? Yoksa numara mı yapıyor..."

Aras kızın kolunu sertçe kavrayıp, devam etmesini engelledi. "Şu kahrolası diline hâkim ol kadın! Beni sinirlendiriyorsun!" dedi ölüm kokan nefesiyle

Elif kolunu hızla çekip, bozulan sinirinden kahkaha atmaya başladı. Kendini durduramıyor, gülmesini kesemiyordu.

Aras karısının kolunu tekrar tuttu. "Kendine gel! Ne yapıyorsun?"

Kız bu seferde hıçkırarak ağladı... Günlerdir biriktirdiği duygular artık patlamıştı... Tekrar kurtardı kolunu, arkasında ki duvara yaslandı. Kendini iyi hissetmiyordu.

"Delirdin mi sen?" dedi Aras, ne yapacağını bilemez şekilde, o ifadelerini kaybetmiş adam bu sefer şaşkınlığını gizleyemedi.

"Ever delirdim!" diye çıkıştı genç kız "Sonunda beni delirtmeyi başardın! Kendinle gurur duy!" gözyaşlarını sildi ama bu çözüm değildi. Silinen yanaklarını yenileri ıslatıyordu.

BİRİ AŞK MI DEDİ?Where stories live. Discover now